JITTERBUG
Re: JITTERBUG
Je otázka, jaký je účinek u toho napájení.
Taky který DAC je napájen z USB.
Jako lepší řešení se mi zdá něco jako mám teď v novém PC mainboardu(s I7-6700K na 4.5 GHz a 16GB ram), že tam jsou 2 USB3 konektory se speciálně vyfiltrovaným napájením pro napájené DAC či třeba napájení malých aktivních PC repro apod....
Mimochodem je tam i lepší integrovaná zvukovka (s vyměnitelným opamp) s celkem slušným výstupem na sluchátka (zkoušeno na AKG 701).
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5615#ov
Taky který DAC je napájen z USB.
Jako lepší řešení se mi zdá něco jako mám teď v novém PC mainboardu(s I7-6700K na 4.5 GHz a 16GB ram), že tam jsou 2 USB3 konektory se speciálně vyfiltrovaným napájením pro napájené DAC či třeba napájení malých aktivních PC repro apod....
Mimochodem je tam i lepší integrovaná zvukovka (s vyměnitelným opamp) s celkem slušným výstupem na sluchátka (zkoušeno na AKG 701).
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5615#ov
co je ten udaj 2x mene sumu ? to je pak jen par dB ...noaid píše:Jako lepší řešení se mi zdá něco jako mám teď v novém PC mainboardu
Já vím, je to marketing, nicméně majitelé na head-fi a computeraudiophile se o tom vyjadřují kladně. A já osobně to taky slyším na mini repráčcích přiložených k mp3 přehrávači.
Na starém pecku jsem je nemohl mít napájeny z PC USB kvůli rušení při pohybu myši či překreslování videa. Na tomhle je to úplně v pohodě a zvuk je mnohem čistší. Takže rozdíl tam opravdu je a bude řádově větší než ten malý RLC filtr.
já to nekupoval kvůli tomuhle, ale kvůli počtu slotů,USB, SATA apod. To usb napájení je ale příjemný bonus. Mimochodem se to napájení dá v biosu i zcela vypnout, což by mohlo mít pro lepší DACy ještě větší přínos.
Zajímavé by bylo najít nějaká měření.
Na starém pecku jsem je nemohl mít napájeny z PC USB kvůli rušení při pohybu myši či překreslování videa. Na tomhle je to úplně v pohodě a zvuk je mnohem čistší. Takže rozdíl tam opravdu je a bude řádově větší než ten malý RLC filtr.
já to nekupoval kvůli tomuhle, ale kvůli počtu slotů,USB, SATA apod. To usb napájení je ale příjemný bonus. Mimochodem se to napájení dá v biosu i zcela vypnout, což by mohlo mít pro lepší DACy ještě větší přínos.
Zajímavé by bylo najít nějaká měření.
diky, ja si to netroufnul napsat tak natvrdo ono se to ale da vetsinou snadno identifikovat podle toho, ze vyrobce jenom mlží sofistikovane znejicimi terminy, ale nějaké skutečné technické informace chybí ...PMA píše:V takovém provedení těžko něco jiného, než snake oil
tady je zavadejici uz sam nazev produktu - s jitterem skutecne nejake filtrovani (navic pochybne) nic neudela (pokud je ruseni vyssi frekvence nez rychlost prenosu dat, tak sice muze "rozchlupatit" signal, ale k zadnym casovym posunum paketu nedojde, pokud je srovnatelne frekvence, pak poskodi vlastni prenasena data a vubec neni mozne to nejak odfiltrovat). Ale jak uz jsem psal, asynchronni prenos nema zadnou vazbu na jitter DACu - a tohle vyrobce vubec nezminuje.
Kdyz jsem prochazel ruzna fora, tak mne prekvapil pocet lidi, kteri tvrdi, ze slysi jasnou zmenu (zajimavy je i rozptyl toho jakou zmenu slysi ) Bud slysi co neni, nebo ze by to byl vliv filtrace napajeni ? Myslite ze aspon tohle by mohlo byt trochu funkcni ?
