lineární zdroj místo spínaného u sat. rec. Vu+Solo 4K
Re: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec. Vu+Solo 4K
WaVe99
fotky jsem nepořídil. ani mě to nenapadlo. já sám sebe přesvědčovat nepotřebuji.
pokud někdo nevěří, že změnou spínaného zdroje za lineární u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří.
pokud jsem někoho inspiroval k testu, praktické výměně i ve své sestavě, pak mám radost a třeba svou prakticku zkušnost též popíše.
fotky jsem nepořídil. ani mě to nenapadlo. já sám sebe přesvědčovat nepotřebuji.
pokud někdo nevěří, že změnou spínaného zdroje za lineární u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří.
pokud jsem někoho inspiroval k testu, praktické výměně i ve své sestavě, pak mám radost a třeba svou prakticku zkušnost též popíše.
Když tady známej kabolzlatoušec jimmi napíše: "Digitál je "drsnejší, chladnejší " oproti analogu ten sa javí na ucho a oko prirodzenejšie , prijemnejšie". tak se nemůže nikdo divit, že má zlatouchý tábor takové renomé, jaké má.
Já třeba věřím tomu, že kvalitní zdroj může přinést výrazné zlepšení eliminací rušení, to není žádná magie ale špatný ten originální zdroj. Ovšem jimmi svými KECY a vy zlatoušci svým hysterickým řevem na všechny, co chtějí objektivizovat jakoupokliv snahu o stovnání zabíjíte hned v zárodku.
Já třeba věřím tomu, že kvalitní zdroj může přinést výrazné zlepšení eliminací rušení, to není žádná magie ale špatný ten originální zdroj. Ovšem jimmi svými KECY a vy zlatoušci svým hysterickým řevem na všechny, co chtějí objektivizovat jakoupokliv snahu o stovnání zabíjíte hned v zárodku.
lachim: Kdybys místo "změnou spínaného zdroje za lineární u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří" napsal "změnou jednoho zdroje za jiný u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří", tak bych s tebou mohl i souhlasit. Takhle ne.
Veríš ? Tak aj prakticky si to treba overiť. Nielen " chytať " ludí za každé "obrazne" napísané slovíčko.
S499_1023 ak Ta lachim pozve ako Odara aj bh69 možeš si to na vlastné uši a oči vyskušať.
Ja o vplyve rušenia píšem dlho. A zlaté uši ani zlatý kábel nemám , dokonca ani zlaté poistky.
Ja mám za tie roky dosť toho vyskušaneho a nielen u mna doma. Bez toho by som nediskutoval.
Lepšie raz vyskušať ,počuť a vidieť ako 100 x mudrovať a len o tom teoretizovať.
S499_1023 ak Ta lachim pozve ako Odara aj bh69 možeš si to na vlastné uši a oči vyskušať.
Ja o vplyve rušenia píšem dlho. A zlaté uši ani zlatý kábel nemám , dokonca ani zlaté poistky.
Ja mám za tie roky dosť toho vyskušaneho a nielen u mna doma. Bez toho by som nediskutoval.
Lepšie raz vyskušať ,počuť a vidieť ako 100 x mudrovať a len o tom teoretizovať.
Nikto nikde nenapisal, ze lachimovi a spol neveri. Nevidim dovod, preco by si vymyslali a rozotierali to na fore.
Fakt ale je, ze ak chcem nieco niekde odprezentovat, tak to odprezentujem sposobom, ktory je doveryhodnejsi. Ak je naozaj tak obrovsky rozdiel vo vyslednom obraze, fakt netusim, preco bol problem spravit fotodokumentaciu pred a po. Nie kvoli tomu, aby lachim presviedcal sam seba. On je spokojny a to je na tom najdolezitejsie. Ale preto, ze by nebola moznost chytat niekoho za slovicka a uchylovat sa k "argumentacii" typu "dalsi styria to tiez videli". V tomto pripade je to omnoho jednoduchsie, ako niekoho presviedcat, co pocujes - to nevies zachytit a zverejnit na fore ziadnym sposobom. Obraz sa zachytit da. Nazorne som to demonstroval na jednoducom priklade. Zabralo mi to asi 5 minut. Ale ked uz aj to je problem . . . nezostava nic ine, len verit.
