Ahoj Robine , dej vedet , sam jsem na to moc zvedavej (i kdyz jista skepse tu je )pasul píše:Já taky nevěřím tomu emailu!!!Je to prodavač a ten chce prodat.To je podstatná záležitost a tam bych se neptal.Možná nějaký test v stereophile nebo nejlépe co píšou lidi.Ale ti co to vlastní budou těžko psát,že je to padák a nedá se to poslouchat.Takže co s tím?Nezbývá než to vyzkoušet a udělat si vlastní obrázek.
Ještě tento týden vyzkouším podobnou věc co Ciba a udělám si obrázek sám.Jsem moc zvědav.Dám vědět.
Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
Re: Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
Ahoj ahoj.Určitě dám vědět.Sám jsem zvědavý na výsledek.S tou skepsí to cítím podobně.
Tak jestli vyzkoušíš podobnou věc, jako Ciba, tak to je ztráta času, výsledky odpovídají tomu, co popsal. Nelze mu nic, kromě závěrů, vyčítat. Nenašel jsem v jediném hififoru v ČR, že by někdo tvrdil, že to v uvedeném složení hraje, nebo může hrát stejně dobře, jako úctyhodný high-end plajer. V tomhle směru mi to pořád přimpomíná snahu zorat pole naleštěným favoritem. Prostě aby PC jako zdroj dat zafungoval na high-end úrovni, musí být patřičně omaštěn. A použití různých druhů mastidel jej posouvá do té které požadované kategorie.pasul píše: Ještě tento týden vyzkouším podobnou věc co Ciba a udělám si obrázek sám.Jsem moc zvědav.Dám vědět.
To jde přesně vidět,jak na tom u nás hifi je.High-End nemůžu napsat,protože to tady má málokdo,ale spíš nikdo.Každý to mydlí od klávesnice a zkušenosti žádné.
"Nenašel jsem v jediném hififoru v ČR, že by někdo tvrdil, že to v uvedeném složení hraje, nebo může hrát stejně dobře, jako úctyhodný high-end plajer"
Víš tady na takové kecy já z vysoka seru a není to k smíchu,ale spíš k pláči.Velice by mně zajímalo to maštění a kde jsi k tomuhle přišel.Nikde na internetu jsi o tem nic nečetl,ale je třeba něco udělat.Dobrý. Tak co to je?
"Nenašel jsem v jediném hififoru v ČR, že by někdo tvrdil, že to v uvedeném složení hraje, nebo může hrát stejně dobře, jako úctyhodný high-end plajer"
Víš tady na takové kecy já z vysoka seru a není to k smíchu,ale spíš k pláči.Velice by mně zajímalo to maštění a kde jsi k tomuhle přišel.Nikde na internetu jsi o tem nic nečetl,ale je třeba něco udělat.Dobrý. Tak co to je?
Nejspíš jsi pochopil můj post po svém, ani sám teď nerozumím, jak jsi vlastně vydedukoval svůj komentář. Já tam mám napsáno něco jiného. Použití různých "zásadních" komponent pro možnost adekvátního nasazení PC místo CD plajeru se probírá všude možně. Pokud ani tohle nestačí, tak nerozumím o co Ti kráčí.
Že by AlienCz (aspol.) konečně pochopil a poslal správně vydedukovaný post s pár konkrétními typy "zásadních" vymaštěných komponentů pro adekvátní nasazení pc na high-end úrovni?
Aha, to se musí na každou otázku odpovídat několikrát jo?merhaut píše:Že by AlienCz (aspol.) konečně pochopil a poslal správně vydedukovaný post s pár konkrétními typy "zásadních" vymaštěných komponentů pro adekvátní nasazení pc na high-end úrovni?
Post z 30.8.tohoto roku:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 732#p10732
Absolutně nechápu co jsi teď napsal.Zkusím to tedy ještě jednou.Napsal jsi,že nikde na internetu jsi nenašel nikoho tvrdit,že PC může být kvalitní zdroj dat pro špičkový převodník.Mimochodem Hlava tvrdí co?Ten jediný má špičkový převodník.Ciba taky a ten tvrdí opak co Hlava.Proto si to chci vyzkoušet sám.Takže to k tvému Favoritu na poli.Ale to je teď jedno.Já to pochopil tak,že pouze na internetu čteš co kdo napíše.Praktické zkušenosti žádné.Myslel jsi něco jiného?A poté jsi napsal,že aby zdroj dat PC byl na High-end úrovni,musí se patřičně omastit.Chápu to tak,že je ho třeba odladit a nebo nějak upravit.A tohle tvrzení jsi vzal kde?Sám jsi to zkoušel?A s jakým High-Endem jsi to porovnával?Pokud jsi nic takového nedělal,tak kde jsi to vyčetl?Tvdil jsi o řádek výše,že nikdo na internetu nepsal,že PC může být kvalitní zdroj dat.
