MYTEK
Re: MYTEK
Proč pořád někdo tlačí MQA? A zrovna okatě pomocí těch nejšpičkovějších nahrávek jako je label 2L. Jimi nahraná hudba klidně překomprimovaná do MP3 320kbps bude stále hrát líp než drtivá většina ostatní produkce, nezávisle na formátu. Připadá mi to jako by výrobce futrálů na kytary vyzdvihoval, že Fender Stratocaster z jeho futrálu hraje líp než samodomo slepená kytara z futrálu konkurence.
Nic nikam netlačím, slyšel si někdy MQA ? Mám originál 2L na SACD a BR audio, tak vím jak to hraje, ale i ostatní na MQA je výborné.
jestli nevěříš přijeď si poslechnout, všechny formáty.
Určitě bude Pavel Diok na výstavě mít tento i levnější MYTEK, zajdi si poslechnout MQA...
Určitě bude Pavel Diok na výstavě mít tento i levnější MYTEK, zajdi si poslechnout MQA...
Když má 2L na výběr téměř každou nahrávku i ve FLAC 24/192, DSD128 a DXD, proč chtít ztrátově komprimovaného nejchudšího příbuzného, tedy MQA? Abych ušetřil pár MB na 8TB disku? Abych byl zbaven možnosti přepínat filtry na výstupu DAC a omezil se na jediný možný, který s sebou nese MQA? Abych mohl básnit jak skvěle hraje MQA když jsou tam i lepší možnosti?
K tomu vynikajícímu zvuku, který slyšíš, MQA z principu nepřispělo ani špetkou. Chválit lze především špičkovou práci při nahrávání hudby u 2L.no a špičkově zkonstruovaný převodník Mytek a zbytek tvé sestavy
K tomu vynikajícímu zvuku, který slyšíš, MQA z principu nepřispělo ani špetkou. Chválit lze především špičkovou práci při nahrávání hudby u 2L.no a špičkově zkonstruovaný převodník Mytek a zbytek tvé sestavy
@Pytel: Měl jsi možnost porovnat MQA nahrávku vs například 192/24, které byly vytvořeny z prokazatelně stejného zdroje?Pytel píše: ↑09 bře 2018 08:51Nic nikam netlačím, slyšel si někdy MQA ? Mám originál 2L na SACD a BR audio, tak vím jak to hraje, ale i ostatní na MQA je výborné.
To, zda MQA hraje dobře nebo špatně zde opravdu nikdo neřeší, protože MQA málokdo slyšel. Zrovna mi tady hraje RadioParadise v kodeku 320kbps AAC (hraji přes Naim Superuniti), moc se mi to líbí, ale pochybuji, že bych kohokoli přesvědčil (včetně sebe), abych opustil své FLAC - a to bez ohledu na to, jak to hraje.
HiFi koníček je pro mne do značné míry postojová věc a věřím, že to tak má spoustu dalších hifistů - nepoužívám loudness, korekce basů ani výšek, equalizery... a to přesto, že by to minimálně na některých nahrávkách hrálo lépe. Ze stejného postoje pramení i to, že jednoduše nepřijmu ztrátový formát, kterým MQA je, tam kde mohu mít nahrávky v bezztrátovém provedení.
Pro majitele , nový firmware : https://mytekdigital.com/hifi/support/
Zajímavě vyřešená akustika při testech DAC Mytek :
No nevím, podle vzhledu samý tvrdý (dřevěný) věci a prázdná ratejna... Zřejmě zjistili, že to dobře hraje "prostor" ))