Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
Re: Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
styď se korýši.
nazvat argotickou metaforu bruslením!!!
nazvat argotickou metaforu bruslením!!!
- chucky nostra
- Kontaktovat uživatele:
zdravim
toto tema me take zjima, nejsem odbornik jako vy a to ani zdaleka,mozna nektere z vas budou zajimat tyto odkazy :
http://www.hornstudio.cz/technika/hudebni_pc.html
http://www.elektronky.wz.cz/digital.html
toto tema me take zjima, nejsem odbornik jako vy a to ani zdaleka,mozna nektere z vas budou zajimat tyto odkazy :
- chucky nostra
- Kontaktovat uživatele:
chucky nostra píše:zdravim
vsem diky za komentare k odkazum viz.vyse
V těch článcích je hodně pravdy, ale také hodně obchodní "omáčky". To co se tam píše není nic nového, PC je v nahrávacích studiích zcela běžná věc, tak proč ne v audiu ? Je nás již dost, co používají PC jako primární zdroj a bude nás stále víc. Rozhodně však nesouhlasím s některým tvrzením, které opět chápu jako obchodní řeč (například vstup DACu pouze USB a jiné). Jestliže v nahrávacím studiu dostanou na analogovém výstupu profesionální zvukové karty odpovídající kvalitu (napříklady Lynx), tak proč ji nepoužít ? Vždyť právě tam musí být kvalita zaručena.
Jinak jsou to skutečně pěkně udělané www stránky a již dlouho se tam chystám. Nikdy jsem neměl možnost slyšet "hornový" zvuk na některé výstavě, no snad se i dočkám.
Jinak jsou to skutečně pěkně udělané www stránky a již dlouho se tam chystám. Nikdy jsem neměl možnost slyšet "hornový" zvuk na některé výstavě, no snad se i dočkám.
Boze to su kydy. Ako by to vyzeralo keby na hudobnom PC s USB! bezalo nieco ine ako XP!Jaký PC budeme k tomuto účelu potřebovat? První předpoklad je USB 2.0 a tím druhým předpokladem je Windows XP, ne Visty!
Ale aspon snaha sa ceni.
jen pro info, pokud to někoho zajímá
http://www.computeraudiophile.com/Audio ... For-A-Song
Jen aby tě technici neoznačili za blbce, přece PC nemůže audiofilně hrát ! To mají vyzkoušené s externí USB kartou !Benda píše:jen pro info, pokud to někoho zajímá
V dřívějších přispěvcích jsem se dočetl, že při přehrávání zvuku z PC slyšíte "chroustání" HDD. Moc by mne zajímalo, jaký by byl rozdíl mezi klasickým mechanickým diskem a SSD, který už v dnešní době není tak drahý a seženou se už i kapacity nad 100GB. Osobně SSD používám a zvuk přes PC nepouštím (o kvalitě PC jako zdroj zvuku jsem se už dávno taky přesvědčil), ale zajímaly by mne názory techniků, kteří znají dokonale střeva počítače, jestli je rozdíl ve zvukovém podání načítání dat z kotouče, nebo SSD-čka
Při přehrávání je HDD slyšet pouze u laciných zvukovek, či pokud je někde chybička v PC.
Na mém notebooku s PCMCIA EMU1616 jsem nikdy nic takového neslyšel.
Na mém notebooku s PCMCIA EMU1616 jsem nikdy nic takového neslyšel.
Mazlik,
pochybujem,že by si počul rozdiel, aj ked som niekde čítal názor, že prehrávanie z klasického HDD môže vytvárať viac VF rušenia.
Na druhú stranu, skoro každý HDD má min. 16MB buffer a aby si nemusel nad tým špekulovať, tak veľa hudobných prehrávačov umožňuje zvoliť veľkosť medzipamäte, takže celá skladba može byť pred prehratím uložená do RAM.
pochybujem,že by si počul rozdiel, aj ked som niekde čítal názor, že prehrávanie z klasického HDD môže vytvárať viac VF rušenia.
Na druhú stranu, skoro každý HDD má min. 16MB buffer a aby si nemusel nad tým špekulovať, tak veľa hudobných prehrávačov umožňuje zvoliť veľkosť medzipamäte, takže celá skladba može byť pred prehratím uložená do RAM.
Jestliže je slyšet "chroustání HD", tak je již skoro pozdě, nebo pozdě...
Jde jen a jen o přenos 0 a 1. Výsledný vliv na zvuk bude mít až D/A převod. Jak ten bude kvalitní, takový zvuk budeš mít. Na výsledek D/A konverze hard disk vliv mít nebude, ani by jeho činnost v audiosignálu by neměla být znát. Jestliže ANO, pak je skutečně, ale skutečně něco v PC špatně. Představ si (polopatisticky) že ten hard disk jsou kola auta a výstup ze zvukovky je volant auta. Jsou-li kola správně seřízené (a vše co k nim náleží), tak na chování volantu by jejich činnost neměla být znát.
