snaha dobrá ale já mluvím o tom že to chybí na desce toho TOPPINGu U90, samotné procesory nic neodfiltrují a naopak jsou zdrojem rušení.
Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Plácáš nesmysly,v tom procesoru XMOS je na to speciální obvod,někde na netu je i schéma,teď jako interface používám T10 Balanced,protože má taky SPDIF out,technologie podobná (XMOS),výsledek velmi uspokojivý.
Vlastně bych to ani nemusel mněnit,ale chtěl jsem AES-EBU výstup
Na tyto záležitosti,prostě filtry RMI//EMI nejsou a zvláště takový designový srágory,na který jsi mi dával odkaz.To je předražená hrůza.
Toď vše k tématu.
Vlastně bych to ani nemusel mněnit,ale chtěl jsem AES-EBU výstup
Na tyto záležitosti,prostě filtry RMI//EMI nejsou a zvláště takový designový srágory,na který jsi mi dával odkaz.To je předražená hrůza.
Toď vše k tématu.
hele v klidu není třeba zde nikoho napadat, raději se trochu rozepiš o zkušenostech s tím stavěným filtrem a uber trochu na agresivitě.
kdyby měl někdo zájem tak prodávám PC vhodné jako streamer - absolutně tiché bez větráku, nízká spotřeba, možnost provozovat Windows11 a nebo nějaké Linuxové distro.
post240257.html#p240257
post240257.html#p240257
kdyby měl někdo zájem tak prodávám PC vhodné jako streamer - absolutně tiché bez větráku, nízká spotřeba, možnost provozovat Windows11 a nebo nějaké Linuxové distro.
post240257.html#p240257
post240257.html#p240257
Mohu prosím zcela obecný dotaz? Zapojil jsem PC-DAC-Receiver. Zvuk do Dac jde přes bluetooth, do receiveru cinch. Nemám zvukovou kartu, jen nový PC, cena 40k. DAC nový a receiver a repro DENON, 30 let starý, Rozdíl mezi zvukem z CD a PC je markantní, z PC jde přebasovaný, jakoby zastřený...FxSound trochu pomůže, ale nemohu se zdaleka přiblížit zvuku z CD... Poradíte prosím, kterým směrem bych se měl vydat?
Neposilej to do DACu pres bluetooth, to bude nejvetsi problem. Nevim jaky mas DAC, ale pokud chces hrat z PC, tak nejjednodussi cesta je mit DAC s kvalitnim USB vstupem a posilat to do DACu z PC pres USB. Dalsim problemem pak muze byt software v PC - tzn. operacni system, prehravac, ovladace a nastaveni toho vseho. Nejdriv se ale zbav toho bluetooth prenosu.
Souhlas s Yiakubou: Bluetooth může zvuk degradovat.fb_pavel8 píše: ↑04 říj 2023 10:48Mohu prosím zcela obecný dotaz? Zapojil jsem PC-DAC-Receiver. Zvuk do Dac jde přes bluetooth, do receiveru cinch. Nemám zvukovou kartu, jen nový PC, cena 40k. DAC nový a receiver a repro DENON, 30 let starý, Rozdíl mezi zvukem z CD a PC je markantní, z PC jde přebasovaný, jakoby zastřený...FxSound trochu pomůže, ale nemohu se zdaleka přiblížit zvuku z CD... Poradíte prosím, kterým směrem bych se měl vydat?
- Jaký kodek tvůj bluetooth používá? Zkus jiný výstup z PC.
- Kromě USB bych zkusil i optický výstup z PC, pokud jím PC i DAC disponuje, samozřejmě bitperfect (wasapi, asio).
- Co a jak v PC přehráváš? Jaký je DAC?
- Předpokládám, že v PC přehráváš bezztátové soubory z dobrého zdroje, a ne komprimovanou hudbu (MP3 apod.).
Děkuji za reakci, vezmu to odzadu. Přehrávám primárně placené Spotify, Youtube. Dac je FiiO BTA30 PRO a nemám v PC zvukovou kartu a základová deska nemá optický výstup. Porovnával jsem dvě totožné skladby z CD a na Youtube. Kodek bluetooth netuším a ani nevím, jestli ho mohu ovlivnit. PC je nové.
Nejdřív,než ten mizernej převodník zahodíš,bych zkusil usb zapojení (USB snad v počítačí máš,ne ? )
To ale si asi budeš muset nainstalovat nějaké USB ovladače.
Zde: https://forum.fiio.com/note/showNoteCon ... 366657910
To ale si asi budeš muset nainstalovat nějaké USB ovladače.
Zde: https://forum.fiio.com/note/showNoteCon ... 366657910
OK, zapojeno přes USB bylo, ale ovladač pomohl, protože teď už do DAC zvuk teče kabelem. Předpokládám, že interní zvuková karta tedy není potřeba? Stačí ta na ZD?
Pokud se nic nezměnilo, tak hudba na youtube byla vždy komprimovaná ztrátově? Tj. porovnáváš dva odlišné zdroje - originální bezztrátové CD a komprimovaný zdroj na youtube... A ten komprimovaný zdroj z Youtube ještě možná bude upravený cestou přes Bluetooth - pravděpodobně i víckrát, pokud nepoužíváš bitperfect výstup z PC
Ad "PC je nové" - nepodstatné.
Rozhodně doporučuju vyzkoušet i tu optiku, pokud můžeš. Úplné oddělení PC od DACu může také odstranit nějaké problémy. USB může přinášet problémy vlastního druhu...
Optice bych se vyhnul,může vznikat v dacu větší jitter,pokud vznikne u USB připojení nějaký brum(zemnící smyčka),existuji galvanické oddělovače).Optika je taky omezená v Hi-res.
A ten Spotify je tiež zvukovo problém.
Ano, záleží na implementaci optiky atd. Ale problém může nastat i při připojení USB, jak sám píšeš, tak proč nevyzkoušet i optiku, která některými potenciálními neduhy USB z principu netrpí. Prostě zkusit obojí a nechat si to, co hraje líp. USB a optický kabel obvykle každý doma má. A řešit galvanické oddělovače USB ke stávajícímu DACu, to už je další krok - v takovém případě bych asi začal zvažovat i jiné změny a upgrady.