MiniDisc
MiniDisc
tak tyto masinky jsou popularnejsi nez DAT a urcite se tady najde nekdo, kdo MD vlastni. Piste...
Opet nekolik prikladu:
Sony JA-50ES
Sony JA-555ES
Denon DSD-S10
Kenwood DM-9090
TEAC MD-10
...nebo chcete-li neco profi tak treba... Tascam MD-801R MkII
Opet nekolik prikladu:
Sony JA-50ES
Sony JA-555ES
Denon DSD-S10
Kenwood DM-9090
TEAC MD-10
...nebo chcete-li neco profi tak treba... Tascam MD-801R MkII
Re: MiniDisc
SONY MD JA30, vypadá stejně jako ten JA50 na prvním obrázku. Používám ho občas k pořízení záznamu z vysílání ČRO3 Vltava. Některé věci tam slyšené se dají těžko sehnat na cd nebo dokonce lp. Samozřejmě někdo může namítnout, že kvalita MD není kdoví jaká, ale já to prostě neřeším. Chci si nějakým způsobem občas připomenout, co jsem slyšel ve vysílání.
TEAC MD-10 tak to je on co mi schází do sestavy !!!!
Já mněl přes 10 let Sony MDS-JB730QS.Naprostá spokojenost,fungoval naprosto bez problémů.Oproti svého předchůdce JVC TD-V66 si s nahrávkou člověk tak nepohrál.
http://www.ukazto.com/?img=3842655~730QS.jpg
http://www.ukazto.com/?img=3842714~JVCTD-V66.jpg
http://www.ukazto.com/?img=3842655~730QS.jpg
http://www.ukazto.com/?img=3842714~JVCTD-V66.jpg
Vyměním SONY MDS JE 520 černý za stejný nebo podobný ve stříbrné barvě. Pokud někdo také potřebujete změnit barvu,
nebo máte jiný světlý MD na prodej za rozumnou cenu, prosím SZ..
nebo máte jiný světlý MD na prodej za rozumnou cenu, prosím SZ..
Sám jsem o MD dost uvažoval a mým favoritem je jednoznačně ten devítisícový Kenwood. Mělo to jejich převodník D.R.I.V.E. II, který bych rád měl doma. Ale doba záznamu na minidisc mě nakonec odradila od koupě přístroje. Jen nové MD mají giga, ale těch přístrojů je jako šafránu. Dnes už dokonce nemám ani tuner, ale kombinace s MD by to vlastně vyřešila díky převodu do digitálu.
Sice to nebyl formát vyloženě lepší než CD, ale měl své klady. Z hlediska snadného nahrávání z rádia je docela škoda, že to šlo do kopru. Asi Sony ze začátku nevěděla, co si říct za licence. Netuším, jak je to s dlouhodobou spolehlivostí optického členu. Nekazí se ty mechaniky podobně jako vypalovačky pro CD?
Sice to nebyl formát vyloženě lepší než CD, ale měl své klady. Z hlediska snadného nahrávání z rádia je docela škoda, že to šlo do kopru. Asi Sony ze začátku nevěděla, co si říct za licence. Netuším, jak je to s dlouhodobou spolehlivostí optického členu. Nekazí se ty mechaniky podobně jako vypalovačky pro CD?
Já mám toho soňáka už asi šest let a zatím šlape jako hodinky, tak nevím, že by se mechaniky nějak kazily. Koupil jsem
ho spolu s ( a vlastně kvůli ) autorádiem , protože odolnost a editační vlastnosti mne uchvátily. Nakonec zůstal v druhé sestavě a dodnes ho používám protože jsem nashromáždil celkem dost muziky na MD.
Je opravdu škoda, že je to opuštěný formát, kdyby se mu výrobci dostatečně věnovali i nadále, kdo ví, kde by dnes tento typ záznamu byl.
ho spolu s ( a vlastně kvůli ) autorádiem , protože odolnost a editační vlastnosti mne uchvátily. Nakonec zůstal v druhé sestavě a dodnes ho používám protože jsem nashromáždil celkem dost muziky na MD.
Je opravdu škoda, že je to opuštěný formát, kdyby se mu výrobci dostatečně věnovali i nadále, kdo ví, kde by dnes tento typ záznamu byl.
