PC jako transport - jaký Bit Perfect Player ?

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PC jako transport - jaký Bit Perfect Player ?

Příspěvek od PítrsPraha »

Petanek:
Moc nechapu tvou reakci. Pisu o VSTUPU do DAC a ty se ptas, jestli je tam dekodovany audio signal :-)?

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Spíše jsem chtěl z Tebe vytáhnout, zda víš, o jakém bufferu mluvíš v DAC. Proto jsem dal odkazy a zmiňoval i toho Levinsona :mrgreen: Není buffer jako buffer.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ano vim, o cem mluvim... A predpokladal jsem, ze i ty. Proto me zarazila tva domnenka, ze na vstupu do DACu je dekodovany analogovy signal....

Nicmene zpet k moji otazce... Jestli neznas odpoved, treba odpovi nekdo jiny. Zajima me to.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

PítrsPraha píše:Ano vim, o cem mluvim... A predpokladal jsem, ze i ty. Proto me zarazila tva domnenka, ze na vstupu do DACu je dekodovany analogovy signal....

Nicmene zpet k moji otazce... Jestli neznas odpoved, treba odpovi nekdo jiny. Zajima me to.
Nic takové jsem neřekl :? To byly otázky na Tebe. Jestli sis to vzal jako nějakou dehonestaci, tak se omlouvám. Já si myslím, že například ten buffer, jak to mají udělané v receiverech Tenor ani Xmos ten zmiňovaný problém nevyřeší. Ani by tak nevadilo, že je FIFO, ale spíše jeho velikost. Dost často se podle mě stává, že data pouští bez bufferování a následně jsou rovnou dékódovány (zde vzniká problém). Jsou tam nějaké mechanizmy, které za určitých situací prostě bufferování vypínají. Ale zkusím si to ověřit u někoho, kdo se tím aktivně zabývá. Teoreticky by neměl být slyšet rozdíl mezi transporty (PC/Auralic/Sotm), ale ve skutečnosti je dosti razantní (velmi pravděpodobně dáno stabilitou těch přenosů USB). Ty linky jsem nedával jen tak pro srandu. Nicméně, ten kdo to řeší v rámci svých produktů si bude asi svoje know how nechávat pro sebe, takže uvidíme *2thumbsup*

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

exaudio píše:Máte někdo negativní zkušenosti s audiem přes USB?
My ne a ve studiu hrajeme digitál jen z PC. PC je, pravda, určené jen pro přehrávání audia a nic jiného na něm neběží. Je pasivně chlazené, má SSD a slušný nerušící zdroj.
Už nějakou dobu mám podezrění ,že nejde ve skutečnosti o negativní zkušenosti s přenosem audia skrze USB. ale o negativní zkušenosti s ext DAC (prodává se u nás opravdu kdeco) ,nebo jinou chybu bfu (nedoinstalované zákl. ovladače čipsetu motherbord) atd... Sám jsem nějakou dobu používal DAC vestavěný v zesilovači taktéž s usb vstupem a nezaznamenal jsem jediný problém rušení ,jitter ,nic naopak max stabilita a spolehlivost. Přitom DAC byl jen doplněk tj. nějaký economi model.

Odar

Příspěvek od Odar »

IMHO pasívne chladenie je preceňované. Kvalitný, rozumne zregulovaný (300 - 400 RPM) ventilátor nepočuť. Problém je skôr HDD s dátami, ak je v tej istej miestnosti, ako aparatúra.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:IMHO pasívne chladenie je preceňované. Kvalitný, rozumne zregulovaný (300 - 400 RPM) ventilátor nepočuť.
To je sice pravda, ale takovy ventilator ma "vykon" dostatecny pouze k podpore pasivu, resp. pro lepsi odvetrani skrine, ve ktere pasivni PC je (mam to tak a mohu doporucit ventilatory Scythe).

Odar

Příspěvek od Odar »

A o to v lete, ked je 38 'C v tieni ide. Lebo mas teplotu CPU akceptovatelnu na 65 'C a nie na 75 'C. Ide len o to, aby sa v skrini ten vzduch hybal. V zime, ked v pivnici mrznu mysi je to jedno :lol:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:A o to v lete, ked je 38 'C v tieni ide. Lebo mas teplotu CPU akceptovatelnu na 65 'C a nie na 75 'C. Ide len o to, aby sa v skrini ten vzduch hybal. V zime, ked v pivnici mrznu mysi je to jedno :lol:
souhlasim, ale psal jsi ze se pasiv precenuje - moje poznamka byla jen o tom, ze i ten tichy ventilator je jen podpora pasivniho reseni

Odar

Příspěvek od Odar »

Precenuje. Kazdy, kto sa nevyzna do vyberu HW a skladania pocitaca vzdy na prehravanie hudby pozaduje pasivne riesenie, lebo ma doma pocitac, alebo notebook, ktory je hlucny, ako vrtulnik. Ja to chapem, ludia chcu ist na istotu a logicky chcu vyhodit z audio PC vsetky pohyblive casti. Je to mozne, ale vzhladom na pekelne tepla v lete, ktore neobchadzaju uz ani nase konciny som zastancom pasivneho chladenia PC za podmienok, ze:
- skrinka je co najviac perforovana (derava)
- skrinka je co najvacsia (= ma co najvacsi objem)
- data (hudba) su mimo skrinky audioPC, typicky na disku, ku ktoremu sa pristupuje v ramci domacej siete a ten je idealne situovany v inej miestnosti