Fakt ale je, ze ak chcem nieco niekde odprezentovat, tak to odprezentujem sposobom, ktory je doveryhodnejsi. Ak je naozaj tak obrovsky rozdiel vo vyslednom obraze, fakt netusim, preco bol problem spravit fotodokumentaciu pred a po. Nie kvoli tomu, aby lachim presviedcal sam seba. On je spokojny a to je na tom najdolezitejsie. Ale preto, ze by nebola moznost chytat niekoho za slovicka a uchylovat sa k "argumentacii" typu "dalsi styria to tiez videli". V tomto pripade je to omnoho jednoduchsie, ako niekoho presviedcat, co pocujes - to nevies zachytit a zverejnit na fore ziadnym sposobom. Obraz sa zachytit da. Nazorne som to demonstroval na jednoducom priklade. Zabralo mi to asi 5 minut. Ale ked uz aj to je problem . . . nezostava nic ine, len verit.
"Takhle ne" - co si teď chudák Lachim počne ....lachim: Kdybys místo "změnou spínaného zdroje za lineární u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří" napsal "změnou jednoho zdroje za jiný u sat. receiveru lze zlepšit obraz/zvuk, nechť dále nevěří", tak bych s tebou mohl i souhlasit. Takhle ne.
renown
alespoň vidíme, proč už sem raději nikdo nic z praktického užívání skutečného hifi nepíše.
já prostě napsal nadšený příspěvěk, bo jsem byl fakt nadšený tím rozdílem. co více za tím hledat, prosím?
(sám jsem nikoho neznal, kdo by měl praktickou zkušenost s výměnou spínaného zdroje u satelitu....)
abych něco fotil nebo snad někomu něco nějak dokazoval, hledal správná slovní spojení, svou zkušenost důvěryhodně prezentoval... uf uf.
zajímavé je, že nikdo z "hledačů potvrzení" mi nenapsal SZ "kdy můžu přijet".
o víkendu bylo jistě na sjednání schůzky času dost.
i vyfotit si to mohli, mudrcové.
alespoň vidíme, proč už sem raději nikdo nic z praktického užívání skutečného hifi nepíše.
já prostě napsal nadšený příspěvěk, bo jsem byl fakt nadšený tím rozdílem. co více za tím hledat, prosím?
(sám jsem nikoho neznal, kdo by měl praktickou zkušenost s výměnou spínaného zdroje u satelitu....)
abych něco fotil nebo snad někomu něco nějak dokazoval, hledal správná slovní spojení, svou zkušenost důvěryhodně prezentoval... uf uf.
zajímavé je, že nikdo z "hledačů potvrzení" mi nenapsal SZ "kdy můžu přijet".
o víkendu bylo jistě na sjednání schůzky času dost.
i vyfotit si to mohli, mudrcové.
Dobrý den lachime, nic nerozporuji, jen jsem se zeptal. Zrovna u toho obrazu by to bylo náramně snadné, na prokázání. Jsem majitelem VU, jen staršího modelu, zrovna tak i plazmy Panasonic, takže mě to celkem zajímá. Jedna taková porovnávací fotografie by řekla podstatně více, než subjektivní dojmy, nicméně, jak říkám, nic nerozporuji, osobní zkušenost nemám. Mě by hodně zajímalo, zda by se dal zaměnit zdroj u tohoto - http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... i5syk.html - tam bych tu změnu obratem realizoval, přemýšlím o tom už dlouho, pokud se k tomu někdo vyjádří, budu rád.lachim píše:WaVe99
uz se skoro bojim cokoliv napsat, ale muzu se zeptat jakym zpusobem to porovnani probehlo ? na statickych snimcich, nahranem poradu ze satelitu ?
Jinak pokud tam rozdil skutecne je, marne uvazuju kde mohl vzniknout - jak uz jsem psal, prijimac je linuxovy pocitac, kde zmena zdroje rozhodne nezpusobi to, ze by zacal "pocitat" jiny obraz. Takze na HDMI posila porad to same. Ze by byl problem v samotne HDMI komunikaci, to se mi taky moc nezda. Pak uz zbyva jen to, ze by rozdil vznikal az v projektoru ? Zkouseli jste to treba i na LCD TV ?
