Ahojte chcem sa spýtať, ako je lepšie pripojiť notebook, ktorý má HDMI výstup do zosilňovača, ktorý nemá ani HDMI vstup ani optical audio vstup? Zaujíma ma samozrejme iba zvuk.
Pokiaľ by som išiel z notebooku cez HDMI, tak by som momentálne vedel HDMI napichnúť iba do telky a odtiaľ cez audio výstup ísť do zosilňovača, žeby som musel zapnúť telku by nevadilo alebo potom ešte existuje varianta, že by som na HDMi zabudol a zobral signál z výstupu na sluchátka v počítači a ten napojil do zosilňovača. Čo je lepšie z hľadiska zvuku alebo je to jedno?
Vďaka za radu.
pripojenie PC/notebooku k zosilňovaču bez HDMI
Re: pripojenie PC/notebooku k zosilňovaču bez HDMI
USB>[USB kabel]>externá zvukovka/DAC>[analogovy RCA cinch kabel/digitálny coax]>analogovy input na zosilňovači/digitálny coax (ak je)
alebo
USB>[USB kabel]>USB na zosilňovači (ak je).
alebo
čisto analógové zapojenie zo "sluchatkoveho jacku" do analog inputu na zosilňovači
V HDMI nevidím význam veľmi.
alebo
USB>[USB kabel]>USB na zosilňovači (ak je).
alebo
čisto analógové zapojenie zo "sluchatkoveho jacku" do analog inputu na zosilňovači
V HDMI nevidím význam veľmi.
USB na zosiku nie je. Tiež by som to najradšej riešil jednoducho cez výstup na sluchátka a do line vstupu na zosiku, ale chcel som sa opýtať, že čo by prípadne bolo lepšie. Neočakávam od toho nejaký super zvuk. Skôr len občas si pustiť nejaké mp3 alebo tak.
Ešte sa spýtam jednu technickú. Pokiaľ by som to jednoducho spojil sluchátkový výstup na PC ==> line vstup zosiku asi je lepšie nepeckovať moc hlasitosť toho výstupu sluchátiek do zosiku, ale radšej to potom zdvihnúť zosikom? Alebo sa mýlim?
Ja mám takto prepojenú telku zo zosíkom cez sluchátkový výstup a musel som na telke stiahnuť hlasitosť toho výstupu asi na 1/3, inak to bolo nepočúvatelné.
S notebookom tento problém nemám - občas na chalupe cucám signál zo sluchátkového výstupu do zosilňovača a tam som nepostrehol žiadne skreslenie aj keď bol zvuk na notebooku naplno.
Čiže zjavne nie sú všetky slúchadlové výstupy rovnako kvalitné, prípadne môžu mať rôznu impedanciu a neviem ešte aké parametre. Najlepšie keď si to otestuješ sám, ale predpokladám že najlepšia bude nejaká stredná cesta, keď nebudeš mať nič na "plné gule".
S notebookom tento problém nemám - občas na chalupe cucám signál zo sluchátkového výstupu do zosilňovača a tam som nepostrehol žiadne skreslenie aj keď bol zvuk na notebooku naplno.
Čiže zjavne nie sú všetky slúchadlové výstupy rovnako kvalitné, prípadne môžu mať rôznu impedanciu a neviem ešte aké parametre. Najlepšie keď si to otestuješ sám, ale predpokladám že najlepšia bude nejaká stredná cesta, keď nebudeš mať nič na "plné gule".
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jen je třeba upozornit, že takový způsob propojení je jednoznačně ten nejmíň kvalitní. Sluchátkový výstupy notebooků nejsou právě tím, na co výrobci dávají důraz. Takže je třeba počítat s degradací zvuku oproti třeba levnému externímu DACu. Tím neříkám, že mnohdy nemůže stačit, jen je myslím dobrý to zmínit. Samozřejmě záleží na "náročnosti" použití a na zbytku řetězce.
Práve kvôli tomu som sa pýtal. Ja viem, že cez ten sluchátkový výstup to nebude extra dobré. Preto som písal, že potom by som to musel napojiť cez HDMI do telky a z telky do zosilovača. V opačnom prípade by som musel niečo do toho investovať a to sa mi v prípade tohto zdroja moc nechce.