kychtax píše: ↑17 črc 2018 09:40
"pracne hledat rozdily".. Nekdy staci vymenit dve veci a cela sestava zcela zmeni zvuk, nadechne se, apod. Casto rozhoduji malickosti.
Nemusí to být snejk oil. Proč Vás to hned napadá? (zrovna v mým případě)
Stačí nevhodná místnost, nevhodné rozestavení, z nějakého důvodu zatlumený zahuhlaný zvuk. Podcenění třeba PC jako zdroje signálu. Může to být cokoliv a ještě v součtu. Kumulující se. Pak není slyšet výměna čehokoliv. A nemusí to být USB ale i DAC.
Průserových míst je celkem dost a bez dávky zkušenosti to nejde najít a vyřešit. Ani s pomocí fora nebo kamaráda na telefonu. Je potřeba jezdit po náštěvách a i naopak si občas někoho pozvat domů. A raději kritika než chváliče.
U jiriho. Neslyšel jsem sestavu, ale fragmenty jo a o bednách mám povědomí. Musí to u něj být naprosto přesný a detailní zvuk. Možná až na někoho moc. Ale představuji se, že opravdu slyší každou drobnost a nuanci. A jiný převodník pak může být jako noc a den. Rozhodně. Nenapadá mně jiná podobná sestava tady na foru nebo o které bych věděl. (O srollech vím, ale o srollu s vivid ne). Dá se tak čekat a i se potvrzuje, že jiri má zcela jiné (a o to zajímavější zkušenosti) než "hlavní proud".