JEDNO Z MOŽNÝCH A KVALITNÍCH ŘEŠENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DIGIT. DAT

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JEDNO Z MOŽNÝCH A KVALITNÍCH ŘEŠENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DIGIT. DAT

Příspěvek od hifistan »

Mám je možnost vyzkoušet , tedy respektive zatím Singxer F-1 , ten Singxer SU-1 bude mít k dispizici zhruba za 3 týdny. Podle toho , cojsi mi poslal je Singxer SU-1 lepší volba než Singxer F-1 .

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

ale třeba i ten singxer su-1 používá XMOS XUF208

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Prozatím to řešit nebudu , mám uložených pouze pár CD ve formátu DSD 128 a počkám , jestli se tento formát více rozšíří. Pak to budu řešit buď výměnou karty USB rozhraní v DACu nebo nějakým tím konvertorem digitálního signálu - jako např. SINGXER SU-1
Při používání vstupů SPDIF , AES/ EBU , BNC (SPDIF) to hraje skvěle a to zejména formáty s rozlišením 24bit/96kHz nebo 24bit/192kHz. Ten SINGXER F1 si v sobotu určitě vyzkouším.
Díky všem za náměty a poznatky. 8-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ten SU-1 by mel byt lepsi nez F1. Hlavne ma svuj linearni zdroj. F1 je napajeny z USB.
Dalsi rozdil, kam bych smeroval, je obejit USB U8 v tom DAC. SU-1 propojis k dac HDMI kablikem pres I2S (idealne kratsi a dobre stineny, mam 30cm wireworld). To je brano jako nejlepsi a dostupna moznost pripojeni k DAC. F1 ma jen spdif.
Nejvic mne zajima jestli Auralic rozezna snadno ten Singxer. To bude klicove. I2S by melo byt bez problemu i jakekoliv instalace. Pak by to mohl byt uz ultimatni retezec .. Tesim se na vysledky vasich testu..
(Omlouvam se, jestli uz se opakuju..)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tady v diskusi píší, že by to mělo spolu fungovat! ....... (Auralic - USB - Singxer SU1).
Jestli to tak bude, tak mne ten streamer začíná hodně hodně zajímat :)

Obrázek

DK76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DK76 »

Řeším DAC a Váše téma mě zaujalo. Mám sestavu zesilovač Audiolab 8200a, DAC Audiolab Q-DAC, streamer Bluesound Node2 a repro Wharfedale Reva4 a uvažují o výměně DAC, myslím si, že je to nejslabší článek sestavy. Líbí se mi Vámi zmiňovaný Gustard X20 Pro. Vidím, že máte více zkušenosti než já, byl by to velký posun kupředu koupi tohoto DAC ? Díky David K.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

HIfistan: Můžu vědět, jak jste dopadli s testem rozhraní F1? Proběhlo to?
Můžu případně nabídnout svůj singxer na otestování.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Omlouvám se všem za odmlku , bohužel mne doběhla chřipka , takže nakonec neproběhla ani zkouška rozhraní a ani další poslechové testy.
Ještě odpověď na dotaz ohledně DAC GUSTARD X 20PRO. Před tímto DA převodníkem jsem měl ARCAM D33 - který se před časem prodával nový cca okolo 3000,-EURO .Slušně provedený , slušně vybavený , výborně hrající - plně se ztotožŇuji s testem na netu v STEREOPHILE .
V porovnání s tímto předchozím je DAC GUSTARD o něco víc než dál. Větší klid na pozadí , lepší a přesnější rozlišení , uspořádání prostoru , výrazně lepší dynamika přednesu. Přitom schází jakákoliv digitální ostrost.
Arcam hrál hezky , ale tak trochu si v té muzice vymýšlel. ( a to se bavíme o kategorii nedávné 2-5 let - někde ho dokonce ještě doprodávají nový a kategorii ne za 1000,-EURO ale za 3000,- EURO)
Jediná věc , která není u GUSTARD X20PRO dotažená do maxima je USB vstup. Ne , že by to hrálo špatně - ale pokud se budeme bavit o maximalismu a skutečně HIGH END zařízení a sestavě -je nutné použít nějaký výše zmiňovaný konvertor USB/I2S např.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Ten USB konvertor zatím řešit nebudu , jako zdroj signálu používám kvalitní cd transport - AES/EBU a streamer - jelikož mám na disku pouze 4ks cd v DSD128 formátu tak to zatím oželím , uvidíme , jestli se vůbec tento formát obecně rozšíří masivněji nebo ne . Takže ze streameru jedu data v PCM po kvalitním koaxiálu a tam si myslím že není vůbec žádný rozdíl mezi USB nebo SPDIF propojením , naopak mi to z SPDIF hraje podstatně lépe než z USB .( samozřejmě alespoň v mém případě streameru - který má tyto periferie náležitě ošetřeny kvalitními hodinami . Nakonec jsem to s kamarády i testoval a výsledek byl jednoznačný. Pro ty , co hrají z PC - tam na zvukovkách nebývají tak dobré SPDIF periferie a tam má význam poladit hraní z USB )

