Kombinace zesilovače Marantz PM 6007 a CD přehrávače
Re: Kombinace zesilovače Marantz PM 6007 a CD přehrávače
Marantz 6007 jsem měl cca 3 měsíce doma, zvukově za ty peníze je dobrej. U cdp je také dost zásadní jak je řešené napájení, čím lépe je to vyfiltrované tím lépe, a tento levný Marantz to má v celku slušné.
Ten je parádní.
Já těm starým kouskům nerozumím, netroufám si.
Ještě " drobnost". Pokud se budeme pohybovat do ceny 14 000 Kč je možné koupit: Holý transport, jen CD přehrávač nebo CD přehrávač se vstupem USB. Zajímalo by mne, jestli ta možnost USB vstupu ve stejné kategorii jaksi odebírá kvalitu provedení či zvuku vůči přehrávačům bez USB. Jinými slovy, proč by Rotel bez USB měl být stejně drahý či dražší, jako Marantz s USB. Pozn: Jak hraje totéž přes CD vs USB jsem se nikde u prodejce nedověděl, ale jsem přesvědčený, že to nevyzní stejně. Pak by USB pro mne ztrácelo smysl.
Ještě " drobnost". Pokud se budeme pohybovat do ceny 14 000 Kč je možné koupit: Holý transport, jen CD přehrávač nebo CD přehrávač se vstupem USB. Zajímalo by mne, jestli ta možnost USB vstupu ve stejné kategorii jaksi odebírá kvalitu provedení či zvuku vůči přehrávačům bez USB. Jinými slovy, proč by Rotel bez USB měl být stejně drahý či dražší, jako Marantz s USB. Pozn: Jak hraje totéž přes CD vs USB jsem se nikde u prodejce nedověděl, ale jsem přesvědčený, že to nevyzní stejně. Pak by USB pro mne ztrácelo smysl.
Podle mého názoru ne, USB je médium, jako samotné CD. Podmínky by měli být stejné. Pokud máš zakoupené FLAC soubory a máš možnost USB, tak neváhej. Já to tak několikrát měl a mohu říci, že se jedná o stejný zvuk. Nikdy jsem neslyšel nějaké rozdíly, mezi USB a samotným CD. Může to být i jinak. To je můj pohled. Čím dražší, tak je to bez USB, jsem vypozoroval. Denon DCD900 má USB, ale Denon DCD1700 už ne.
Zapomněl jsem napsat, že se vzájemně pravděpodobně neovlivňují. Vždy hraje jeden způsob.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak psáno výše, vstup USB dává možnost přehrávat digitální soubory (FLAC, ...) z flešky nebo HDD. Využívá se přitom převodník CD playeru. Ten zesilovač Marantz převodník nemá, takže toto je cesta.
Vždy bude de záležet na kvalitě převodníku - zvuk, možnost přehrávat audio soubory v Hi-Res. A ale kvalitu přehrávání CD USB vstup nijak neovlivňuje.
Vždy bude de záležet na kvalitě převodníku - zvuk, možnost přehrávat audio soubory v Hi-Res. A ale kvalitu přehrávání CD USB vstup nijak neovlivňuje.
Poslechnu si transport CXC V2 a zvážím, jestli bude nějaké nadšení ze zvuku. (Nerad kupuju "prázdné krabice".)