"Použití různých "zásadních" komponent pro možnost adekvátního nasazení PC místo CD plajeru se probírá všude možně."O které komponenty jde?
"Použití různých "zásadních" komponent pro možnost adekvátního nasazení PC místo CD plajeru se probírá všude možně."O které komponenty jde?
Ta zvukovka musi mit extra napajeni, ne pres usb. Jinak je to ztrata casu. Ale zase se clovek neco dozvi. Kolik teenageru z pocitacovych for ma doma kvalitni hifi, resp. pred nim vysedava dostatecne dlouho? A opticke propojeni se v jine souvislosti take povazuje za horsi (i kdyz podle me zkusenosti to nebude Achilova pata).
V jaké souvislosti?
Pri propojeni s CD prehravacem/transportem. Nic vic jsem tim nechtel rict.pasul píše:V jaké souvislosti?
S prominutím tohle jsou pouze věci z doslechu.Optika horší než koax.Také jsem to všude četl.Přitom logicky by mněla být optika lepší a u PC obzvláště.
Já to zkoušel doma. Optika vyšla hůř než koax. Je fakt, že to byla laciná optika s umělým vláknem, ne sklo, které je údajně lepší... A to jsem to neporovnával s digitálním kabelem od AR.
Tam by samozřejmě byl rozdíl větší, vzhledem ke konstrukci tohoto kabelu. Ale netýkalo se to PC, jsem zapoměl podotknout.
Tam by samozřejmě byl rozdíl větší, vzhledem ke konstrukci tohoto kabelu. Ale netýkalo se to PC, jsem zapoměl podotknout.
Aha, tady je problém, no ale to jsem já vůbec nenapsal, zkus si to přečíst znovu.pasul píše:Absolutně nechápu co jsi teď napsal.Zkusím to tedy ještě jednou.Napsal jsi,že nikde na internetu jsi nenašel nikoho tvrdit,že PC může být kvalitní zdroj dat pro špičkový převodník. .......
Moje citace:
Nenašel jsem v jediném hififoru v ČR, že by někdo tvrdil, že to v uvedeném složení hraje, nebo může hrát stejně dobře, jako úctyhodný high-end plajer.
Vytučnělý text považuji pro pochopení za zásadní. Celé mi to potom přijde úplně něco jiného, než mi náhodně podsouváš.
Naposledy upravil(a) AlienCZ dne 02 říj 2008 13:30, celkem upraveno 2 x.
Docela by me zajimalo, co ze to ma Hlava za ten spickovy prevodnik, kor kdyz hraje ze zvukovky primo do preampu? Panove, vy tady spolu diskutujete o necem, co jste nevideli jedni ani druzi ani z rychliku. Pokud by jste zapatrali na Slovanetu, mozna i nekde na Lopuchu tak by jste se docetli, ze USB rozhrani je na audio dosti spatne rozhrani. Nehraje sice spatne, ale slysitelne hure nez napr primo z CD, coz doklada i ma zkusenost z doby vlastnictvi Audionetu, de fakto i ted Cibova zkusenost (v te souvislosti by me i zajimalo co ze to mam za tu opacnou zkusenost nez Ciba? ja mam stejnou - pres usb to hraje hure), Karfik by vam o to taky urcite lecos povykladal.
Ale ti ,kdo to na vlastni usi ani nezkusili, tady budou donekonecna meldovat, jak je to vsechno spatne. "Sice jsem to neslysel, ale myslim ze to bude urcite takhle". Radeji se zvednete, jdete vyzkouset par ruznych zpusobu (propojeni pres USB, digitalem ven z poradne zvukovky, analogem ven z poradne zvukovky, atd) a pase vratte zpet mudrovat o tom co jak hraje a co je jak pouzitelne.
Protoze do te doby jsou vase nazory spis k smichu ...
Zdravim ze Solane
Ale ti ,kdo to na vlastni usi ani nezkusili, tady budou donekonecna meldovat, jak je to vsechno spatne. "Sice jsem to neslysel, ale myslim ze to bude urcite takhle". Radeji se zvednete, jdete vyzkouset par ruznych zpusobu (propojeni pres USB, digitalem ven z poradne zvukovky, analogem ven z poradne zvukovky, atd) a pase vratte zpet mudrovat o tom co jak hraje a co je jak pouzitelne.
Protoze do te doby jsou vase nazory spis k smichu ...
Zdravim ze Solane