Lenze vela ludi velku skrinku nechce, pretoze ludia chcu, aby to vyzeralo ako 1U, maximalne 2U komponent. Navyse hra velku ulohu design, pretoze to ma byt v racku. Ak dotycny nema sietovy disk (alebo ho jednoducho nechce), tak disk (disky) nemozes dat do perforovanej skrinky, lebo ich bude strasne pocut. Takze co si "nahnal" na absencii ventilatorov, zabijes diskom. Seek pocut bude, ci sa ti to paci, alebo nie. Kto nema problem s peniazmi, moze to riesit pouzitim vacsich SSD diskov. Ale moc blaznov, co si kupia 4 x 500 GB SSD asi v nasich koncinach nebude.

Vybrat malu, perforovanu skrinku - schvalne, sprav si prieskum, co pouzitelne sa predava. Vacsinou padne volba na skrinku bez perforacie a kedze sa pozaduje pasivne riesenie, teply vzduch sa v nej hromadi a po pol hodine prevadzky tam trpia disky. Ich teplota by sa mala pohybovat medzi 40 - 45 'C. Ak ich mas v skrinke, kde sa vzduch nehybe a CPU pecie na 70 'C, rastie ti teplota celeho vnutorneho objemu. Cele to ide ruka v ruke. Ani chladic CPU, ktory odvadza heatpipe-ami teplo z procesora na steny skrinky v tomto ohlade nie je omnoho lepsie riesenie.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Asi si porad uplne nerozumime - ja jenom mluvim o tom, ze stejne i pro reseni ktere popisujes jsou potreba pasivne chlazene komponenty. Jinak souhlasim, ze nakonec je stejne vetsinou treba pridat tichy pomalobezny ventilator pro odvetrani skrinky.

I kdyz ted jsem si postavil mini PC, ktere je plne pasivni a vypada to, ze se uchladi -
- ASRock Q1900DC-ITX - Intel J1900 + napájecí adaptér Patona 19V/3,42A 65W 5,5x2,5mm
- Chieftec Compact Series IX-01B-OP
- Toshiba SSD Q Series Pro

Skrinka je pomerne dost perforovana a tim jak je nasvislo a svisle je instalovan i pasivni chladic, tak vznika kominovy efekt.

Magneticke disky tam nemam, prehravani chci resit bud po siti a nebo z USB flash (neni problem si nakopirovat na 16/32GB flashku nekolik alb ktere chci poslouchat - aspon to pak nesvadi k preskakovani sem tam z jedne nahravky na druhou. Je to sice min pohodlne,ale ma to svoje vyhody :-))

Odar

Příspěvek od Odar »

Mna by to nahravanie na flashku bavilo asi tak 3 X :lol:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:Mna by to nahravanie na flashku bavilo asi tak 3 X :lol:
Tak vzdycky se da pripojit USB disk - bohuzel ten uz je pomerne hlucny, aspon ty dnesni (mam stary 160GB samsung a ten neni vubec slyset, i kdy ho mam vedle ruky na stole - bohuzel jine novejsi a vetsi co mam uz jsou podstatne hlucnejsi / piskaji).

A nebo sitovy disk (NAS) nebo proste jine PC/notas pusteny na siti - zpusobu jak se vyhnout disku v audio PC je dost. Mne ta flashka zatim prijde nejsnazsi a i nejlevnejsi.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já mám větráky ve skříni tři, a pokud nesmažím nějakou hru, tak o nich ani nevím. Je ale fakt, že než jsem tam dal pasívní chladič procesoru, běžely mnohem míň, teď je to v pasivu paradoxně hlučnější. Přesně jak Odar píše- zvolil jsem Silverstone case, který vypadá jako hifikomponent a je perforován jen na bocích a trochu zvrchu a vzadu. A větráky to holt musí občas dohnat. Naštestí v mém sklepním bytě teplota nestoupne nad 24 stupnů ani v létě. V klidovém stavu a připřehrávání filmů a hudby o PC vůbec nevím. Kdybych měl znovu volit, tak bych ten pasiv na procesor už nepoužil. Disky mám dva- jeden klasický a jeden ssd systémový. Připojuju i ext HDD, ten je suverénně nejhlučnější- podivně vibruje. ;)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Já mám dva větráky (CPU a zdroj), dva datové 3,5" HDD (2 a 1 TB) + SSD na 3 OS. Při courání na internetu a práci v Excelu/Wordu a podobně sedím přímo u něj a neslyším ani větráky, ani disky. Při poslouchání hudby či filmu mne PC neruší - je v ložnici, na druhé straně bytu. A mám přitom CPU "topidlo" - Q6600 se 105W TPD, ale přiměřenou skříň - Zalman HD501 s dostatkem prostoru.

Odpovědět