Sangean DPR-39 DAB+

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sangean DPR-39 DAB+

Příspěvek od pepazdepa3 »

Od 21. srpna loňského roku mám při pohybu venku skoro neustále puštěný tento kapesní digitální tuner. Koncem roku konečně Český rozhlas spustil svůj Pozemní digitální rozhlas /DAB+/. Používám sluchátka /špunty/ Creative EP-630 a např. Čro Jazz má velmi dobrý zvuk /modulaci/. Před DPR-39 jsem léta používal kapesní Grundig /ta firma dopadla.../, s DPR-39 nelze srovnat - zvuk je opravdu bez jakéhokoliv rušení z "éteru" i z blízkého okolí. S analogovým tunerem stačil blízký mobil, na kterém byl někdo na síti, nebo psal SMS a už jsem měl ve sluchátkách děsivé pazvuky. Teď to sice neslyším, ale mozek dostává ty rány dál. To už je ovšem zcela jiné téma...

https://s13.postimg.org/6qo6mqvrr/DPR-39.jpg
Naposledy upravil(a) pepazdepa3 dne 14 dub 2018 15:12, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sangean DPR-39 DAB+

Příspěvek od PítrsPraha »

Vím, že ten příspěvek je jen šaškárna, ale i tak... Psát na hifi fóru o 120 kbps AAC jako o velmi dobrém zvuku, mi přijde poněkud eufemistické :-).

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No, proti DV, SV i VKV to určitě hifi je, s tím nic nenaděláme. Těžko budu po městě běhat s něčím lepším. Jinak na Audiowebu tvrdí jeden chlapec že smartphone hraje líp než CD přehrávač ze "zlatých osmdesátých", nevím, možné to je. A rubrika se jmenuje Digitální zdroje signálu, takže jestli jsem urazil hifipuristy, "sorry jako"...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

FM s kvalitní anténou má (alespoň na mé sestavě) o třídu přirozenější zvuk než DAB. Ale to není přenosné audio, pravda.
Na běhání po městě s ambicí na alespoň trochu dobrý zvuk je než DAB lepší snad cokoliv... Nejde o urážení se, ale o to, že 120 kbps nemá s kvalitním zvukem nic společného.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Boha, zase mě podvedli, viz první bod:

https://s13.postimg.org/lcoe28793/P_ednosti_syst_mu.jpg

A ještě ke všemu má Čro Jazz datový tok jen 72 kbit/s !!! Já to poženu až na ministerstvo!!!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No já poslouchám DAB už 2 roky v autě ze 2 různých multiplexů a rozdíl proti FM je velký, i při tom bitrate. Zvláště v autě, žádné výpadky, šum, apod. Neslyším moc velký rozdíl oproti mp3 320 z sd karty. A podobně to vidí i další majitelé DAB v autě, které znám.
Pro různá pohyblivá zařízení je to ideální, navíc tak chytíte stanice, které na FM prostě nejsou. CD doma na aparátu to není, ale na cestách stačí bohatě. V šoku jsem byl, když mi DAB hrál i horském údolí, kde už téměř nebyl signál ani FM, ani mobilu.

A když jsme u toho bitrate, tak FM vysílání je tentýž stream, který je v DVBT, takže v průměru 192 kbit MPEG2, ne MPEG3. A AAC je mnohem kvalitnější kodek než MPEG2.

Odpovědět