DK76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DK76 »

Díky za názor na DAC. Během času, co jste se odmlčel jsem našel ještě zajímavý kousek a to Audiolab M-DAC+ . Cena u nás 26990 Kč.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Zdravím , teď jsem načetl nějaké info o tom AUDIOLAB M-DAC+ a asi to není špatné , ale oproti GUSTARD X20 PRO je to jen taková hračka - sranda věc. Samozřejmě jsem to nikde neslyšel , ale když porovnám techniku a technologii i zpracování - jasně vede GUSTARD : dva ks převodníků SABRE 9028 PRO , kvalitní a sofistikované napájení - nízkošumové stabilizátory LT (Linear technology) , kvalitní napájecí kondenzátory , dva skutečně víc než dimenzované napájecí transformátory (odhaduji tak okolo 120-160VA jeden) a samozřejmě kvalitní hodinové obvody a výstupní obvody řešené z kvalitních diskrétních součástek.
Taky jsem měl obavy z čínského krámu.....ale mám ho druhý měsíc a skutečně je to jinde , původně jsem měl v zorném poli AURALIC VEGA (cca3-3.5 t EURO) , ale zkoušeli jsme s jedním polským kolegou - s výsledkem že je zbytečné platit 100t.Kč za převodník , když se dá vynaložit pouze 27-30t.Kč s minimálně stejným , anebo lepším výsledkem.
Navíc GUSTARD má standartní záruku 24 měsíců a je koupený v německém e-shopu CLEAR-COMPONENTS.
Nechci tady nijak propagovat čínské věci , berte to pouze jako moji osobní zkušenost.
Co se týká provedení - můžu na email poslat i detailní fotky vnitřního provedení.Jsem už starší pán - hifista a rukami mi prošla spousta věcí , navíc tak trochu okrajově slaboproudé elektronice rozumím -protože je to obor , který jsem kdysi vystudoval a i když se tím neživím , zůstal mi jako hobby. Z mých osobních zkušeností můžu GUSTARD X20PRO jen doporučit , jsem s ním hodně spokojený , dá se říct nadšený - za málo peněz opravdové high end zařízení - moderní technologií , sofistikovaným a kvalitním provedením a vynikajícím zvukem.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Hodnotit jen podle tech parametru je dost odvazny - bez primeho porovnani (nejlip "naslepo").

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Je to jen můj osobní názor , navíc GUSTARD jsme srovnávali s DAC daleko vyšší cenové kategorie než je jmenovaný AUDIOLAB.Ostatní bylo již napsáno - součástky , technologie , provedení.....Ale hlavně s myslím že zpochybňování toho , co tu píšu je jen odraz určité neznalosti a nedůvěře v neznámé a hlavně čínské produkty. Nejsou dobré věci jen od renomovaných a obecně známých značek a u nás to platí dvojnásob . Je to vidět i z výstav audia a hifi - kde se pravidelně točí ty a ty samé značky , ale ve světě jsou tisíce výrobců , ať již je to na kontinentálních nebo celosvětových trzích.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Na to , aby poměrně neznámá značka prorazila alespoň na evropský trh , musí dnes nabídnout oproti komerci -lepší zvukovou kvalitu , novější technologii , kvalitu zpracování a desing - minimálně na úrovni konkurence ....a to všechno samozřejmě za nižší cenu. Když k tomu všemu připočteme obchodní marže , které jsou zatíženy sítí tzv. obchodních zastoupení a prodejců......tak je více než jasné , že výrobek , který nespotřebovává část peněz na tyto věci - může vlasně za stejné peníze být daleko lepší na kvalitnější. A že si dnes tzv. renomovaní výrobci cenu dát umí....to tedy umí. Už něco pamatuji a např. oproti rokům do r. 2000 jsou dnes ceny u stejných modelových řad renomovaných výrobců dvoj až trojnásobné.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Nemam apriori predsudky proti Cine, konecne dneska je tam delany skoro vsechno ... chtel jsem jen rict, ze jedna vec jsou parametry a soucastky a druha, ze pri objektivnim porovnani naslepo by clovek mohl klidne zjistit, ze ani nepozna co zrovna hraje.

Odpovědět