JEDNO Z MOŽNÝCH A KVALITNÍCH ŘEŠENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DIGIT. DAT

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JEDNO Z MOŽNÝCH A KVALITNÍCH ŘEŠENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DIGIT. DAT

Příspěvek od hifistan »

Před časem jsem sháněl info o cenově přijatelném řešení přehrávání digitální hudby.Tak už se na řešení pracuje , tedy postupuji o krůček dál v přehrávání digitálních dat.
Můj původní streamer ProJect STREAM BOX DS+ skončil v pracovně.
Zakoupil jsem streamer AURALIC ARIES MINI a DAC GUSTARD X20-PRO . Po několikatýdením provozu můžu jen šťastně poreferovat - byla to výborná volba.
Značku AURALIC jsem zakoupil u českého distributora HIFINA a DAC u německého distributora CLEAR-COMPONENTS.
Přestože se jedná o čínské výrobky , jsou to zařízení na vysoké technické a kvalitativní úrovni.

http://www.svetaudia.cz/auralic-aries-m ... penize/182

https://www.clear-components.de/gustard-x20-pro-black/

https://www.shenzhenaudio.com/gustard-d ... coder.html

Oba výrobky jsou na vysoké technické úrovni , řešené z moderních a kvalitních komponentů a součástek.To se pochopitelně odráží na celkovém zvukovém projevu , který spadá do skutečné kategorie HIGH-END.
Ve zbytku mé sestavy , která čítá zesilovač BRYSTON 14B-SST , předzesilovač BRYSTON BP25 modifikace na BP26 , REPROSOUSTAVY MAGNEPAN MG2.7QR a analogová sestava MICHELL GYRODEC SE , raménko AUDIOMODS , přenoska LYRA
DELOS , phono CANOR 306 VR+ ....tyto digitální hračky ve zvuku vůbec nezaostávají.
Pro AURALIC ARIES MINI platí v podstatě to , co píší na jejich stránkách - zařízení je vlastně trvale zapnuté , v takovém rozšířeném standby režimu a jako njvhodnější interní úložiště dat je opravdu potřeba požít kvalitní SSD

Streamer i DAC má podporu spousty formátů , včetně nativního přehrávání až DSD 512
Když k tomu připočtu , že tento kvalitní streamer se dá pořídit za necelých 14t.Kč , a DAC je za zhruba 27.t.Kč je to téměř výhra.
DAC je úplně nová koncepce prodávaná od konce listopadu 2016 , se dvěma čipy SABRE ESS9028PRO , samozřejmostí jsou kvalitní hodiny , vstupní díl USB XMOS , výstupní analogové obvody z diskrétních součástek....kvalitní napájecí zdroje...atd. Je to vidět na fotkách SENHZENAUDIO.....Samozřejmostí je i široká škála konektivity a uživatelského rozhraní.
Zvuk netřeba popisovat , pár věciček mi už rukami prošlo a tohle má prostě za jedna , hlavně poměrem výkon/kvalita/cena

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JEDNO Z MOŽNÝCH A KVALITNÍCH ŘEŠENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DIGIT. DAT

Příspěvek od hifistan »

Ještě chci dodat , že výše uvedený DAC má skutečně bohaté uživatelské rozhraní , 7 filtrů módu PCM , 4 filtry módu DSD , možnost ASRC neo AUTO módu hodin (SRC podpora) podobně jako MYTEK II.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Je tam xmos u8. Nechces se stavit v Praze (az bude av show) a vyzkouset propojit pres xmos xu208? Do prevodniku pak I2S. Melo by to fungovat, hadam. A mozna jeste zlepsit. Na tom gustardu je I2S vstup kompatibilni s SU-1.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Začínám s digitálem , i když hifistím už hodně dlouho , ale moje priorita byl analog a ten mám taky už pořešený. Digi hraji - jak jsem psal přes AURALIC ARIES MINI , DAC GUSTARD X20PRO a upravené CD/TRANSPORT LYNGDORF CD 1 s modifikací -s modulem hodin CASEA -ALPHA CENTAURI v servosmyčce mechaniky a druhé hodiny CASEA -ALPHA CENTAURI mám instalované v části proDAC,digitální výstup a převzorkování v CD.
Při porovnání výsledků při poslechu je zatím nejlepší zdroj digitálního signálu takto upravené CD , se signálem převzorkovaným na 96kHz. AURALIC ve přímém srovnání trochu pokulhává , i když DSD hudba sahá poslechu z CD na paty.
Potřeboval bych to trochu doladit , právě tak , aby se AURALIC srovnal nebo přiblížil poslechu z cédéčka. A samozřejmě nevím co by pomohlo. Použít lineární napájecí zdroj k AURALICU , nebo lepší rozhraní USB ? V současné době napájím AURALIC z IFI I-power , přemýšlým o lineárním zdroji AURALIC LINEAR PSU i když je v porovnání s cenou samotného streameru dost drahý - cca 8000,-Kč a zatím mi nikdo nebyl schopen říci , jestli to bude vůbec přínos.
DAC GUSTARD X20 PRO hraje dobře , samozřejmě lepší poslech je v módu MCLK AUTO , kdy se synchronizují časové impulsy ze zdrojů signálu přímo s hodinami DACu.
Můžeš mi prosím poradit , jakým způsobem vylepšit poslech ze streameru ?

