Mini test Wadia 321 vs. RME ADI-2 DAC vs. Pro-ject Pre Box S2 Digital

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mini test Wadia 321 vs. RME ADI-2 DAC vs. Pro-ject Pre Box S2 Digital

Příspěvek od Jiri »

davidhighend píše:
17 črc 2018 10:11
Jirko ty přece nemusíš pořad dokola zdůvodňovat všem na všech fórech nákup toho tvého předraženého šrotu.
Sroll Epos mk2 je předražený šrot? Kde jsi ho slyšel a co přesně ti na zvuku vadilo?

Já se snažím uvést na pravou míru nadšené ovace jak někdo nakoupil absolutně referenční hifi za 250USD z Aliexpressu.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Máš jen snobske pindy nic víc. Nikdy jsem od tebe neslyšel, ze by jsi udělal nebo se aspoň účastnil nějakého slepého testu a měl podložené co dokážeš od sebe rozeznat a ne jen ty tvé pocity co si myslíš, ze slyšíš. Ale znalej až na pudu.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jak se říká tomu, že když si porovnáš drahý AQ USB kabel aniž slyšíš rozdíl od levného k tiskárně a stejně si ten AQ koupíš protože se ti líbí vzhledově? To je tvá definice racionálního uvažování po slepém testu?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

změřit to nejde, ale bohužel praxe je nepřenositelná.
To je fakt.. Ale niekedy mám dojem, že reč je o psychiatrickej praxi. :roll:

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Jiri píše:
17 črc 2018 11:05
Jak se říká tomu, že když si porovnáš drahý AQ USB kabel aniž slyšíš rozdíl od levného k tiskárně a stejně si ten AQ koupíš protože se ti líbí vzhledově? To je tvá definice racionálního uvažování po slepém testu?
To je má definice najivni blbosti. Naštěstí jsem ho koupil od známého za třetinu ceny, takže ne až taková ztráta jak by jsi si myslel.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

kychtax píše:
17 črc 2018 09:40
"pracne hledat rozdily".. Nekdy staci vymenit dve veci a cela sestava zcela zmeni zvuk, nadechne se, apod. Casto rozhoduji malickosti.
Nemusí to být snejk oil. Proč Vás to hned napadá? (zrovna v mým případě) ;) :lol:

Stačí nevhodná místnost, nevhodné rozestavení, z nějakého důvodu zatlumený zahuhlaný zvuk. Podcenění třeba PC jako zdroje signálu. Může to být cokoliv a ještě v součtu. Kumulující se. Pak není slyšet výměna čehokoliv. A nemusí to být USB ale i DAC.
Průserových míst je celkem dost a bez dávky zkušenosti to nejde najít a vyřešit. Ani s pomocí fora nebo kamaráda na telefonu. Je potřeba jezdit po náštěvách a i naopak si občas někoho pozvat domů. A raději kritika než chváliče. :P

U jiriho. Neslyšel jsem sestavu, ale fragmenty jo a o bednách mám povědomí. Musí to u něj být naprosto přesný a detailní zvuk. Možná až na někoho moc. Ale představuji se, že opravdu slyší každou drobnost a nuanci. A jiný převodník pak může být jako noc a den. Rozhodně. Nenapadá mně jiná podobná sestava tady na foru nebo o které bych věděl. (O srollech vím, ale o srollu s vivid ne). Dá se tak čekat a i se potvrzuje, že jiri má zcela jiné (a o to zajímavější zkušenosti) než "hlavní proud".

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Tak na závěr názor majitele RME, kterému jsem na oplátku pučil Project: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 348#310348
kabelguru.cz

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zopakuju svůj dotaz. Wadia byla nastavena dobře? Pokud ano, tak Pro-Ject musí být skvělý bez ohledu na nastavení RME.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Určitě byla nastavena dobře, moc tam toho ani nastavit nejde (ideální stav).
kabelguru.cz

Odpovědět