Jinak pokud tam rozdil skutecne je, marne uvazuju kde mohl vzniknout - jak uz jsem psal, prijimac je linuxovy pocitac, kde zmena zdroje rozhodne nezpusobi to, ze by zacal "pocitat" jiny obraz. Takze na HDMI posila porad to same. Ze by byl problem v samotne HDMI komunikaci, to se mi taky moc nezda. Pak uz zbyva jen to, ze by rozdil vznikal az v projektoru ? Zkouseli jste to treba i na LCD TV ?
Neboj se, v nejhorším případě tě tady virtuálně ukřižujíbh69 píše:uz se skoro bojim cokoliv napsat, ale muzu se zeptat jakym zpusobem to porovnani probehlo ? na statickych snimcich, nahranem poradu ze satelitu ?
Používal jsem na muziku Apple MacMini, viděl jsem hodně návodů, jak demontovat spínaný zdroj a vložit lineární. Vliv to asi má. Chtěl jsem to zkusit také, nakonec jsem koupil Aurender N100 s lineárem a je to slyšet. Proč by to výměna zdroje neměla mít vliv i na obraz?
Wave_99
1. ten tvůj starší Vu ještě nemá externí zdroj? Mohu ti totiž půjčit 1 lineární s nastavitelným napětím + kabel.
K satelitu to rozhodně vyzkoušej. A rovnou pak můžeš výsledky na svém Panasonicu vyfotit. Abys mohl svůj názor podložit důkazem!
2. add. lineární zdroj u pc:
osobně s tím žádnou domácí zkušenost nemám. nejsem příznivcem zapojení pc do high-endové sestavy. ale....
tři hifisté kolem mě u pc vyměnili spínaný zdroj za kvalitní "trafo" a vždy to mělo pozitivní vliv na zvuk. neslyšel jsem nikdy "...to nemělo vliv".
pokaždé slyším: "že já to neudělal hned ...".
mimochodem (pardon az offtopic) jeden můj kamarád po x letech konečně koupil pořádný kombajn od audionet a ze sestavy o víkendu vyhodil pc (též bez spínaného zdroje).
že to s tím hraním z pc byla ztráta času. tímto jej srdečně zdravím!
1. ten tvůj starší Vu ještě nemá externí zdroj? Mohu ti totiž půjčit 1 lineární s nastavitelným napětím + kabel.
K satelitu to rozhodně vyzkoušej. A rovnou pak můžeš výsledky na svém Panasonicu vyfotit. Abys mohl svůj názor podložit důkazem!
osobně s tím žádnou domácí zkušenost nemám. nejsem příznivcem zapojení pc do high-endové sestavy. ale....
tři hifisté kolem mě u pc vyměnili spínaný zdroj za kvalitní "trafo" a vždy to mělo pozitivní vliv na zvuk. neslyšel jsem nikdy "...to nemělo vliv".
mimochodem (pardon az offtopic) jeden můj kamarád po x letech konečně koupil pořádný kombajn od audionet a ze sestavy o víkendu vyhodil pc (též bez spínaného zdroje).
Zdravim.
Rad bych ke svemu NUCu take linearni zdroj.
Mate nekdo nejaky tip?
Rad bych ke svemu NUCu take linearni zdroj.
Mate nekdo nejaky tip?
Já se PC budu držet, nejsem už ochotný opustit ten komfort ovládání atd. BTW, na to PC vs "pořádný CD" existuje spoustu názorů, tak jako na všechno. Já jsem s tímhle řešením spokojenej, navíc můj DAC má stejně jenom USB vstup (z důvodu kvality, dle konstruktéra) BTW, ten zdroj pro NUC by mě fakt zajímal, tak pokud někdo má zkušenost....lachim píše:Wave_99
zkusil bych i projit ebay a pak overit co se pise v diskuzich - mzna by se neco pouzitelnyho naslo napr.
http://www.ebay.com/itm/ZEROZONE-100VA- ... SwzvlW96K~
http://www.ebay.com/itm/100VA-HIFI-DC19 ... SwOdpXzZiG
http://www.ebay.com/itm/ZEROZONE-100VA- ... SwzvlW96K~
http://www.ebay.com/itm/100VA-HIFI-DC19 ... SwOdpXzZiG