Foobar 2000 a resampling
Foobar 2000 a resampling
na svém stolním PC s Esi Julia poslouchám přes externí převodník a zvuk se mi zdál takový více do výšek vytažený s nástroji bez těl. Dlouho jsem přemýšlel o příčině. Nakonec to byl PPHS resampler. Po jeho vyjmutí se zvuk stal více přirozený a hudba začala bavit. Tu samou zkušenost mám i na dalších dvou kancelářských PC, kde hraji z integrované zvukové karty.
Jaké máte zkušenosti s resamplery ve Foobaru. Popř. měl bych v případě jejich použití také nastavit jiné parametry ve Foobar 2000, aby resampler zvuku neškodil?
Díky za odpovědi.
Jaké máte zkušenosti s resamplery ve Foobaru. Popř. měl bych v případě jejich použití také nastavit jiné parametry ve Foobar 2000, aby resampler zvuku neškodil?
Díky za odpovědi.
- flyingbird
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Foobar 2000 a resampling
Nejlepší je vůbec neresamplovat
Ak upsamplovat, tak pomocou SoX + spravne nastavit (minimum phase, ziadny preringing, allow aliasing). Osobne ale upsampling nepouzivam.
Milan_ --> Neviem, z coho hras, ale ak z CD, mozes si byt na 75% isty, ze k upsamplingu dochadza.
Milan_ --> Neviem, z coho hras, ale ak z CD, mozes si byt na 75% isty, ze k upsamplingu dochadza.
Hraju z dvd Pioneer a ze zvukovky LynxOne. Dvdčko mám ověřený, že žádný upsampling nedělá posílá bit perfect data. Akorát DA převodník, digitální filtr dělá 4x oversampling (ne upsamling!) a hraje mi to myslím docela slušně.
nano ~/.bash_audiofill
. ~/bash_audiofill
To je zatím to nejlepší co mám, potřebuji pomoci se zlepšováním. Ideální by byl realtime přehrávač nebo plugin do alsa soundsystému, pokud je to vůbec matematicky možné. V případě potřeby přidám komentáře.
Kód: Vybrat vše
playdev="hw:Intel"
playrate="192000"
aplayfile() {
for f in *.flac
do
sox "$f" -V -S -b32 \
-t alsa "$playdev"
done
}
aflac44() {
renice -n 10 $$
mkdir hqflac
for f in *.{flac,mp3,mp4,m4a,wav,ape,wma,ogg,MP3,webm,aiff,dsf}
do ffprobe "$f"
ffmpeg -loglevel 0 -i "$f" -f sox - | sox -V -S \
-p -b32 -C 8 \
hqflac/"$(echo "$f" | sed 's/\.[^.]*$//').flac" \
norm -3.2 \
rate -vMa 28224k \
rate -vMa 192k
done
}
anano() {
nano ~/.bash_audiofill
source ~/.bash_audiofill
}
apcm() {
grep -r "rate:" /proc/asound/card*/pcm*/*
}
To je zatím to nejlepší co mám, potřebuji pomoci se zlepšováním. Ideální by byl realtime přehrávač nebo plugin do alsa soundsystému, pokud je to vůbec matematicky možné. V případě potřeby přidám komentáře.