Jen odbočím, vážím si techniků jako je PMA a BV, ale co mi hlava nebere, jak ihned z pohledu na krabičku, nebo vnitřku a propo někdy jen z měření bez poslechu zjistí , že je to Snake oil v novom balení? Slyšeli jste to ,samozřejmě, že ne a určitě napíšete , že Vám to za to nestojí.
Sem tam se podívám na slavný Slovanet a co nyní se tam píše a bývalo to tak dobré forum, někdy se tam člověk i v pokročilém věku cosi dozvěděl a přiučil. Což nyní ani omylem,
Sem tam se podívám na slavný Slovanet a co nyní se tam píše a bývalo to tak dobré forum, někdy se tam člověk i v pokročilém věku cosi dozvěděl a přiučil. Což nyní ani omylem,
2 Pytel
Žiadnym zázrakom sa nedá odfiltrovať rušenie (v signálovej ceste, nie v napájaní) a súčasne neovplyvniť užitočný signál, ktorý je v kmitočtovom pásme kde je aj rušenie, ktoré sa má potlačiť. Je to fyzika, tú nie je nutné počuť, ani vidieť, ale vedieť.
Žiadnym zázrakom sa nedá odfiltrovať rušenie (v signálovej ceste, nie v napájaní) a súčasne neovplyvniť užitočný signál, ktorý je v kmitočtovom pásme kde je aj rušenie, ktoré sa má potlačiť. Je to fyzika, tú nie je nutné počuť, ani vidieť, ale vedieť.
"Návrh Jitterbug podílí řada lidí včetně Gordon Rankin, (který také navrhl AudioQuest DragonFly DAC) a Steve Silberman, Garth Powell, Bill Low a Joe Harley z AudioQuest. Tady je trochu víc od AQ:
Gordon bavili způsoby, jak snížit hluk, který sužuje výpočetní zařízení a zdálo se mu že je zapotřebí dvou odlišných filtrů jasné: jednu řešení hluku nad datovou linku a druhý řešit hluk nad 5V napájecí linky. Navíc Gordon prozkoumal, kde takové zařízení může být nejúčinnější a rozhodnuto by mělo být na hostitele (počítač), a nikoli na klienta (aplikace DAC). Později jsme se dozvěděli, že umístění filtru na hostitele nabízí další výhody použití dvou filtrů (jeden v řadě) a jeden paralelně na autobus, nebo pomocí USB filtry na Nepoužívané porty streaming zařízení."
http://www.audiostream.com/content/a...6Ziud55epKc.97
Gordon bavili způsoby, jak snížit hluk, který sužuje výpočetní zařízení a zdálo se mu že je zapotřebí dvou odlišných filtrů jasné: jednu řešení hluku nad datovou linku a druhý řešit hluk nad 5V napájecí linky. Navíc Gordon prozkoumal, kde takové zařízení může být nejúčinnější a rozhodnuto by mělo být na hostitele (počítač), a nikoli na klienta (aplikace DAC). Později jsme se dozvěděli, že umístění filtru na hostitele nabízí další výhody použití dvou filtrů (jeden v řadě) a jeden paralelně na autobus, nebo pomocí USB filtry na Nepoužívané porty streaming zařízení."
http://www.audiostream.com/content/a...6Ziud55epKc.97
2 Pytel
Keď tomu veríš.. Sú tam aj také kraviny ako "
Však si cez ten zázrak pripoj tlačiareň, alebo ulož nejaké obrázky na flashku.. Určite to bude lepšie ako originál, viac detailov, farieb, všetkého.
Keď tomu veríš.. Sú tam aj také kraviny ako "
Čo keď ich zapojíš 5 za sebou, to bude z kvarteta symfoňák.adding 2 JitterBugs seemed to enlarge it further
Však si cez ten zázrak pripoj tlačiareň, alebo ulož nejaké obrázky na flashku.. Určite to bude lepšie ako originál, viac detailov, farieb, všetkého.
