ok, diky. Ten Casea Aquila ale neni dobrej transport. To jsem doma taky zkousel a oproti Rpi + Allo Digione to bylo o dost horsi, i s linearnim napajenim.
Master clock
Re: Master clock
Moje praktické zkušenosti nebo zkušenosti kamarádů a známých:
1. můj MSB DAC IV ikdyž má špičkové Femto77 interní hodiny, tak používám DDC reclocker Mutec MC-3 USB mezi MSB. Z Melco streameru jde přes USB do MUTECu a potom signál jde do MSB přes AES/EBU kabel. Jednoznačný přínos
Jinak na svém DACu jsem zkoušel 3 clock moduly (standardní "on board", potom lepší Femto140 a nakonec ještě lepší Femto77 - výsledný zvuk se dost změnil s každým clock modulem. Femto33 modul který se dává do MSB Select za 120tis EUR už jsem naštěstí neměl:)
2. kamarád používá SACD přehrávač Audionet VIP G2 jako CD transport pro DAC Mola Tambaqui. Přidání reclockeru Denafrips Gaia jasný přínos (AES/EBU oba kabely)
3. kamarád používá DDC reclocker Denafrips GAIA mezi streamer Aurender N20 a DAC Mola Tambaqui (AES/EBU oba kabely). Jednoznačný přínos.
4. 2 moji známí z Italie používají přehrávač Esoteric K-03XD (18tis EUR) jen jako transport pro DAC Antelope Amary (2,5tis EUR!!) a oba přístroje jsou synchronizovány z hodin MUTEC REF10. Prý fantastický zvuk. Zvuk samotného Esoteric K-03XD považují za nepoužitelný.
5. vím o 2 hifistech, kteří používají hodiny MUTEC REF10 SE120 (6tis EUR) k hodinám DCS Vivaldi Clock (16tis EUR) a jsou nadšení přínosem (opravdu mají 2 hodiny za sebou ) pro synchronizaci transportu a DACu.
Teorie je jedna věc a praktické zkušenosti druhá. Za mě doporučuji vyzkoušet ten Mutec MC-3 smart USB reclocker (nový cca 1.200,-EUR ale použitý se dá sehnat již kolem 700,-EUR). Za málo peněž hooodně muziky.
https://www.thomann.de/cz/mutec_mc_3_sm ... gLqW_D_BwE
Pro toho,komu stačí pouze SPDIF a nechce moc utratit:
https://www.customworks.cz/usb-audio-in ... ettyPhoto
https://www.customworks.cz/usb-audio-in ... ettyPhoto
... moje skromné skúsenosti sú niekde úplne inde ... nemáte pocit, niektorí vážení zúčastnení, že sa Vám tu táto téma už začína "vybrežovať" mimo realitu ... a to nemyslím primárne rámec technický ale najmä psychoakustický
"moje skromné skúsenosti sú niekde úplne inde"
Klidně je tady popiš detailněji. I zkušenost, že jsi přínos v konkrétním zapojení nezaznamenal může být přínosná.
Klidně je tady popiš detailněji. I zkušenost, že jsi přínos v konkrétním zapojení nezaznamenal může být přínosná.
To dokaze nasrat.
ALe velmi symbolicke - nepouzitelny vyrobok za vela penazi, a este aj s nazvom Esoteric . Ezo-High-end v jednej vete.
Predstavujem si ako to kupovali - "mal som doma/u dealera ten top Esoteric, hra uplne na p..u, ten beriem, a pridajte mi k tomu este ten lacny DAC, a nech to trochu hra, tak teda este hodiny"
Jasně, napíšu jim, že jeden lokální "kinař" by jim poradil jak z bludného HIFI kruhu
O to vobec nejde - ja som mal doma MUTEC REF10 aj ten reclocker, este ked ty si ani len netusil, ze vobec firma MUTEC existuje, to len na okraj. A ja si napriklad o Esotericoch vobec nemyslim, ze su nepouzitelne, to si napisal ty.
A co sa tyka digitalu - myslim, ze skoro kazdemu, kto sa v dobrej viere opyta, tak poradit dokazem. Z vlastnej skusenosti.
