Kde nakupujete Hi-res audio

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kde nakupujete Hi-res audio

Příspěvek od Leony5 »

Nakoupil jsem několik alb na Supraphonline cz a jsem moc spokojen s kvalitou a pohodlnou platbou (sms). Nabídka je ale slabá. Kde nakupujete Hi-res? Rád bych si zakoupil některé srdcovky v této kvalitě *palec* za podobné ceny a pohodlí sms platby.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kde nakupujete Hi-res audio

Příspěvek od Oldear »

Jo, ty starší věcí ze 70. a 80. známé a populární věci jsou velice dobré. Jsou nabírány v 24 bit / 192 kHz z originál master tape a hraje to fakt výborně. Např. Marta Kubišová - Songy a balady přímo ukázkově. Olympic je taky OK. Na druhou stranu jsou tam věci z novější provenience, pro mladší generace a ty jsou klidně v 24 bit / 48 kHz - mladí holt kvalitu nechtějí. Celkem však dobré.

Jinak zahraniční třeba na HDtracks, ale určitě né za takové ceny, některé dobré, některé podvod - přepočet z CD a i z těch zprzněných Loudness War. U mně tak polovina OK a polovina vyhodit. Je to sázka do loterie.
Kvalita je např. na stránkách 2L, tam je klasika ve špičkové kvalitě, ale ne za hubičku.
Při nákupu Hi-Res je těžké nenaletět, kupuje se zajic v pytli.

Tak hodně štěstí.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Nevím jak srdcovky, záleží na tom, co posloucháš, ale osobně hodně nakupuju na bandcamp.com. Tam je hi-res titulů dost, hlavně pokud chceš objevovat. Například: https://dewabudjana-moonjune.bandcamp.com/

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Leony5 píše:
23 srp 2018 16:27
Nakoupil jsem několik alb na Supraphonline cz a jsem moc spokojen s kvalitou a pohodlnou platbou (sms). Nabídka je ale slabá. Kde nakupujete Hi-res? Rád bych si zakoupil některé srdcovky v této kvalitě *palec* za podobné ceny a pohodlí sms platby.
Mám podobnou zkušenost s Progres2 - Třetí kniha džunglí. Je to skutečný poklad. Čekám na doplnění skladeb alba Dialog s vesmírem
a jdu do toho také. Pokud jsde o HiRes zatím čerpám jen ze zakoupených nosičů, a těch je opravdu málo.

Před časem jsem se bez úspěchu ptal na možnost extrakce zvukové stopy z Blu ray. Mám totiž obavy, že až půjde přehrávač do kopru nebudu mít na čem vychutnávat si kvalitní nahrávky.

Na CéDéčka existuje EAC, který umožňuje vytvořit soubory ve Wavu, které s oblibou ukládám a přehrávám z Flash nebo SSD.
Fintu jak to podobně udělat s HiRes z Blu ray nebo DVD mi zatím nidko neprozradil :oops:

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

*palec* Zakoupil jsem také obě tebou uvedená alba od Progres2 potom Olympic Prázdniny na zemi a Ulice a od J.S. Hr na ně.Zní to parádně *palec* škoda že tam toho není více *headbang* a zcela chybí zahraniční produkce v Hi res. Asi není moc zájem kupovat :lol:

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jirie

Tak se nestyď a nakupuj, je to za hubičku.

https://www.supraphonline.cz/umelec/190 ... eni-hi-res

"Fintu" jak to ukradnout z BD Ti asi nemá smysl říkat, ten SW stojí 35 litrů a toto umí jen mimochodem. Je k jiným účelům.

Leony5
Jó, Hrr na ně - taky super zvuk.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 24 srp 2018 16:02, celkem upraveno 1 x.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Oldear píše:
24 srp 2018 16:00
jirie

Tak se nestyď a nakupuj, je to za hubičku.

https://www.supraphonline.cz/umelec/190 ... eni-hi-res

"Fintu" jak to ukradnout z BD Ti asi nemá smysl říkat, ten SW stojí 35 litrů a toto umí jen mimochodem. Je k jiným účelům.
Ad 1 není tam zbytek skladeb z Dialogu. Až to bude komplet samozřejmě bude doma.

Ad 2 nechci nic ukradnout. Mám to všechno doma. Jde mi jen o to až to nebude na čem přehrávat, co pak s tím. Cena SW je oproti cenám DVD-A a Blu ray přehrávačům špičkové kvality bez ironie lidová ;)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Nemůžu uvěřit, že už je to 8 let. Nevím, které z odkazů stále fungují, ale: doporucene-nahravky/linn-records-t4352. ... t=hdtracks

Antony výše zmínil bandcamp.com - s doporučením se přidám, naposledy jsem tam nakupoval před týdnem a spokojenost.

A jinak finančně se vyplatí třeba magnatune.com - pokud člověku vyhovuje nabídka, doživotní předplatné na streaming a stahování všech titulů (včetně nově vydaných) teď tuším 300 USD (kupoval jsem před lety dost levněji, postupně zdražují :) ).

Někam jsem kdysi dával dlouhý seznam obchodů, ale už nevím kam, možná na jiné fórum.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Dobrý seznam: https://www.head-fi.org/articles/list-o ... tes.16314/
- v diskusi pod hlavním přehledem jsou další tipy...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Nagrabovaný BD jsem na Hi-Res Flac převedl pomocí XMedia Recode. Stojí přesně nula Kč. https://www.xmedia-recode.de
Dělal jsem to podle tohoto návodu: https://forum.videohelp.com/threads/378 ... io-to-FLAC

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jirie
add1)

No nevím jestli máš reálný požadavky. "Dialog" je přesně stejný jako LP Pantonu, tuším z roku 1980. Více skladeb bylo na CDčkách, jednou 15 a pak 18.
Ten Hi-Res je z originálního pásu, což bylo podkladem pro LP a už bych tedy více skladeb nečekal.

add2)
Vůbec se neboj, bude to na něčem přehrávatelné, zachovává se zpětná kompatibilita. Řeš to až to bude akutní. Jám mám doma cca 650 placek v různém Hi-Resu a jsem zcela v poho.

Ať Ti to hraje.
Přílohy
dialog.jpg

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Vydání dalších skladeb mi na můj dotaz potvrdil člověk ze Supraphonu e-mailem , takže doufám, že to bude ještě letos.
Bez těch dalších věcí je to neúplné. Docela se divím, že to nevydali najednou.
Mimochodem i ostatní skladby vyšly na EP a SP u tehdejšího Pantonu. Také je ještě mám na vinylech ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Zpráva pro Antonyho.
Přikládam obrázek:
Snímek soubory  YES - DVD-A.png

Odpovědět