Dneska táhne MD hlavně Onkyo a v Japonsku to není úplně mrtvý formát. Jejich trh je ale kapitola sama pro sebe.
Dnes mi domů dorazil Sony JA-50ES, přetím jsem měl Sony MDS-JE510,objevil jsem ho v jedné inzerci za 15000kč,k tomu bylo ještě 460ks nahraných MD,tak je to pro mne koupě roku.
Já mám SONY MDS-JA20ES. Super stroj.
No ono hlavně se dnes vše přesouvá postupně do PC, MD je produktem doby, která už minula a byla překonána. Jeho editační výhody nahradí PC mnohonásobně i ve formě free programů, nahrávání z rádia (i TV) je na pc opět jednoduché díky laciným USB DVB-T přijímačům včetně následného střihu, konverze do jakéhokoliv formátu atd. A nahrávání v poli? Tam býval MD král, ale už taky není - kapesní recordér, který dokáže nahrát ve slušné kvalitě ve formátu wav 24bit/96kHz na levnou SD kartu několik hodin záznamu, nebo v mp3 320 několik stovek hodin záznamu je také úplně o něčem jiném.agavel píše:Ale doba záznamu na minidisc mě nakonec odradila od koupě přístroje. Jen nové MD mají giga, ale těch přístrojů je jako šafránu. Dnes už dokonce nemám ani tuner, ale kombinace s MD by to vlastně vyřešila díky převodu do digitálu.
Sice to nebyl formát vyloženě lepší než CD, ale měl své klady. Z hlediska snadného nahrávání z rádia je docela škoda, že to šlo do kopru.
S postupnou digitalizací prostě vše přechází na PC. Že to v počátcích bylo na CD, to nic neznamená, to byl jen začátek. Čím dál více bude stačit jen kvalitní DAC nezávislý na externích hodinách zdroje s bufferem a zdroj digitálních dat už nebude tak důležitý a to včetně slavného jitteru, kterýžto DAC dokáže vyeliminovat. Časem možná vznikne i jiný digi protokol než SPDIF třeba s kontrolními součty, opakováním či opravou packetů apod. nebo se začne více používat HDMI i jen pro zvuk a přenos digitálních dat bude méně závislý na chybách v propojení a ztracených a špatně detekovaných bitech, a bude vymalováno. Nebo budou přímo v DAC implementovány podobně jako teď USB i další síťové protokoly, nebo jako teď ty různé mediaboxy sqeezeboxy apod. s napojením na sítě.
Jestli to je jen moje teoretická prognóza či dokonce nesmysl, to se uvidí. Sám jsem zvědavý, co bude s CD za 10 let.
Ale jsou to pěkné stroje, to je fakt...ale myslím že budou i jiné, taky pěkné. Ale už nebudou mít tolik tlačítek apod., nebudou tak mechanické. Což je škoda. "Analogové" ovladání má své kouzlo i výhody.
A to je právě ono. U nás např. DVB-T pořád nejede. Četl jsem, že se snad mají rozhlasové stanice také vyskytovat v tomto kanálu, ale nevím jestli všude. Takže záznam rádia je stále nevyřešená věc a počítače to tuplem neřeší. Pokud bereme příjem jako zdroj kvalitní hudby, tak tu na to není moc stanic. Vltava má ale docela dobrou kvalitu vysílání a Praha vcelku taky. A na kvalitním tuneru je to prostě lepší než na integráči za 50Kč. A nevím o žádné slušné kartě do PC, která by představovala kvalitu odpovídající separátním hifi tunerům.noaid píše:No ono hlavně se dnes vše přesouvá postupně do PC, MD je produktem doby, která už minula a byla překonána. Jeho editační výhody nahradí PC mnohonásobně i ve formě free programů, nahrávání z rádia (i TV) je na pc opět jednoduché díky laciným USB DVB-T přijímačům včetně následného střihu, konverze do jakéhokoliv formátu atd.
