Mini test Wadia 321 vs. RME ADI-2 DAC vs. Pro-ject Pre Box S2 Digital
Re: Mini test Wadia 321 vs. RME ADI-2 DAC vs. Pro-ject Pre Box S2 Digital
OK, ale i tak pozor. I pri nastaveni RME na +7dBu bude Pro-ject zrejme hrat o 1.45dB hlasnejsie.
Podle mě jsou momentálně ProJect a NAD na digitální špici v kategorii skvělý zvuk za pakatel.
dadaft
pravda, hifi je ale nákladná zábava, tak tam dál se už jen hledají prkotiny prťavé.
pravda, hifi je ale nákladná zábava, tak tam dál se už jen hledají prkotiny prťavé.
Bylo by fajn, kdyby tomu tak opravdu bylo, že od určité hranice se jen "hledají prkotiny prťavé". Já mám (bohužel ) zkušenost, že nejen cena, ale i kvalita dokáže narůst skokově .. v mém případě mne z omylu, ve kterém jsem předtím spokojeně žil, vyvedl TAD D600.pravda, hifi je ale nákladná zábava, tak tam dál se už jen hledají prkotiny prťavé.
Jasně, tomu věřím, tady to však nemá každý, vlastníci podobných přístrojů zde na fóru, by se dali spočítat na prstech jedné ruky.
Zdeno1
Pokud si vybíráš komerční DACy v +- přibližně stejné cenové kategorii tak tam rozdíly mohou být opravdu "prkotiny prťavé". Teprve porovnání s opravdu špičkovým digitálem je až šokující jaké jsou zvukové limity CD digitálního záznamu takže naprosto souhlasím s FS.
Samozřejmě je tam exponenciální nárůst ceny a ne každý je ochoten do toho "investovat".
Pokud si vybíráš komerční DACy v +- přibližně stejné cenové kategorii tak tam rozdíly mohou být opravdu "prkotiny prťavé". Teprve porovnání s opravdu špičkovým digitálem je až šokující jaké jsou zvukové limity CD digitálního záznamu takže naprosto souhlasím s FS.
Samozřejmě je tam exponenciální nárůst ceny a ne každý je ochoten do toho "investovat".
Rád bych ten šok jednou chtěl zažít, mám na to svůj názor, nebudu Ti brát iluze,........ to nebylo myšleno sarkasticky.
Zaujimave je sa zamysliet nad tym na akej urovni DA prevodniku by mal nastat ten "šok" pri vnimani zvuku. Samotni vyrobcovia IMHO netusia, kde je problem, ale zlepsuju vsetko zlepsitelne. A ked uz to viac nejde zlepsit, tak by mal prist ten "šok", alebo ako?
Alebo vie niekto zhrnut co je u DA prevodniku naozaj dolezite, resp. kde je nedostatok u beznych prevodnikoch do 100 tis. Kč povedzme?
- zdroje napatie
- prijimac signalu
- samotny DA prevod vratanie pouzitych rekonstrukcnych filtrov
- hodiny
- konverzia na vystupne napatie
- imunita na rusive signaly
- ...
Alebo vie niekto zhrnut co je u DA prevodniku naozaj dolezite, resp. kde je nedostatok u beznych prevodnikoch do 100 tis. Kč povedzme?
- zdroje napatie
- prijimac signalu
- samotny DA prevod vratanie pouzitych rekonstrukcnych filtrov
- hodiny
- konverzia na vystupne napatie
- imunita na rusive signaly
- ...
Miero: najväčší nedostatok prevodníkov sú niektorí internetoví trotlovia tvojho typu, ktorí si doma nedokážu normálne nainštalovať ani ten blbý Pre Box S2 Digital
Miero
jsi si zase naběh , stejná debata jako o USB kabelech, dovíš se, že rozdíly jsou propastné a věř, že s tím nic neuděláš, osvěta se mine účinkem.
jsi si zase naběh , stejná debata jako o USB kabelech, dovíš se, že rozdíly jsou propastné a věř, že s tím nic neuděláš, osvěta se mine účinkem.
bacil2, co nechapes na tom, ze bez ohladu na to ako debilne to mam zapojene, nechcem "doma" prevodnik, ktory do audio vystupu indukuje tok USB paketov
-
Naposledy upravil(a) Kocour dne 16 črc 2018 16:35, celkem upraveno 1 x.
Kocour: ja som úplne v pohode ... otázka je skôr, že prečo ty cítiš potrebu moderovať tu viaceré fóra súčasne
miero: holt niektoré geréty proste v debilných zapojeniach moc nefungujú ... dôležité je si tú debilnosť pestovať ... ty si exemplárny príklad ako to v praxi môže všetko pekne nefungovať
miero: holt niektoré geréty proste v debilných zapojeniach moc nefungujú ... dôležité je si tú debilnosť pestovať ... ty si exemplárny príklad ako to v praxi môže všetko pekne nefungovať
-
Naposledy upravil(a) Kocour dne 16 črc 2018 16:34, celkem upraveno 1 x.
Zdeno1
Mně iluze brát nemůžeš protože je nemám, já mám reálnou praktickou zkušenost ale ta je těžko přenosná od klávesnice.
Co ti konkrétně brání jít do některého kvalitního HIFI studia a porovnat si svůj digitální zdroj s tím jejich špičkovým, na odpovídající aparatuře a akusticky odladěné poslechovce?
Tvůj teoretický názor na zvukovou kvalitu špičkových DACů není iluze?
Není to myšleno sarkasticky.