Moje sestava k poslechu hi-res.

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
zingali
Kontaktovat uživatele:

Moje sestava k poslechu hi-res.

Příspěvek od zingali »

Píšu to proto, že když jsem před časem žádal o radu ohledně nasu,rád bych podobné, prakticky vyzkoušené řešení našel zde na fóru. Jak už jsem zmínil, hudební PC (mám na mysli sestavené z běžných komponentů, ne studiovou techniku) nejsem schopen postavit. Taky jsem alespoň slušně hrající PC nikde neslyšel. Když např. na výstavách prodejce připojil k drahým DAC notebook- výsledek byl vždycky stejný...Lezl z toho zvuk, nikoliv muzika jak jí znám. Poslední zkušenost byla tuším předloni v Praze na Audio Video Show. Chord DAC napojený na nějakou placku s displejem a na sluchátka. Cena vysoká, zvuk špatnej. V době když jsem řešil nas jsem měl dva digitální zdroje signálu. CD mechaniku (přehrávač Usher CD -1 s Casea modulem na SPDIF výstupu) a Pioneer N-70 přehrávající muziku z USB vstupů. Zvukově byla výrazně lepší CD mechanika +DAC bez ohledu na rozlišení. Dnes mám v DAC Electrocompaniet Pd-1 připojen i hi-res zdroj a oba jou zvukově rovnocenné, což považuji za výborný výsledek. Muziku mám uloženou v nasu (napájen z laboratorního zdroje) zapojeném přímo dobrým ethernetovým kabelem (na tom skutečně záleží) do N-70. Dále vylepšeným koaxiálním digi. výstupem (přes iPurifier 2 SPDIF) N-70 do výše uvedeného DAC. Tady bych rád zdůraznil, že oba digitální výstupy zabudované ve streamru nejsou použitelné - aspoň s mým DAC nehrají dobře. A dále - z iPurifieru do DAC mně vyšel zvukově lepší optický kabel. Zrovna poslouchám Bacha, zvuk je trojrozměrný - fagot, flétna, trubka jsou hezky prokreslené a přiměřeně barevné - je slyšet že jsou to dechové nástroje a že to muzikanti skutečně uměj. Při poslechu Dietera Ilga se spodní frekvence proměnily z basů na kontrabas, tohle se dá fakt poslouchat. Sázím na to svoje uši a jsem ochoten o ně třeba i přijít jako ten nešťastník v Kunderově "Ptákovině".

Odpovědět