Je-li v kolech ale něco špatně a na volant se ti přenášejí vibrace, rázy ...., a ty to na volantu cítíš, pak je něco s těmi kolami špatně a je potřeba udělat radikální zásah, tj. opravu = výměnu HD. Co bys mohl slyšet je šumnění větráků a nic jiného, nebo raději ani to ne.
Jde jen a jen o přenos 0 a 1. Výsledný vliv na zvuk bude mít až D/A převod. Jak ten bude kvalitní, takový zvuk budeš mít. Na výsledek D/A konverze hard disk vliv mít nebude, ani by jeho činnost v audiosignálu by neměla být znát. Jestliže ANO, pak je skutečně, ale skutečně něco v PC špatně. Představ si (polopatisticky) že ten hard disk jsou kola auta a výstup ze zvukovky je volant auta. Jsou-li kola správně seřízené (a vše co k nim náleží), tak na chování volantu by jejich činnost neměla být znát.
Je-li v kolech ale něco špatně a na volant se ti přenášejí vibrace, rázy ...., a ty to na volantu cítíš, pak je něco s těmi kolami špatně a je potřeba udělat radikální zásah, tj. opravu = výměnu HD. Co bys mohl slyšet je šumnění větráků a nic jiného, nebo raději ani to ne.
Máš asi na mysli skutečné zvuky, vydávající raménko snímací hlavy nad plotnou HDD. Tento zvuk jde již dnes poměrně snadno eliminovat do stavu, kdy není slyšet vůbec. jednak jsou na trhu disky low noise, jednak se moderní disky stále více ztišují, zejména ty jednoplotnové, jednak jsou k dispozici speciální hliníkové ztišovací a chladící kejsy, do kterých se HDD strčí a je klid. Další varianta jak s neduhem "hluku z PC skříně" zatočit, je postavit si externí diskové pole, umístěné někde "ve sklepě či na záchodě" a data si z něj přehrávat přes LAN (WiFi) síť. Na kvalitu signálu nemá žádný vliv druh úložného media, je úplně jedno, jestli je stream uložen na HDD, CD, DVD, flash, SSD a pod.Mazlik píše:V dřívějších přispěvcích jsem se dočetl, že při přehrávání zvuku z PC slyšíte "chroustání" HDD. Moc by mne zajímalo, jaký by byl rozdíl mezi klasickým mechanickým diskem a SSD, který už v dnešní době není tak drahý a seženou se už i kapacity nad 100GB. Osobně SSD používám a zvuk přes PC nepouštím (o kvalitě PC jako zdroj zvuku jsem se už dávno taky přesvědčil), ale zajímaly by mne názory techniků, kteří znají dokonale střeva počítače, jestli je rozdíl ve zvukovém podání načítání dat z kotouče, nebo SSD-čka
Pročetl jsem si celé vlákno a doplnil bych pár mých myšlenek.
Máte při přehrávání zcela tiché PC? Mám osobní zkušenost, že při hlučném PC se scéna jeví ne tak dobrá. Jakoby člověk poslouchal s nervozitou díky onomu hluku. Osobně jsem to zkoušel starém PC 1GHz, kde je jeden pomaloběžný ventilátor a HDD hluk byl "nulový" díky obalení. Operační systém Win98 také blokoval do zvukové karty jakkýkoliv jiný signál než z Winampu. Data pak šla do M-Audia Rev 5.1 s KWAK modulem a pak 7 metrovým kabelem do Karfík DAC 2.5. Zes a repro nebudu udávat. Nicméně tato kombinace mi poskytla mnoho pěkného poslechu o kterém se běžným lidem (spotřebka a leciné komponenty) ani nezdá. Jsem velmi spokojen Internetová rádia v lepších kvalitách znějí mnohem lépe než satelitní rádia.
Myslím, že je to velký plus pro PC. Ne? High end nenahradí, ale mnoha lidem zprostředkuje znatelný skok oproti levným Cd playerům, které dle mě hrají mizerně a umožní tak velký přísun k hudbě díky internetu.
Máte při přehrávání zcela tiché PC? Mám osobní zkušenost, že při hlučném PC se scéna jeví ne tak dobrá. Jakoby člověk poslouchal s nervozitou díky onomu hluku. Osobně jsem to zkoušel starém PC 1GHz, kde je jeden pomaloběžný ventilátor a HDD hluk byl "nulový" díky obalení. Operační systém Win98 také blokoval do zvukové karty jakkýkoliv jiný signál než z Winampu. Data pak šla do M-Audia Rev 5.1 s KWAK modulem a pak 7 metrovým kabelem do Karfík DAC 2.5. Zes a repro nebudu udávat. Nicméně tato kombinace mi poskytla mnoho pěkného poslechu o kterém se běžným lidem (spotřebka a leciné komponenty) ani nezdá. Jsem velmi spokojen Internetová rádia v lepších kvalitách znějí mnohem lépe než satelitní rádia.
