[D/A+sl. zosilňovač] FiiO / Audioquest / CA / Chord

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
LawIAR
Kontaktovat uživatele:

[D/A+sl. zosilňovač] FiiO / Audioquest / CA / Chord

Příspěvek od LawIAR »

Konečne sa mi podarilo moje mnohé návštevy Brna pretaviť aj do návštevy nejakého štúdia a zoznámiť sa s aspoň pár zaujímavými starými i novými výrobkami.

Na začiatok som si vybral Audigo, kde som sa rad nechal ústretovým personálom poučiť o potrebnosti a dôležitosti D/A a sl. zosilňovačov, nehovoriac o tom, že mi odporučili brnensky revival Pink Floydu (do toho sa ešte pozriem!). Ospravedlňujem sa za natiahnutie zatvárania. :D

Na svoje testovanie som si vybral Senny HD600 a ako partnera FiiO e10 (dobre si pamätám označenie?), Audioquest DragonFly Black/Red, CA dacmagic+ a Chord Mojo. Na fotke je síce ešte sl. zosilňovač od americkeho Schiitu, no keďže dacana sa nepodarilo zriesit ani z Prahy, nechal som ho na stole, žiaľ, bez povšimnutia. Počúval som cez USB výstup môjho počítača a TIDAL Master.

K samotným záverom. Z posluchu som usúdil, že FiiO a DragonFly Black by nebolo fér porovnávať s ostatkom, tak som tieto dve zariadenia vyčlenil. Vzhľadom na to, že stoja v zásade rovnako, je u mňa DragonFly víťazom. Zvukovo to určite nebol priepastny rozdiel (to v zásade v žiadnom z testovaných prístrojov), no FiiO vyslovene šumelo. A to pri posluchu vadí veľmi. Samotné zariadenie si neviedlo zle, kdeže, neboli by to vyhodené peniaze, ale ak máte v obľube posluch pri vyššej hlasitosti, pripravte sa na šum nahrávky. Na druhej strane som ostal z DragonFly Black milo prekvapený. V tej malej kompaktnej krabičke sa za 100e skrýva veľký potenciál.

Čo do ostatných testovaných, tie som si zaradil do druhej skupiny. Hneď na začiatok priznám, že Chord Mojo je ako droga. Zo začiatku ma veľmi nezaujal a nie dobre som chápal, čo je na ňom také výnimočné, no čím som ho počúval dlhšie a na rôznych nahrávkach, tak tým viac som mu prichádzal na chuť a tým viac sa mi zarezával pod kožu. Ani náhodou nebudem tvrdiť, že to bol state of art sound, v tejto cenovke (a cez slúchadlá) isto nie, no posluch bol skutočne uvoľnený, taký nenuteny. zatiaľ čo tie nástroje mali o niečo lepšie kontúry, hlas o trochu viac prirodzenosti ako ostatok testovaných produktov. Nejde o priepastne rozdiely, moja priateľka by povedala, že všetky zariadenia zneju rovnako, no po dlhšom počúvaní si tie jemné zmeny človek všimne a uvedomí. A preto pri tomto teste budem Mojo považovať za referenciu. Len pre účely porovnania.

Ak by som povedal, že Mojo hra na 100%, tak dacmagic+ a DragonFly Red hrali na 90. Dacmagic+ je výborné zariadenie a kto tvrdí opak, tak beda mu! Ponúka obrovské množstvo možností, no čo je hlavné, človek má z neho pocit, že za tie peniaze si aj niečo reálne kúpil (veľa vstupov, xlr, veľká skrinka a mnoho iných skutočností, ktoré vás presviedčajú o tom, že nie vždy sa platí len za značku). No k samotnému zvuku. Nie veľmi som pochopil tie 3 filtre, ktoré sa na ňom dajú meniť a ani som ich nestudoval na stránkach výrobcu, no menili zvuk citeľne. Ci k lepšiemu, to neposudim, lebo sa mi zdalo, že to záleží od nahrávky a žánru hudby. Co mi ale vadilo je, že občas, hlavne pri elektrickej gitare, sa mi zvuk javil trochu ostrý a agresívny (ale naozaj len trochu). A hoc priestor a separácia boli zjavné a na dobrej úrovni, nemal som z hudby pocit absolútnej uvoľnenosti ako pri Mojo. Je to skvelá mašinka stále, no za Mojo prosto zaostáva o pol stopy.

A to isté platí aj pre DragonFly Red. Je to geniálne maličké zariadenie, vyčarí vám skutočný úsmev na tvári, ak sa zapocuvate do obľúbenej hudby, no stále to nie je Mojo. Tuná si ale musím uvedomiť, že práve porovnávam zariadenie s viac ako dvakrát nižšou cenovkou a vzhľadom na túto skutočnosť, klobúk dolu a ak by človek hľadal pomer cena/výkon, asi by dlho nad audioquestom neváhal. Najmä z druhej ruky, ponuky sa hemžia. Treba počuť.

Obrázek

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: [D/A+sl. zosilňovač] FiiO / Audioquest / CA / Chord

Příspěvek od sonofstars »

DacMagic+ je fajn, doporučím však jeho úpravu v Casea. Byl mnohem zajímavější po úpravě. *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Donedávna jsem jel přes Dragonfly Red a musím uznat,že za ty peníze fantastické *palec* *palec* *palec*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Používal jsem Dragonfly v1.2 a byl jsem v podstatě spokojený ... než jsem slyšel Mojo :D
Přestože jsem hledal spíše přehrávač než jen DAC, nebylo úniku, Mojo jsem si hned z obchodu odnesl a to se považuji za hodně váhavého kupce.

Lapi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lapi »

Ahoj potřebuji radu uvažuju o Chord Mojo primárně jako Dacu a sluchátkovém zesilovači z CD Yamaha S300 (výstup na R-N301 mě neuspokojuje). Můj dotaz lze uspěšně použít redukci Jack-RCA do vystupu sluchátek jsu tu 2x a požít jako Dac do Yamahy R-N301 ? Bude to zvukový posun?Děkuji všem kdo mají zkušenosti za pomoc

Odpovědět