JITTERBUG
JITTERBUG
Tuto pidi věcičku jsem si přivezl dnes z krásného výletu na presentaci AQ. Je to výrobek Audioquest, filtr do USB. Nejsem toliko kovaný v IT, ale při poslechu z Notebooku na presentaci na sluchátka , rozdíl patrný -- několikrát jsem si poslechl s a bez . http://www.audioquest.com/jitterbug/jitterbug
Re: JITTERBUG
No vidíš a není to tak dlouho co tu běžely vášnivé diskuze o tom jak je usb přenos dokonalý a vlastně vůbec nejlepší ze všeho Nic ve zlém já byl v opozici a tvdil ,že rozhodně je co vylepšovat zvláště v OS Wind.Pytel píše:Tuto pidi věcičku jsem si přivezl dnes z krásného výletu na presentaci AQ. Je to výrobek Audioquest, filtr do USB. Nejsem toliko kovaný v IT, ale při poslechu z Notebooku na presentaci na sluchátka , rozdíl patrný -- několikrát jsem si poslechl s a bez . http://www.audioquest.com/jitterbug/jitterbug
- davidm535i
- Kontaktovat uživatele:
Citace z Audioquest webu:
The Problem: All computing devices—laptops, smartphones, Network Attached Storage devices (NAS drives), media servers, etc.—inherently generate a significant amount of noise and parasitic resonances.
D.
The Problem: All computing devices—laptops, smartphones, Network Attached Storage devices (NAS drives), media servers, etc.—inherently generate a significant amount of noise and parasitic resonances.
D.
Nikde jsem se na strance ani v PDF manualu nedocetl co vlastne ta krabicka dela a na jakem principu. To pusobi dost neseriozne ...
Ale z popisu a z toho, ze podporuje max USB2 predpokladam, ze se jedna o galvanicky oddelovac. Pokud to tak je, urcite to neni nic v rozporu s predchozimi diskuzemi na tema USB prenosu.
Zvlastni je doporuceni pouzit ji na vsechna pripojena zarizeni k PC, nejen k DACu. Jediny smysl by to melo pro zamezeni pruniku ruseni z pripojenych kabelu do PC ... Ale proc ? Na provoz PC to nema vliv, takze proc nestaci osetrit vystup pro DAC ?
Ale z popisu a z toho, ze podporuje max USB2 predpokladam, ze se jedna o galvanicky oddelovac. Pokud to tak je, urcite to neni nic v rozporu s predchozimi diskuzemi na tema USB prenosu.
Zvlastni je doporuceni pouzit ji na vsechna pripojena zarizeni k PC, nejen k DACu. Jediny smysl by to melo pro zamezeni pruniku ruseni z pripojenych kabelu do PC ... Ale proc ? Na provoz PC to nema vliv, takze proc nestaci osetrit vystup pro DAC ?
http://www.hifiplus.com/articles/audioquest-jitterbug/
hm, tak asi to je asi opravdu jen nejaky filtr VF ruseni
hm, tak asi to je asi opravdu jen nejaky filtr VF ruseni
AudioQuest points the finger of improvement firmly at jitter and packet error reduction caused by excess electromagnetic and radio frequency interference.
no a muzes mi jeste rict co tahle veta znamena a jakym zpusobem to ma fungovat ?pompo píše:AudioQuest points the finger of improvement firmly at jitter and packet error reduction caused by excess electromagnetic and radio frequency interference.
Dovedu si predstavit, ze trochu potlaci nejake VF ruseni, zejmena pro napajeni pres USB (proto se zrejme muze projevit nejake zlepseni u prevodniku napajenych z USB).
To, ze mozna odfiltrovani urciteho ruseni muze snizit chybovost prenosu beru {to ovsem u asynch. prenosu stejne nema vliv na prenasena data, jen zvysi propustnost, coz ale tady nema zadny prakticky vliv protoze relativne pomaly prenos audia ma bohatou rezervu na opravy).