A co sa tyka digitalu - myslim, ze skoro kazdemu, kto sa v dobrej viere opyta, tak poradit dokazem. Z vlastnej skusenosti.
Sdílím zkušenost svoji nebo mých přátel, kteří mají naposloucháno. Neumím si představit, aby si drželi Mutec REF10 a Antelope Amari, když mohou hrát přímo jen z Esoteric K-03XD. Oni to přesně ví a ty jen odhaduješ ale máš v tom jasno.
Ale ja tvojich talianskych znamych vobec neriesim. Nech si hraju z coho chcu. AKurat mi prislo vtipne TVOJE konstatovanie [alebo tvojich znamych] ze CD transport za18k je nepouzitelny sam osebe. To je vsetko. Poucenie pre mna - az budem hladat kvalitny transport, velkym oblukom sa vyhnem firme Esoteric a za tuto zdielanu skusenost vam dakujem.
A mozes mi verit, ja sa na zakade ceny niecoho nerozhodujem. Ak by som pocul prinos hodin za relativen malo pnazi [MUTEC su jedny z najlacnejsich externych hodin], a tak si ho necham. Rovnako ako som nepocul prinos niekolkych dalsich zazracnych krabiciek, ktore su medzi hifistami momentalne popularne. Len sa to nebojim povedat. A ako si mozno vsimol, tak nikoho nepresviedcam, ze "sa to neda pocut". Lebo kazdemu, co nieco take napise, verim, ze si skutocme mysli, ze to pocuje.
Moja skusenost. Rovnako hodnotma ako tvoja.
A mozes mi verit, ja sa na zakade ceny niecoho nerozhodujem. Ak by som pocul prinos hodin za relativen malo pnazi [MUTEC su jedny z najlacnejsich externych hodin], a tak si ho necham. Rovnako ako som nepocul prinos niekolkych dalsich zazracnych krabiciek, ktore su medzi hifistami momentalne popularne. Len sa to nebojim povedat. A ako si mozno vsimol, tak nikoho nepresviedcam, ze "sa to neda pocut". Lebo kazdemu, co nieco take napise, verim, ze si skutocme mysli, ze to pocuje.
Moja skusenost. Rovnako hodnotma ako tvoja.
Každému je asi jasné, že Esoteric VRDS mechaniky jsou absolutní top na trhu, druhá věc je, jak hraje Esoteric jako CD přehrávač z analogových výstupů.
Napiš raději co u tebe nefungovalo, to bude přínosem do diskuze.
Napiš raději co u tebe nefungovalo, to bude přínosem do diskuze.
Já jsem měl Singxer SU-01, což byla ve své době přelomová věc. A první lepší (zaplatitelné)DDC. Dokud jsem hrál z PC a do DACu s starším a horším USB rozhraním, tak ty krabičky mohou pomoci i tím že se např. přemostí USB a zapojí I2S nebo Koax. Nehledě na nějaké OCXO hodiny a samozřejmě napájení. S RME už je krabička u mně navíc. Ale už jsem to v poslední době nezkoušel, neboť nebyl zas tolik důvod.
Ještě v době kdy jsem si s hrál s krabičkami jsem nakonec nabyl dojmu, že méně je lépe. A krabičky více než zlepšovaly, spíš jsem měl dojem, že ovlivňovaly a zanášely něco nové. Ale ty špičkové DDC, asi budou fungovat a zlepšovat. Když si k tomu člověk připočte další potřebné kabely, napájení, tak už to nebude nic levného.
Ještě v době kdy jsem si s hrál s krabičkami jsem nakonec nabyl dojmu, že méně je lépe. A krabičky více než zlepšovaly, spíš jsem měl dojem, že ovlivňovaly a zanášely něco nové. Ale ty špičkové DDC, asi budou fungovat a zlepšovat. Když si k tomu člověk připočte další potřebné kabely, napájení, tak už to nebude nic levného.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je jenom malá ukázka, jak se dělají ty absolutní TOP mechaniky od TEAC.
http://www.lampizator.eu/lampizator/ref ... DS-T1.html
Ode dneska hraje muj vrds 25 hrozne....