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Porovnával jste AURALIC ARIES MINI + DAC GUSTARD X20PRO s AURALIC ALTAIR?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Hifistane, nemám zkušenosti se streamery. Ale intuitivně bych šel vyzkoušet lepší streamer a klidně bych zůstal u Auralic(Altair?) a rozhodně bych vyzkoušel i super vytuněné PC, což je Aurender ..
Hodně lidí Aurender N100 chválí, byť už se cenou blíží ke 100k a nemálo jich přešlo i na vyšší N10, kde už je cena astronomická, ale zřejmě tam ta kvalita je.. a cenu obhájí. Momentálně nemá moc konkurentů - sofistikovaná HW audio architektura, speciální OS, speciální přehrávač atd. - vše na míru audiu, podepřené dlouholetým vývojem (i proto ta cena)
V bazarech se dá koupit nejlevnější N100 kolem 40k. Osobně ho chápu jako alternativu právě k špičkovým transportům.
Spíše bych se vyhl tomu tunit levnější streamer dalšími jednotlivými komponenty kolem (lin. zdroj). Výsledek bude složitejší řetězec a ne zaručený posun.
Ta nabídka k vyzkoušení Singxeru SU-1 u mně s Tvým DAC a streamerem platí. Osobně si myslím, že tam taky bude posun slyšitelný... A SU-1 jde koupit za nějakých 13tis. Vím, že si trochu protiřečím vzhledem k předchozí větě, ale X208/Singxer je dost povedený a ani po měsících jsem názor na něj nezměnil.. *2thumbsup*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

kychtax píše:Hodně lidí Aurender N100 chválí, byť už se cenou blíží ke 100k a nemálo jich přešlo i na vyšší N10, kde už je cena astronomická, ale zřejmě tam ta kvalita je.. a cenu obhájí. Momentálně nemá moc konkurentů - sofistikovaná HW audio architektura, speciální OS, speciální přehrávač atd. - vše na míru audiu, podepřené dlouholetým vývojem (i proto ta cena)*
Len to neukazujte informatikovi.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To si myslím jako člověk s IT backgroundem.. ;) Byť ne technickým.
Oni, i lidi z IT často a rádi trpí předsudky, ze neco nejde nebo nemuze byt... Je to pohodlnější. :lol:
Naposledy upravil(a) kychtax dne 08 bře 2017 13:09, celkem upraveno 1 x.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Osobně se mi měnit streamer teď zrovna nechce , AURALIC ARIES MINI mám pár měsíců a navíc tento streamer jsem doplnil interním úložištěm SSD - a interní úložiště ve streameru se mi jeví oproti úložišti visícím někde na síti nebo USB kšandách taky jako přijatelné řešení, Zvukově je AURALIC ARIES MINI velice příjemná záležitost a pokud se data tahají ven digitálně do kvalitního DACu - je to ještě dál a vynikající.Problém je pouze při přehrávání z USB výstupu - tam výsledek pokulhává oproti klasickému SPDIF propojení a nevím proč. Také se mi zdá , jako kdyby byla při tomto propojení nějak nepřizpůsobená zem nebo vznikala zemní smyčka.

V sobotu přijede kamarád a zkusíme vložit do cesty USB signálu NANO iUSB3 od IFI a taky to rozhraní -které jsi mi nabízel vyzkoušet , uvidíme , co to udělá.
Máte někdo zkušenosti s problémy přizpůsobení zemních smyček u USB propojení jednotlivých přístrojů ? Co může být špatně a čím to odstranit ?

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Jinak o AURENDRu N100 jsem četl a slyšel také samou chválu , jistě je to dobrý výrobek i cesta. Jen ještě k mému zařízení , myslím si , že GUSTARD X20PRO je vynikající převodník , který svoji kvalitou a provedením daleko převyšuje svoji cenovou kategorii - jak ostatně popisují tento DAC i na různých zahraničních fórech - DAC za 1000,- dolarů a hraje to jako DAC za 5000,- dolarů.Jak jsem psal , z CD transportu je zvuk opravdu vynikající , dále pak i při použití streameru AURALIC ARIES MINI v režimu propojení streamer-DAC přes SPDIF platí totéž - dle mého úsudku a poslechu je to bez chyby . Problém je pouze v tom , aby se mi podařilo vylepšit práci v USB propojení streamer-DAC

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Usb horsi nez spdif? u prevodniku za 900USD musela byt udelana rada kompromisu, napr. Levnejsi USB rozhrani.
Jestli vladnes anglictinou, doporucuji forum head-fi.org.
kde je nespocet podobnych vlaken a diskusi, kde se toto resi.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Rozhraní tam je XOMS U8 USB Professional SOUND CARD:
XMOS USB using the latest and highest-level U8 (8 core)

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

A nemyslím si , že by to byl problém DACu. Ne zrovna nejlépe to hrálo i na převodníku ARCAM D33 (cena 3000,-EURo)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jenom digitalni rozhrani jsou bezne za 50, 100, 200, 400, 1000 (profi) a vic dolaru.. (mutec, rednet, atd)
To je dobre si uvedomit, ze u dac za 900usd bude usb rozhrani cenove do 50usd (coz u8 je) a tzn. nelze ocekavat high end.
a i Ty sam rikas, ze pres spdif hraje lip?

Podivej, kde je tady v hodnoceni U8..
http://www.basshead.club/spdif-battle-m ... net-et-al/
..byt je to jen jedna z recenzi.

jsem zvedavy, co reknes na F1 nebo SU-1, pokud je mas v planu zkouset s tim kamaradem, coz jsem ( doufam snad spravne ) pochopil. Mel by tam byt znat posun ve zvuku.. *palec*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zebricek rozhrani
(Subjektivni zebricek autora recenze)

Focusrite Rednet 3
Mutec MC-3+ Smart Clock USB
Lynx E22 (Update: AES mode w/ AES out actually seems slightly superior on the Lynx vs. the Mutec above)
Singxer SU-1
Mutec MC-1.2
CI Audio Transient MKII
Singxer F-1
Audio-GD DIU8
ESI Juli@ XTe
Audio-GD DI-2014
Gustard U8

Odpovědět