Ano, rozhlas se v DVB-T vyskytuje a myslím, že všude. Kromě Vltavy a Prahy je tam ještě jedna s vážnou hudbou a slušným datovým tokem.agavel píše:U nás např. DVB-T pořád nejede. Četl jsem, že se snad mají rozhlasové stanice také vyskytovat v tomto kanálu, ale nevím jestli všude. Takže záznam rádia je stále nevyřešená věc a počítače to tuplem neřeší. Pokud bereme příjem jako zdroj kvalitní hudby, tak tu na to není moc stanic. Vltava má ale docela dobrou kvalitu vysílání a Praha vcelku taky. A na kvalitním tuneru je to prostě lepší než na integráči za 50Kč. A nevím o žádné slušné kartě do PC, která by představovala kvalitu odpovídající separátním hifi tunerům.
Tam, kde není DVBT může být kabelovka. Nevím jak teď, ale kdysi jsem měl UPC a kvalita FM stanic tam byla oproti příjmu přes antému o řád lepší (mám tuner Sony Esprit tehdy za 10000 Kč , přesné označení nevím), myslím že lepší než v DVBT, naprosto minimální přeslechy, rušení apod. Přes UPC to byla špice.
No a pokud nemáš opravdu kvalitní příjem vzduchem s dobrou anténou, ale jen nějakou provizorní jako já, se spoustou odrazů (a to mám přímý výhled na vysílač), tak moc nepomůže ani ten nejdražší tuner. Ztratí to šťávu a to je pak úplně jedno, čím se to nahraje. Ostatně si to zkus připojit výstup z kvalitního tuneru do vstupu zvukovy třeba i té integrované a pak si to přes SPDIF-DAC pustit a porovnat. Samotného by mne to zajímalo. Myslím, že to zas tak velký rozdíl oproti originálu nebude.
Ty usb přijímače jsou i hybridní, tak do 2000Kč, sám mám Aver Hybrid Volar, tj. přijímají DVBT, analog TV i rozhlas FM. Lze si vybrat kodek pro nahrávání - audio i video. Kvalitu zvuku v analogovém příjmu jsem nezkoušel (jsem v dosahu DVBT), jednak v FM nemám kvalitní signál, jednak z dvb-T se nahrává původní datový proud v mpeg2, takže to neřeším. A hlavně z rádia už nenahrávám, to spíše kdysi v noci na Vltavě Hodinu mezi drakem a hadem . No a kromě toho lze nahrávat i video přes s-video vstup.
Myslím, že dnes je lepší než MD notebook s HDMI (příp.SPDIF) + vhodný DAC + příslušný SW. Je to univerzálnější a je to přehrávač jak hudby (včetně 24/192kHz), tak videa, pokud máte plazmu nebo LCD a to včetně True HD, či prohlížeč fotek na TV atd.
Tím jsem chtěl říct, že v případě ne zcela kvalitního příjmu FM nebude AD převodník ve zvukovce příliš pokulhávat za kvalitou výstupu z tuneru.noaid píše: Myslím, že to zas tak velký rozdíl oproti originálu nebude.
Zajímavé. Možná bych něco z toho mohl vyzkoušet.
Pokud jde o ty video věci, tak na DVD mám svůj Pioneer, který je zcela objektivně jinde, než výstup z PC. A pokud jde o vysílání TV kanálů, tak je pro mě obrazová informace nepodstatná. Jedno HTPC už mám, tak bych pak případně mohl vyzkoušet tebou navrhované varianty. Aktuálně ale nemám ten tuner.
To MD je vzhledem ke své kapacitě (nemyslím 1GB ale klasiku) mimo. Nové varianty jsou zase cenově nevýhodné. Ale je to velmi jednoduché, nemusíš se potýkat s rozmary PC.
Pokud jde o ty video věci, tak na DVD mám svůj Pioneer, který je zcela objektivně jinde, než výstup z PC. A pokud jde o vysílání TV kanálů, tak je pro mě obrazová informace nepodstatná. Jedno HTPC už mám, tak bych pak případně mohl vyzkoušet tebou navrhované varianty. Aktuálně ale nemám ten tuner.
To MD je vzhledem ke své kapacitě (nemyslím 1GB ale klasiku) mimo. Nové varianty jsou zase cenově nevýhodné. Ale je to velmi jednoduché, nemusíš se potýkat s rozmary PC.