PCM alebo DSD

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
boxer

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od boxer »

Pompo, to jsou přesně rady pro kočku.

Jinak vyřešeno.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

pompo:
To je potom jasny, proc se musi ladit a ladi, kdyz se hned na zacatku omezis horsim resenim...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

bh69 píše:
pompo píše:Pokud vlastníš i klas. PC je podle mě lepší celý USB přenos vynechat a jít taktéž klasickou cestou zvuková karta-dig.výstup-dac.
a dosahnes horsich vysledku - u SPDIF totiz, na rozdil od dobre implementovaneho asynchronniho USB skutecne zacne zalezet na pocitaci, objevi se jitter a zavislost na plynulem toku dat z PC ...
Pompo, Souhlasim. s obojim. Zase mam i zkusenost. :)
Mam PC i NTB. Zkousel jsem SPDIF z Xonar Essence STX a na strane druhe DIR9001 v DAC, mezitim kvalitni koax
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/dir9001.pdf
Coz uz by melo byt kvalitni na obou stranach. Vysledek byl, ze to predcilo moje tehdejsi Asynch. USB ve stejnem DAC. Nepujdu do detailu.
Pak se to obratilo, když jsem na straně DAC vyměnil USB modul v DAC za novejsi a lepší. Ted to vyjde tak cca nastejno (aspon ten rozdil nepoznam, ale zda se mi ze ted to USB lepe poda prostor, zejmena predozadni)
Tzn nemusi byt nutne SPDIF spatne ani dnes. (Aspon subjektivne pro mne samozrejme) sorry za OT

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

bh69 píše:
pompo píše:Pokud vlastníš i klas. PC je podle mě lepší celý USB přenos vynechat a jít taktéž klasickou cestou zvuková karta-dig.výstup-dac.
a dosahnes horsich vysledku - u SPDIF totiz, na rozdil od dobre implementovaneho asynchronniho USB skutecne zacne zalezet na pocitaci, objevi se jitter a zavislost na plynulem toku dat z PC ...
Na počítači jak bylo uvedeno i v tom článku záleží vždy a závislost na plynulém toku dat je zřejmá. V případě USB přenosu však na plynulost zapomeň docela o to se postaral právě jmenovaný systém paketového přenosu. Tento problém ( jak už také bylo popsáno ) se s různou úspěšností snaží řešit všichni výrobci asynchro usb dac. Pokud jsi přesvědčený že už jednou spřeházená data mohou (po znovasložení hrát hudbu s lepším výsledkem než ta v původním stavu a máš to navíc alespoň na svém zařízení naposlouchané tak ti to nebudu rozmlouvat. Já (a nejsem v tom rozhodně sám) dospěl k jinému závěru a považuji přenos hud.dat skrze USB za to čím ve skutečnosti také je a tj.náhradní nouzové řešení pro notebook apod.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

pompo píše:V případě USB přenosu však na plynulost zapomeň docela o to se postaral právě jmenovaný systém paketového přenosu. Tento problém ( jak už také bylo popsáno ) se s různou úspěšností snaží řešit všichni výrobci asynchro usb dac. Pokud jsi přesvědčený že už jednou spřeházená data mohou
nic zprehazenyho tam samozrejme neni :) a to, ze zvukovka dela obdobnou vec, tj. vyuziva vyrovnavaci pamet (buffer) a z nej nacita data a pomoci svych hodin vytvari SPDIF datovy stream, ktery posila na DAC, to ti nevadi ? vzdyt je to obdobny princip, akorat na jinem miste ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pompo píše:jednou spřeházená data mohou hrát hudbu s lepším výsledkem než ta v původním stavu
Mohl bys tohle prosím rozepsat - co tím přesně myslíš po technické stránce? Jak USB přenos "zpřehází" data?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Mě fascinuje, jak pompo meustále opakuje, že s tou debatou končí a stále znova a znova zarputile valí ty své esotericko-homeopatické nesmysly.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

