SPDIF iPurifier
SPDIF iPurifier
https://ifi-audio.com/portfolio-view/ac ... ipurifier/
Nemáte někdo s tímhle bufferem zkušenosti? Prodává to někdo v ČR, kde by se to dalo případně vyzkoušet?
Nemáte někdo s tímhle bufferem zkušenosti? Prodává to někdo v ČR, kde by se to dalo případně vyzkoušet?
Re: SPDIF iPurifier
iba eXaudio, ale nemajú to tam. No verím, že keby im skúsiš napísať, možno by to vedeli zohnať od dodávateľa.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No jo, ale nemají to skladem a snad teď ani nemají poslechovku. Jde mi o to, jestli "44.1 kHz" vstup nějak nepřevzorkuje na vyšší frekvenci. Už se mi stalo, že můj DAC nefungoval se spdifem z CD přehrávaného v DVD přehrávači.
podla webu eXadio dodávaju iFi produkty hifine práve oni, čo znamená, že by ti možno mohli pomôcť.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mam iPurifier2 USB, fakt nic neprevzorkovava, na hifina.cz (viz odkaz nahore) pisi dodani do 2 tydnu, tak se s nimi domluv ... vratit to prece muzes kdyz ti to nesedne
Možná je to off-topic...ale měl jsem také případ, kdy jeden specifický typ DACu (Wadia DI122) nefungoval se signálem z optiky mého CD přehrávače (Cairn Fog 2). Přitom stejný signál připojený do jiného DACu byl normálně zpracovaný a zobrazoval je jako 44,1 kHz (takže o případ převzorkování nešlo).
DI122 zpracoval SPDIF signál z každého jiného zdroje bezchybně. Přitom mám ověřeno, že se nejednalo o kusovou vadu (reklamoval jsem DI122 a další kus se choval úplně stejně).
to FS: Já už si detaily nepamatuju, ten DVD přehrávač nebyl můj, a tak nebyl důvod ani čas pátrat po příčině. Myslím, že se lock rozsvítil, takže problém byl asi až ve vlastním převodníku TDA1541. iPurifier jsem objednal protože píšou, že "signal remains original and unchanged." Mám sice podezření, že to převzorkují na nejvyšší frekvenci, ale když to nebude fungovat. tak využiju 14 denní lhůtu na vrácení.
Tak už čtvrt roku Purifier používám mezi CD přehrávačem a DACem a můžu ho doporučit. Zvuk je čistší, zlepší se basy, méně i výšky. Připadá mi, že do určité míry působí i jako expandér, velmi tichý poslech je poněkud obtížnější. Za jeho cenu je to určitě lepší volba než drahý dig. kabel (já mám HGA). Nicméně slyšitelné rozdíly mezi transporty bohužel neodstraní, určitý charakter tu pořád je.
Jako jediné 2 minusy vidím: 1. mechanické provedení,, které zatěžuje konektory, 2. citlivost na kvalitu napájení - což je pochopitelné, jelikož patrně neobsahuje kondenzátory blízko čipů, protože se tam prostě nevejdou, oběť filozofii "gadget"... Dodávaný spínaný adaptér iPower je o.k., ale plný potenciál nevyužije. Já měl volný modul 5V žhavení, tak jsem ho použil. Při přímém připojení nebyl rozdíl vzhledem k iPower, ale pak mě napadlo, že odběr je pro ten regulátor asi příliš malý. Při zatížení 50 mA (100 Ohmů paralelně) je zvuk podstatně lepší - zvuk je čistší a plnější (iPower hraje tak nějak moc rychle, povrchně). Vliv má i použité trafo, já z praktických důvodů nakonec mám 10VA toroid,, i když s větším byl zvuk trochu lepší.
Jako jediné 2 minusy vidím: 1. mechanické provedení,, které zatěžuje konektory, 2. citlivost na kvalitu napájení - což je pochopitelné, jelikož patrně neobsahuje kondenzátory blízko čipů, protože se tam prostě nevejdou, oběť filozofii "gadget"... Dodávaný spínaný adaptér iPower je o.k., ale plný potenciál nevyužije. Já měl volný modul 5V žhavení, tak jsem ho použil. Při přímém připojení nebyl rozdíl vzhledem k iPower, ale pak mě napadlo, že odběr je pro ten regulátor asi příliš malý. Při zatížení 50 mA (100 Ohmů paralelně) je zvuk podstatně lepší - zvuk je čistší a plnější (iPower hraje tak nějak moc rychle, povrchně). Vliv má i použité trafo, já z praktických důvodů nakonec mám 10VA toroid,, i když s větším byl zvuk trochu lepší.