Flac do predzesilovace Rotel RC-1590

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Jan10
Kontaktovat uživatele:

Flac do predzesilovace Rotel RC-1590

Příspěvek od Jan10 »

Pratele, potreboval bych poradit. Budu mit doma nasledujici zapojeni - predzesilovac, zesilovac, reproduktory. Predzesilovac je rotel rc-1590. Veskerou hudbu mam na NASu synology ve flac. Resim jak dostat flac hudbu do predzesilovace. Predem rikam ze jsem proti vam amater a nechapu uplne presne tomu jak je mozne ze pri streamovani digitalnich dat z nasu do predzesilovace muze dojit ke ztratam na kvalite. Zil jsem v domneni, ze prenos digitalnich dat je jednoduse 100% presny a autenticky. Muzete mi prosim poradit jak dosahnout toho, ze do predzesilovace dostanu flac v nejvyssi kvalite? Pokud mozno prosim vysvetlit co nejjednoduseji. Omlouvam se pokud se toto uz nekde resilo. Dekuji, hezky den vsem, jan

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Flac do predzesilovace Rotel RC-1590

Příspěvek od PavelDosko »

do cesty z NAS do preampu musis dat neco co hudbu zpracuje a pošle do preampu, to neco muze byt streamer nebo PC + DAC, upozornuji ze to jde resit relativne levne i velice draze.

Jan10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan10 »

Diky za rychlou odpoved - neni problem dopnit streamer, predbezne jsem koukal na rotel RT-1570. Mozna se blbe zeptam, ale dokaze streamer vytahnout flac z nasu v jeho originalni podobe? Anebo je potreba zapojit jeste neco dalsiho aby tam nedochazelo ke kompresi anebo ztratam - myslim ze je odbornici oznacuji jitter? Dekuji

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

no ja mam po ceste tolik udelatek ... ze az ... vzdy zalezi i na tom, jak kvalitne jsou udelany vstupy/vystupy, usb atd atd ... Rotel 1570 neznam, netusim co od nej cekat

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Předzesilovač má převodník AK4495SEQ, oscilátor jak pro 44,1 , tak 48kHz. Byla by škoda toho nevyužít.
Volil bych buď digital-out z Bluesound Node 2 (popř. zrovna porovnat oproti analog výstup z Node) nebo si dát trochu námahy s nastudováním instalace RaspberryPi a z něj USB do předzesilovače.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Mám Synology NAS DS 216, ten umí posílat pres USB audio přímo do převodníku, samozřejmě bitstream a hires, ovládací aplikace je DS audio, lze ovládat pohodlně přes mobil, stejně jako výše uvedené raspberry. Jinak raspberry se pro usb přenos audia moc nehodí kvůli nevhodnému návrhu USB sběrnice ( pomalá a sdílená se sítí RJ 45). Pro USB transport je vhodnější Allo USbridge, ten momentálně používám. Instalace jednoduchá, zkopírování souboru se systémem na SD kartu + nastavení trvá cca 10 min. Synology DS audio i Allo USbridge samozřejmě podporuje stream internetových rádií.

Odpovědět