Ty preklady z googlu jsou desivy ...
Ale originalni obsah je taky podivny
- autor objevil, ze je potreba jiny filtr pro napajeni a jiny pro data ? to je objev Ameriky
- ucinnost je lepsi pokud je filtr zapojeny na strane PC - proc ? na strane DACu by prece jeste mohl filtrovat i ruseni nachytany do kabelu, ne ?
- jak maji fungovat filtry pripojene na ostatni volna USBcka na PC ?
Ale originalni obsah je taky podivny
- autor objevil, ze je potreba jiny filtr pro napajeni a jiny pro data ? to je objev Ameriky
- ucinnost je lepsi pokud je filtr zapojeny na strane PC - proc ? na strane DACu by prece jeste mohl filtrovat i ruseni nachytany do kabelu, ne ?
- jak maji fungovat filtry pripojene na ostatni volna USBcka na PC ?
Najrozumnejsie bude cez JITTERBUG tlacit podklady k danovemu priznaniu
2BVA : neverím ale počujem
2 Odar : mne to tlačí v 3D
2 Odar : mne to tlačí v 3D
Já ti nevím přeloženo do češtiny "prý" snižuje paket.chyby způsobené elektromagnetickým a rádiovým rušením. Při pohledu na odarův obrázek mi také není jasné jak a hlavně čím toho dosahuje. Není ta věc náhodou truchu víc osazená ze zadní (odvr.) strany?bh69 píše:no a muzes mi jeste rict co tahle veta znamena a jakym zpusobem to ma fungovat ?pompo píše:AudioQuest points the finger of improvement firmly at jitter and packet error reduction caused by excess electromagnetic and radio frequency interference.
Dovedu si predstavit, ze trochu potlaci nejake VF ruseni, zejmena pro napajeni pres USB (proto se zrejme muze projevit nejake zlepseni u prevodniku napajenych z USB).
To, ze mozna odfiltrovani urciteho ruseni muze snizit chybovost prenosu beru {to ovsem u asynch. prenosu stejne nema vliv na prenasena data, jen zvysi propustnost, coz ale tady nema zadny prakticky vliv protoze relativne pomaly prenos audia ma bohatou rezervu na opravy).
Ale jitter ? Jak by to udelali ? To by musela ta krabicka mit hodiny a buffer a provadet precasovani prenosu (tj. suplovat asynchronni prenos), coz je samozrejme nesmysl. A pro asynchronni DAC (a tech je uz dneska vetsina) je to uz uplne cely mimo misu, kdyz tam USB prenos na jitter nema zadny vliv.
Mam opodstatnene pozdezreni, ze to neni nic nez obdoba feritoveho krouzku zabalena do krabicky ..
Na odvrácený straně je to namaštěný tím hadím olejem, aby mohly data klouzat bez omezení.Rušení (hluk) v tom kluzkym oleji uvízne.
Ještě, že tu máme slovutný odborníky, kteří nejen, že poznaj (ne)funkčnost zařízení z obrázku, ale zachráněj nás před velkou blamáží, kterou na náš šijou velký firmy
Ještě, že tu máme slovutný odborníky, kteří nejen, že poznaj (ne)funkčnost zařízení z obrázku, ale zachráněj nás před velkou blamáží, kterou na náš šijou velký firmy
kabelguru.cz
Ten olej tam právěže není vidětšeďour píše:Na odvrácený straně je to namaštěný tím hadím olejem, aby mohly data klouzat bez omezení.Rušení (hluk) v tom kluzkym oleji uvízne.
No ale pokud je to na mě tak já to zařízení nemám ,neznám (a jeho funkčnost by mě sice zajímala) ale to má ke tvrzení že je nefunkční daleko že? Já se jen lehce otřel o USB přenos ,který osobně ani nepoužívám i když ho můj dac podporuje.