Myslím, že je to velký plus pro PC. Ne? High end nenahradí, ale mnoha lidem zprostředkuje znatelný skok oproti levným Cd playerům, které dle mě hrají mizerně a umožní tak velký přísun k hudbě díky internetu.
Zdar chlapi, protože mne toto téma celkem hodně zajímalo, článek jsem přelouskal několikrát, udělal si výtah a tady ho máte (kdyby to někoho zajímalo). Názory byly samozřejmě různé, ale to už tak bývá. Byly brány vaše názory, taže každý ví, co preferuje Takže výřez toho nejdůležitějšího:
1. Zhoršení zvuku ve všech aspektech – potlačené středy a výšky, zvýrazněné basy (přebasováno) a ztráta detailu
2. problém se synchronizaci hodin
3. je nutno použít ASIO nebo KS, aby zvuk nešel přes Windows mixer a použít přehrávač Foobar. Pro kopírování CD program Ectract Autdio Copy.
4. pro přehrávání v přehrávači a ASIO nastavit originální bit perfekt 16/44.1
5. i když papírově je počítač kosmický drak, není stavěn na opravdu špičkový poslech
6. když už, použít nejraději Lynx
7. resampling 44.1 na 48 je nadbytečný a nebezpečný
8. zvukovka musi mit extra napajeni, ne pres usb
9. Je lepší použít digitální výstup integrované zvukové karty, než USB výstup z PC
10. integrovaný SP/DIF na základní desce je hodně rušen
11. rušení signálů od zdroje a ostatních komponent – karta by měla být externí (USB/FireWire). Ale i řešení přes USB se silně nedoporučuje
12. přes USB šedivý nezajímavý zvuk – lampové zesilovače vůbec nezahrají se signálem z USB
13. je potřeba dokonale vyřešit napájení (nejlépe externí baterií) – vyřadíme vliv zdroje
14. celkové rušení signálu od ostatních komponent na základní desce a od zdroje
Dobře. Tak teď mi prosím poraďte, co teda máte doma a čemu věříte. USB/ FireWire/interní karta. Berete digitální výstupy do převodníku, nebo přímo ze zvukovky analog. Dík
1. Zhoršení zvuku ve všech aspektech – potlačené středy a výšky, zvýrazněné basy (přebasováno) a ztráta detailu
2. problém se synchronizaci hodin
3. je nutno použít ASIO nebo KS, aby zvuk nešel přes Windows mixer a použít přehrávač Foobar. Pro kopírování CD program Ectract Autdio Copy.
4. pro přehrávání v přehrávači a ASIO nastavit originální bit perfekt 16/44.1
5. i když papírově je počítač kosmický drak, není stavěn na opravdu špičkový poslech
6. když už, použít nejraději Lynx
7. resampling 44.1 na 48 je nadbytečný a nebezpečný
8. zvukovka musi mit extra napajeni, ne pres usb
9. Je lepší použít digitální výstup integrované zvukové karty, než USB výstup z PC
10. integrovaný SP/DIF na základní desce je hodně rušen
11. rušení signálů od zdroje a ostatních komponent – karta by měla být externí (USB/FireWire). Ale i řešení přes USB se silně nedoporučuje
12. přes USB šedivý nezajímavý zvuk – lampové zesilovače vůbec nezahrají se signálem z USB
13. je potřeba dokonale vyřešit napájení (nejlépe externí baterií) – vyřadíme vliv zdroje
14. celkové rušení signálu od ostatních komponent na základní desce a od zdroje
Dobře. Tak teď mi prosím poraďte, co teda máte doma a čemu věříte. USB/ FireWire/interní karta. Berete digitální výstupy do převodníku, nebo přímo ze zvukovky analog. Dík
Chlapi,ale no tak, kde jste. Od mého příspěvku si vás to přečetla už dobrá osmdesátka a stále nic. Zajímalo by mne, jak máte doma řešený zvuk z PC (HTPC). Nebojte, já nikoho pomlouvat nebudu, že používá počítač jako zdroj signálu, taky ho používám. Jen by mne zajímalo, jak to máte kdo řešené. Do pár měsíců mi odejde dlouholetý notebook (jako zvuk mám externí kartu z které beru digitální výstup), takže si budu muset pořídit nový počítač (určitě stolní). Ale když už, tak co je vaše zkušenost. USB, nebo interní přídavná karta. Digital ze základní desky, nebo to ne a jedině ze zvukovky ze slotu. Lynx je přece jen mimo můj rozpočet, ale k takovému upgradu se samozřejmě v budoucnu nestavím Nechci tady rozebírat zase rozdíl mezi zvukem z CDpřehrávače a počítačové zvukovky, to už tady bylo několikrát, ale jen, kdyby jste napsali, jak řešíte zvuk z PC. Foobar2000 je samozřejmostí a FLAC taky, ale zajímalo by mne železo. Dík moc