Ale jitter ? Jak by to udelali ? To by musela ta krabicka mit hodiny a buffer a provadet precasovani prenosu (tj. suplovat asynchronni prenos), coz je samozrejme nesmysl. A pro asynchronni DAC (a tech je uz dneska vetsina) je to uz uplne cely mimo misu, kdyz tam USB prenos na jitter nema zadny vliv.
Mam opodstatnene pozdezreni, ze to neni nic nez obdoba feritoveho krouzku zabalena do krabicky ..
Tak jsem zapojil na USB kabel mezi externí HD a StreamBox a poslouchám, zdá se mi nepatrný rozdíl v čistotě a když pustím MP3, tak je to živější. U testovaní v AQ to bylo na sluchátka daleko markantnější. No ale nekup to, když mají 50% slevu na dnech otevřených dveří.
Nezkoušel to někdo porovnat vůči kabelu typu "Kabelguru USB PWRS"?
http://images.cdn.whathifi.com/sites/wh ... k=7E74B_Jq
Da sa z toho nieco vycitat? Tych obrazkov je po nete kade-tade viac.
Da sa z toho nieco vycitat? Tych obrazkov je po nete kade-tade viac.
Logika věci napovídá, že by to mohl bejt (jak píše bh69) feritovej kroužek na potlačení rušení pronikajícího buď ze zdroje PC/notebooku, nebo nachytanýho na stínění USB kabelu.Jenže...oni podle obrázku doporučujou i zapojení do volnejch USB konektorů.
Takže by asi mělo jít o kapacitní filtr.
Každopádně diky Pytlovi se zase dozvídáme o nějaký novince, která může při prvnim zběžnym pohledu vypadat jako nějaký další vůdů, kterejch už jsme viděli celkem dost.Ale teprve čas ukáže, jestli se náhodou nejedná o věc, která má opravdu smysl a časem se začne normálně používat.
Třeba tak, jako je dneska běžný používat stíněný síťový přívody a další věci, nad kterejma jsme dřív jenom kroutili hlavou.
Takže by asi mělo jít o kapacitní filtr.
Každopádně diky Pytlovi se zase dozvídáme o nějaký novince, která může při prvnim zběžnym pohledu vypadat jako nějaký další vůdů, kterejch už jsme viděli celkem dost.Ale teprve čas ukáže, jestli se náhodou nejedná o věc, která má opravdu smysl a časem se začne normálně používat.
Třeba tak, jako je dneska běžný používat stíněný síťový přívody a další věci, nad kterejma jsme dřív jenom kroutili hlavou.
kabelguru.cz
Než jsem napsal svůj předešlej příspěvek, přišel mezitím odkaz na obrázek vnitřností Jitterbugu od Odara.Tak jestli se nemejlim, je tam filtrace kapacitou+odpor, ale i ona zmiňovaná filtrace indukční.Zdá se mi, že datovej signál běží zkrz kompenzovanou cívečku, nejvíc je samozřejmě ošetřený napájení.
Dobrý je, že víme, že se nejedná o nějakej podfuk jednoduchou filtrací feritovym kroužkem, ale že je to daleko sofistikovanější zapojení.
Dobrý je, že víme, že se nejedná o nějakej podfuk jednoduchou filtrací feritovym kroužkem, ale že je to daleko sofistikovanější zapojení.
kabelguru.cz
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
další možné řešení ... http://exaudio.cz/ifi/micro-iusbpower/
A akým zázrakom ten filter odlíši vf rušenie od užitočného dátového signálu, kde hrany (spektrum) toho signálu zasahujú do toho istého pásma, kde je aj rušenie, ktoré sa má potlačiť? Ak sa odfiltrujú, zmení sa aj tvar užitočného signálu, hrany budú menej strmé a "časová neistota"-jitter sa zväčší.. Takže? Snake oil v novom balení?Zdá se mi, že datovej signál běží zkrz kompenzovanou cívečku, nejvíc je samozřejmě ošetřený napájení.
V takovém provedení těžko něco jiného, než snake oil. Asi zařadím do sbírky (fotek). Už tam pár kusů mám, dokonce jsem měl nějaké podobné výtvory i v reálu na "ověření funkce".
Pavel Macura Audio