2-PavelN - (ONLY)
resamplery Foobaru není nařízené ani nutné používat a samotné jejich nastavení je asi nejen pro mě poněkud nejednoznačné.Také výsledek toho nastavení asi nebude snadné nějak objektivě posoudit. Zmiň.PPHS resampl.je ale ten vestavěný "základ" ,že? Pokud jsi již nepátral /navštiv Hydrogenaudio apod. a hledej zmiň. Sox ,popřípadě ssrc resampler - spec.jeho placená verze bude imho skvělá. Lidí opravdu dopodrobna znalých této probl. nebude mnoho ,dost se v tomto snaží na rus.stránkách. Zkus si třeba stáhnout a poslechnot jejich poněkud starší "audiophile" a tuším také (portable verzi) foobaru na kterou sem dával svého času odkaz Aleska. Nejde o to jak příšerně graficky vypadá (což se dá samos.snadno přenastavit) ,ani o polemiku či je nějaká historická verze tohoto playeru nějakým způsobem lepší ,spíše o to: že zmíněné resamplery a to už nějakým způsobem nastavené obsahují. Takže pokud na to nechceš jít příliš principiálně či vědecky a věříš svým uším ,zkus si alespoň zmiňovanou verzi do systému zkopírovat a po přepínání těch resamplů porovnat zvuk se svou současnou instalovanou verzí. Jistě dojdeš k nějakému závěru a možná mi a Aleskovi dáš za pravdu že to kluci z CCCP nemají nastaveno špatně. Samotné soubory těch resampl. lze možná v jisté závislosti va verzi playeru i zkopírovat do tvého Foobaru (nezkoušel jsem) ale předpoklám na rozdíl od jiných knihoven a souborů různých verzí funkčnost. No a když tak posléze napiš ,jak jsi pochodil tj.poznatky názory na zvuk rozdíly cokoli. Zdar
resamplery Foobaru není nařízené ani nutné používat a samotné jejich nastavení je asi nejen pro mě poněkud nejednoznačné.Také výsledek toho nastavení asi nebude snadné nějak objektivě posoudit. Zmiň.PPHS resampl.je ale ten vestavěný "základ" ,že? Pokud jsi již nepátral /navštiv Hydrogenaudio apod. a hledej zmiň. Sox ,popřípadě ssrc resampler - spec.jeho placená verze bude imho skvělá. Lidí opravdu dopodrobna znalých této probl. nebude mnoho ,dost se v tomto snaží na rus.stránkách. Zkus si třeba stáhnout a poslechnot jejich poněkud starší "audiophile" a tuším také (portable verzi) foobaru na kterou sem dával svého času odkaz Aleska. Nejde o to jak příšerně graficky vypadá (což se dá samos.snadno přenastavit) ,ani o polemiku či je nějaká historická verze tohoto playeru nějakým způsobem lepší ,spíše o to: že zmíněné resamplery a to už nějakým způsobem nastavené obsahují. Takže pokud na to nechceš jít příliš principiálně či vědecky a věříš svým uším ,zkus si alespoň zmiňovanou verzi do systému zkopírovat a po přepínání těch resamplů porovnat zvuk se svou současnou instalovanou verzí. Jistě dojdeš k nějakému závěru a možná mi a Aleskovi dáš za pravdu že to kluci z CCCP nemají nastaveno špatně. Samotné soubory těch resampl. lze možná v jisté závislosti va verzi playeru i zkopírovat do tvého Foobaru (nezkoušel jsem) ale předpoklám na rozdíl od jiných knihoven a souborů různých verzí funkčnost. No a když tak posléze napiš ,jak jsi pochodil tj.poznatky názory na zvuk rozdíly cokoli. Zdar
S resamplery taky experimentuji. Někdy je vyhážu, jindy zase nastavím. Vím, že už to tu dříve bylo, ale zkoušel někdo z vás, nebo používá fidelizer?
http://www.fidelizer-audio.com/
http://www.fidelizer-audio.com/
Ja nepoužívam už vôbec nič. Ak som začal meniť frekvenciu , tak som sa dostal do bludného kruhu. Raz mi to vyhovovalo ,
na druhý deň mi všetko vadilo. Môj názor je , posielajme 176 a 192 tak , ako to je , nižšie , prevzokujme násobkom , aby sme
dostali túto frekvenciu . Vyššia sa mi nezdá lepšia , zvuk je tenší a ostrejší..
Čo pužívam , je SOX mod 2 a SOX , aj to velmi obmedzene , zvyšoval by som dig.jitter. Filtre mám na na minimum.
Je to len môj spôsob prehrávania.
na druhý deň mi všetko vadilo. Môj názor je , posielajme 176 a 192 tak , ako to je , nižšie , prevzokujme násobkom , aby sme
dostali túto frekvenciu . Vyššia sa mi nezdá lepšia , zvuk je tenší a ostrejší..
Čo pužívam , je SOX mod 2 a SOX , aj to velmi obmedzene , zvyšoval by som dig.jitter. Filtre mám na na minimum.
Je to len môj spôsob prehrávania.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam osobně zrušené všechny upsamplery a resamplery, posílám z foobar data čistě do dacu a podle mne s nejvyhovujicim výsledkem. At si dac dela všechno sám.
- olympus720
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Různé resamplery jsem zkoušel, ale zaznamenal jsem jen nepatrný pocit zvětšení dynamiky a jen u některých nahrávek, takže jsem v tomto směru přestal experimentovat - není nad čistý signál.