Od 21. srpna loňského roku mám při pohybu venku skoro neustále puštěný tento kapesní digitální tuner. Koncem roku konečně Český rozhlas spustil svůj Pozemní digitální rozhlas /DAB+/. Používám sluchátka /špunty/ Creative EP-630 a např. Čro Jazz má velmi dobrý zvuk /modulaci/. Před DPR-39 jsem léta používal kapesní Grundig /ta firma dopadla.../, s DPR-39 nelze srovnat - zvuk je opravdu bez jakéhokoliv rušení z "éteru" i z blízkého okolí. S analogovým tunerem stačil blízký mobil, na kterém byl někdo na síti, nebo psal SMS a už jsem měl ve sluchátkách děsivé pazvuky. Teď to sice neslyším, ale mozek dostává ty rány dál. To už je ovšem zcela jiné téma...
https://s13.postimg.org/6qo6mqvrr/DPR-39.jpg
Sangean DPR-39 DAB+
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sangean DPR-39 DAB+
Naposledy upravil(a) pepazdepa3 dne 14 dub 2018 15:12, celkem upraveno 1 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Sangean DPR-39 DAB+
Vím, že ten příspěvek je jen šaškárna, ale i tak... Psát na hifi fóru o 120 kbps AAC jako o velmi dobrém zvuku, mi přijde poněkud eufemistické .
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, proti DV, SV i VKV to určitě hifi je, s tím nic nenaděláme. Těžko budu po městě běhat s něčím lepším. Jinak na Audiowebu tvrdí jeden chlapec že smartphone hraje líp než CD přehrávač ze "zlatých osmdesátých", nevím, možné to je. A rubrika se jmenuje Digitální zdroje signálu, takže jestli jsem urazil hifipuristy, "sorry jako"...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
FM s kvalitní anténou má (alespoň na mé sestavě) o třídu přirozenější zvuk než DAB. Ale to není přenosné audio, pravda.
Na běhání po městě s ambicí na alespoň trochu dobrý zvuk je než DAB lepší snad cokoliv... Nejde o urážení se, ale o to, že 120 kbps nemá s kvalitním zvukem nic společného.
Na běhání po městě s ambicí na alespoň trochu dobrý zvuk je než DAB lepší snad cokoliv... Nejde o urážení se, ale o to, že 120 kbps nemá s kvalitním zvukem nic společného.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Boha, zase mě podvedli, viz první bod:
https://s13.postimg.org/lcoe28793/P_ednosti_syst_mu.jpg
A ještě ke všemu má Čro Jazz datový tok jen 72 kbit/s !!! Já to poženu až na ministerstvo!!!
https://s13.postimg.org/lcoe28793/P_ednosti_syst_mu.jpg
A ještě ke všemu má Čro Jazz datový tok jen 72 kbit/s !!! Já to poženu až na ministerstvo!!!
No já poslouchám DAB už 2 roky v autě ze 2 různých multiplexů a rozdíl proti FM je velký, i při tom bitrate. Zvláště v autě, žádné výpadky, šum, apod. Neslyším moc velký rozdíl oproti mp3 320 z sd karty. A podobně to vidí i další majitelé DAB v autě, které znám.
Pro různá pohyblivá zařízení je to ideální, navíc tak chytíte stanice, které na FM prostě nejsou. CD doma na aparátu to není, ale na cestách stačí bohatě. V šoku jsem byl, když mi DAB hrál i horském údolí, kde už téměř nebyl signál ani FM, ani mobilu.
A když jsme u toho bitrate, tak FM vysílání je tentýž stream, který je v DVBT, takže v průměru 192 kbit MPEG2, ne MPEG3. A AAC je mnohem kvalitnější kodek než MPEG2.
Pro různá pohyblivá zařízení je to ideální, navíc tak chytíte stanice, které na FM prostě nejsou. CD doma na aparátu to není, ale na cestách stačí bohatě. V šoku jsem byl, když mi DAB hrál i horském údolí, kde už téměř nebyl signál ani FM, ani mobilu.
A když jsme u toho bitrate, tak FM vysílání je tentýž stream, který je v DVBT, takže v průměru 192 kbit MPEG2, ne MPEG3. A AAC je mnohem kvalitnější kodek než MPEG2.