;-).
Ale beru to jako soucast jeho celkovyho zmateni.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

bh69 píše:
pompo píše:V případě USB přenosu však na plynulost zapomeň docela o to se postaral právě jmenovaný systém paketového přenosu. Tento problém ( jak už také bylo popsáno ) se s různou úspěšností snaží řešit všichni výrobci asynchro usb dac. Pokud jsi přesvědčený že už jednou spřeházená data mohou
nic zprehazenyho tam samozrejme neni :) a to, ze zvukovka dela obdobnou vec, tj. vyuziva vyrovnavaci pamet (buffer) a z nej nacita data a pomoci svych hodin vytvari SPDIF datovy stream, ktery posila na DAC, to ti nevadi ? vzdyt je to obdobny princip, akorat na jinem miste ...
Před chvílí si rgumentoval : zavislostí na plynulém toku dat ,tak se tě nyní zeptám já - co plynulého vidíš na přenosu rozsekaném na 1 milisekundové intrvaly navíc formou malých paketů ? To je z hlediska plynulosti ,když ne zpřeházené řekněme rozhozené - lepší? To nechceš porovnávat s funkcí vyrovnávací paměti ,že ne. Pokud tě skutečně zajímá kvalita USB přenosu z hlediska hudby kontaktuj nějak např. člena (nebo býv.člena ) Dawsoo třeba se rozpovídá

Zdá se že ty články (naprosto stejně jako v minulých debatách) opět nikdo nečte. Poté vznáší přibývající počet diskutérů (zejména těch co nejsou schopni ani číst - Pííítrs) nejrůznější dotazy jakéhokoliv tipu v co možná největším množství . Ne že bych to nečekal ,ale odbíháme i od toho původního tématu který stejně tak do tohoto vlákna nepatří.
Takže původně to bylo o smyslu ladění Win. OS na PC. Zjednoduším to ,vím že je po všech těch silných slovech pro mnohé těžké uznat (alespoň) ,že na tom něco je. Tak si to zjednodušte a prostě k nesmyslné teorii pompalac a esotericko-homeopatickým nesmyslům ještě přidejte krom ,cMP2 i redakci světaudia (když doporučují to stejné) ,nebo vlastně každého kdo by s něčím takovým přišel.NE ?

Omlouvám se všem z tohoto vlákna za *offtopic* vyrušení které už nyní z mé strany nebude pokračovat . Boxerovi též ,že jsem nepomohl.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

:lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Me jen porad vrta hlavou, co delam tak spatne. Mam pracovni notebook zaneradenej hromadou ruznyho SW, nijak nenastavenyho ani ladenyho, s obycejnyma sedmickama. Presto mi to z nej hraje pokazdy naprosto stejne a pokazdy naprosto paradne...

A jinak, ano, ptam se, kdyz v diskusi ctu neco, co je bud holy nesmysl nebo cemu nerozumim. Pokud jsi, pompo, nekde v tomhle vlakne zretelne a konkretne vysvetlil, co presne a jak se prehazuje pri USB prenosu, tak me tam prosim odkazem naved - asi jsem to prehlidl.

Odar

Příspěvek od Odar »

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

noaid píše:Davide, to je ta mnou zmíněná nepraktičnost. A obávám se, že posluchači to nechtějí, ale že jsou k tomu nuceni právě z důvodu ochrany autorských práv, dále nabídky kvalitních přehrávačů, apod.
Nicméně je jasné že DSD/SACD je přes všechny nedostatky určitě kvalitnější formát než CD. Proto jsem taky tou "obětí", jen to pro mne není svatá kráva.
Tak nějak to bude *thumbs up* nuceni a někteří až znechuceni : http://www.positive-feedback.com/Issue26/dsd.htm

jirka64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka64 »

boxer píše:*offtopic*

Kucí, mám dotaz a prosbu. Když už se zde bavíte o DSD, potřeboval bych poradit free soft, kde bych mohl "zcelit" několik tracků v DSD (DSF) do jednoho. Neřešte proč a podobně.

Prostě mám jednotlivý dsd (dsf) z ISO SACD,ale už nemám ISO, protože jsem blbej. A potřebuji ty tracky šoupnout zusammen.
Korg AudioGate 2.3 je free a umí spojit nebo rozdělit track v dsf nebo dff. Snad se dá ještě na netu najít.
Nová verze AudioGate 3 je sice free, ale při instalaci je nutné mít připojený k PC některý dac značky Korg.

boxer

Příspěvek od boxer »

Díky ,ale nefunguje.

To je první věc, která se nabízela. Stahoval jsem to snad z různých webovek 5-7 x, a vždy to skončilo kolapsem, viry, zamrznutím atd.

Ale jak jsem psal, už vyřešeno. děkuji.

Odpovědět