Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
slimak
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od slimak »

Sú EMU1616M a ESI Julia lepšie zvukové karty alebo aké? Tie som vlastnil ja. Je Infrasonic Quartet lepšia zvukovka alebo aká? Tú mal Odar.
Ale inak sa kľudne ulatencujte aj k smrti. Latencia je veľmi presný pojem, tú hmlu tam vháňajú takí ako Pompo a Aleska.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

S latenci jsem si zkoušel taky hrat, akorát ztráta času. Jakékoliv nastavení jsem nepozoroval vliv na zvuk.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

slimak píše:Sú EMU1616M a ESI Julia lepšie zvukové karty alebo aké? Tie som vlastnil ja. Je Infrasonic Quartet lepšia zvukovka alebo aká? Tú mal Odar.
Ale inak sa kľudne ulatencujte aj k smrti. Latencia je veľmi presný pojem, tú hmlu tam vháňajú takí ako Pompo a Aleska.
Výborně tak už víš jak vypadá zvukovka ,a používal jsi ji nějak ? - asi ne ,jinak by jsi nemohl napsat že : Latence zvukovky neovlivní nic . Zbývá ještě popřít smysl (ASIO nebo wasapi) a bude to komplet.
Ale už alespoň vím ,že tu diskutuji s kamarády všeználka *bravo* ,takže stačilo. :lol:

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Jéžišmarjá, to treba zvukovku aj používať? To som nevedel... to mi nikto nepovedal že sa nestačí na tie zvukovky len pozerať.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pompo s Aleskom majú určite najdlhšiu latenciu. ;) Dáta "vstúpili" a stále sa spracovávajú..

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

BVa píše:Pompo s Aleskom majú určite najdlhšiu latenciu. ;) Dáta "vstúpili" a stále sa spracovávajú..
Jóó ty budeš nejspíš další "programátor" viď že jo *hura*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Latence samozrejme vadi pri strihu/nahravani nebo muzikantum, kteri vyuzivaji pocitac jako hudebni nastroj v realnem case

Ale cemu vadi pri poslechu ? (Mimo situaci kdy se jedna o prehravani videa a doslo by k rozhozeni obrazu a zvuku, ale to se zase snadno resi na urovni prehravace)

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Latenciu je nutné riešiť ak máme zvukovú kartu , alebo DAC USB , nachylné na zber rušenia z el. siete ,
alebo to preniká dokonca éterom. Každý lepší DAC , má v driveri možnosť nastavenia latencie a niektoré
spustenie testu na nastavenie latencie. Ja bývam v bloku , bytovka , aj keď malá , ale staršia , je tu problém.
Na každom stupni sme dvaja , napojený na tú istú fázu.Ja som s toho spravil skoro novostavbu , oproti sú
ešte v roku 1980.
Prvý DAC , problém s lupancami a zvukom s pod deky.Dal som povoliť auto latencia , úžasných 7800 , len jednu
ms , raz za čas.Zvuk sa naozaj zmenil , je to úplne niečo iné ako doteraz. Čiastková spokojnosť , vyťaženie CPU
stále okolo 40-50 % To nie je dobré , skúšam ďalšie DAC USB , ktoré mám možnosť so požičať.Rôzne zaťaženie
CPU , latencia obdobná.
Teraz mám DAC USB dokonale galvanicky oddelený , dig. vstupi optika. Nemusím riešiť lupance , latenciu , zvuk,
CPU mám vyťažené max do 8%. Pre prehrávanie cez Foobar potrebujem 6 procesov aktívnych a ďalších cca 45 je tam,
ale uspatých.Chcel som tým len poukázať na to , že som neriešil a neladil OS WIN 7 32 bit a ani Foobar 2000 a už
vôbec HTPC.
Odolnosť voči prenikaniu EMP rušení a rušení , ktoré idú po el. rozvodoch , to treba vyriešiť.

Odar

Příspěvek od Odar »

slimak píše:Je Infrasonic Quartet lepšia zvukovka alebo aká? Tú mal Odar.
Pred nou este Julinu. Bavte sa dalej :mrgreen:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

bertram píše:Latenciu je nutné riešiť ak máme zvukovú kartu , alebo DAC USB , nachylné na zber rušenia z el. siete ,
alebo to preniká dokonca éterom.
vubec mne nenapada zadna souvislost latence a ruseni ze site - muzes to objasnit ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

bertram píše:Nemusím riešiť lupance , latenciu
snizeni latence muze prece naopak prinest zhorseni - minimalizace latence znamena zmenseni velikosti vstupniho bufferu a tim vetsi pravdepodobnost podteceni a prave vznik tech lupancu a prskancu. Pro prehravani je prece naopak lepsi nastavit vetsi buffer (i za cenu vyssi latence, ktera pri poslechu nijak nevadi)

boxer

Příspěvek od boxer »

Tedy chlapci, vy máte výdrž.

Až mám dojem, zda jste neutrpěli latentní psychózu.

Ale jinak dobrý.

Odar

Příspěvek od Odar »

Od teba specialne to beriem, ako velke uznanie :mrgreen: Das aj nieco k teme, alebo si nas prisiel iba pochvalit? :mrgreen:

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Ono je to v zásade jasná vec, presne ako píše bh69.

Problémom vždy budú konšpiračné teórie - napr. Pompalac theory (Pompo-Aleska latentná teória). To sa potom ťažko diskutuje.
Ale moje a Odarove názory neberte vážne, veď všeználkovia, "odborníci" a "programátori", to je póvl.

Pokiaľ by sme sa chceli baviť vážne, tak bh69 písal k veci. A pre bertrama - to, že máš galvanické oddelenie ti eliminovalo EMI, RFI. Nie zmena latencie,
tá s rušením nič mať nebude.

boxer

Příspěvek od boxer »

Odar děkuji.

Já jen, že mi přijde, jako že dva tábory hovoří o dvou zcela jiných zápasech, kde stejné jsou pouze branky a počet účinkujících.

Ale klidně pokračujte. Je to zábavné.

Odpovědět