Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či môžem použiť AV-receiver na spracovanie signálu z notebooku.
Moja predstava je takáto:
1. Mám 15,6" notebook s HDMI výstupom.
2. Mám 32" monitor bez reproduktorov s HDMI vstupmi.
3. Chcem si kúpiť z druhej ruky receiver Yamaha HTR-2866, ktorý má HDMI vstupy aj výstup.
HDMI výstup z notebooku prepojím s HDMI vstupom na receiveri.
HDMI výstup z receivera prepojím s HDMI vstupom na monitore.
Ako to bude fungovať, keď na notebooku pustím film? Moja predstava je takáto:
1. Receiver by mal spracovať zvuk a pustiť ho do reproduktorov.
2. Zároveň by receiver mal poslať obraz do monitora.
Výsledný efekt je, že film môžem sledovať na väčšej obrazovke a zvuk počuť z reprosústavy.
Predstavujem si to správne alebo to takto nefunguje?
Prepojenie notebooku, receiveru a ext. monitora cez HDMI
Re: Prepojenie notebooku, receiveru a ext. monitora cez HDMI
Teoreticky by to tak fungovat mělo. Druhá varianta je připojit monitor přes HDMI přímo k notebooku a do receiveru (nebo libovolného zesilovače) poslat už jenom zvuk. V druhý variantě už nemusíš hledat receiver s HDMI vstupy, ale můžeš vybírat z širší nabídky zesilovačů.
Vďaka za odpoveď. Ak tomu rozumiem správne, pri tom druhom variante by som zrejme musel vyviesť zvuk zo slúchadlového výstupu monitora (3,5 jack) a zapojiť napr. cez cinch do vstupu zosilňovača. V tom prípade by som však zrejme strácal veľa z pôvodnej informácie o kanáloch.
Napr. film má audiostopu kódovanú v AAC 6-kanálov. Monitor by mi to zmiešal do sterea a zosilňovač by to potom nejako dekódoval na 6-kanálov. Ale výsledok by sa s najväčšou pravdepodobnosťou líšil od toho, čo bolo v pôvodnej zvukovej stope.
Je to tak? Alebo je ešte iný spôsob, ako vyviesť zvuk z monitora v digitálnom formáte so zachovaním pôvodnej informácie o 6 kanáloch?
Napr. film má audiostopu kódovanú v AAC 6-kanálov. Monitor by mi to zmiešal do sterea a zosilňovač by to potom nejako dekódoval na 6-kanálov. Ale výsledok by sa s najväčšou pravdepodobnosťou líšil od toho, čo bolo v pôvodnej zvukovej stope.
Je to tak? Alebo je ešte iný spôsob, ako vyviesť zvuk z monitora v digitálnom formáte so zachovaním pôvodnej informácie o 6 kanáloch?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jestli ti jde o plnohodnotný více kanálový zvuk, tak to zapojení v tvém prvním příspěvku je správně. Je to standardní způsob zapojení používaný např. pro DVD nebo BR přehrávače.
Jen pozor, některé starší notebooky uměly po HDMI posílat jen obraz ale ne zvuk.
Jen pozor, některé starší notebooky uměly po HDMI posílat jen obraz ale ne zvuk.
prorokrak: Zvuk jsem měl na mysli posílat přímo z notebooku, ne z monitoru Ale pokud chceš vícekanálový zvuk, pak to tvoje řešení je nejvíce standardní. Ve druhé variantě bych místo sluchátkového výstupu volil spíše výstup z USB/externí zvukovku nebo další alternativy..
OK, veľká vďaka za pomoc. HDMI bude najlepšia voľba. Ide o nový notebook, takže cez HDMI bude určite posielať aj audio. Práve v tom je problém, že notebooky nemajú veľa zvukových výstupov, niektoré ešte tak 3,5 mm jack. A kupovať externú zvukovku mi príde trochu ťažkopádne. Ale dobre vedieť aj o takej možnosti.
Ešte raz veľmi ďakujem za rady.
Ešte raz veľmi ďakujem za rady.