Vlastnim NAS Synology DS216j, ke kteremu se nabizi ke stazeni aplikace DS Audio.
Mohla by mi nahradit pristup pres klasicky stromovy adresar streameru, ma to ale jednu vadu na krase. Nevim jak u ostatnich modelu, ale DS Audio mi vlastne nenabizi klasicky transport do prevodniku, ale prevadi data primo v NASu (jestli jsem to teda dobre pochopil), bud do MP3 nebo do WAVu. Nechci, aby mi to neco prevadelo, ale nikde jsem tuto moznost nenasel. Patral jsem na webu a v napovede, ale skutecne se zda, ze transport bez konverze nastavit nejde.
Resil jste to nekdo nejak? DS Audio se mi jako aplikace celkem libi, takze doufam, ze jen delam neco spatne:)
DS Audio a prehravani z NASu Synology
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: DS Audio a prehravani z NASu Synology
Dobrý den, už se Vám podařilo nastavit NAS,pokud to tedy vůbec lze. Řeším podobný problém, pokud to nepůjde čeká mě Raspberry. .
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dobry den,
Problem se mi nepodarilo vyresit, bohuzel. Nastesti mam pristup k NASu pres streamer, ktery transportuje data tak jak jsou. Ony budou existovat jiste i jina reseni v podobe aplikaci (pouzivam iPad), neco jsem postahoval a vyzkousel, zatim nejlepsi je asi mConnect HD v placene verzi. Neplacene neumi DSD, coz bylo jednou z podminek. Vice jsem proto nezkousel.
Kdyby mel nekdo nejaky tip na podobnou aplikaci, sem s tim;)
Problem se mi nepodarilo vyresit, bohuzel. Nastesti mam pristup k NASu pres streamer, ktery transportuje data tak jak jsou. Ony budou existovat jiste i jina reseni v podobe aplikaci (pouzivam iPad), neco jsem postahoval a vyzkousel, zatim nejlepsi je asi mConnect HD v placene verzi. Neplacene neumi DSD, coz bylo jednou z podminek. Vice jsem proto nezkousel.
Kdyby mel nekdo nejaky tip na podobnou aplikaci, sem s tim;)
S kamarádem ještě zkusíme řešení virtul PC (asi linux) v NAS a ve virtualu mít přehrávač XBMC.
Ahoj, já myslím že je to špatně pochopeno. Ruce bych potřeboval obě tak nechci ani jednu strkat do ohně, ale přes USB by NAS neměl nic převádět. Podporuje všemožný formáty včetně FLAC.
Ten převod je tam možný nastavit pro přehrávání přes webové prohlížeče které by nepodporovaly např.FLAC
Převodníky hudby*
Převodníky hudby umožňují službě Audio Station podporovat režim přenosu většího počtu zvukových formátů. Pokud vaše webové prohlížeče nebo zařízení DLNA nepodporují níže uvedené formáty zvuku, podívejte se do doporučení k překódování. Zvukové soubory překódované pomocí služby Audio Station mohou být pouze 16bitové; 24bitové soubory se převzorkují na nižší kvalitu.
Překódování zvukových formátů pro webové prohlížeče:
Podle pokynů níže postupujte, pokud vaše webové prohlížeče nepodporují formáty: FLAC, APE, AAC, OGG, AIFF, WMA.
Přejděte do části Nastavení > Možnosti > Převodník pro webové prohlížeče.
Vyberte některou z následujících možností:
Převést na formát WAV: Formát WAV je podporován pouze u některých prohlížečů (Firefox 3.6 a novější, Safari 5, Opera 10.60 a Chrome 9).
Převést na formát MP3: Překódováním na formát MP3 využijete lepší podporu prohlížečů. Tento formát však také zabírá více systémových prostředků. Je-li povolena tato možnost, překóduje se na formát MP3 také formát WAV.
Klikněte na možnost OK.
Převzorkování zvukových formátů pro zařízení DLNA:
Podle pokynů níže postupujte, pokud vaše zařízení DLNA nepodporují formáty: FLAC/APE, ALAC/AAC, OGG, AIFF.
Přejděte do části Nastavení > Upřesnit.
Pokud chcete na svém zařízení DLNA přehrávat překódovanou hudbu, zaškrtněte možnost Aktivovat převzorkování zvuku pro DLNA zařízení.
Vyberte formáty (FLAC/APE, ALAC/AAC, OGG a AIFF) nepodporované vaším zařízením DLNA, abyste umožnili jejich přehrávání.
Pokud chcete zlepšit kompatibilitu mezi vaším zařízením DLNA a vybranými formáty, zaškrtněte možnost Převzorkovat zvukové soubory na nižší kvalitu pro lepší DLNA kompatibilitu.
Klikněte na možnost OK.
Ten převod je tam možný nastavit pro přehrávání přes webové prohlížeče které by nepodporovaly např.FLAC
Převodníky hudby*
Převodníky hudby umožňují službě Audio Station podporovat režim přenosu většího počtu zvukových formátů. Pokud vaše webové prohlížeče nebo zařízení DLNA nepodporují níže uvedené formáty zvuku, podívejte se do doporučení k překódování. Zvukové soubory překódované pomocí služby Audio Station mohou být pouze 16bitové; 24bitové soubory se převzorkují na nižší kvalitu.
Překódování zvukových formátů pro webové prohlížeče:
Podle pokynů níže postupujte, pokud vaše webové prohlížeče nepodporují formáty: FLAC, APE, AAC, OGG, AIFF, WMA.
Přejděte do části Nastavení > Možnosti > Převodník pro webové prohlížeče.
Vyberte některou z následujících možností:
Převést na formát WAV: Formát WAV je podporován pouze u některých prohlížečů (Firefox 3.6 a novější, Safari 5, Opera 10.60 a Chrome 9).
Převést na formát MP3: Překódováním na formát MP3 využijete lepší podporu prohlížečů. Tento formát však také zabírá více systémových prostředků. Je-li povolena tato možnost, překóduje se na formát MP3 také formát WAV.
Klikněte na možnost OK.
Převzorkování zvukových formátů pro zařízení DLNA:
Podle pokynů níže postupujte, pokud vaše zařízení DLNA nepodporují formáty: FLAC/APE, ALAC/AAC, OGG, AIFF.
Přejděte do části Nastavení > Upřesnit.
Pokud chcete na svém zařízení DLNA přehrávat překódovanou hudbu, zaškrtněte možnost Aktivovat převzorkování zvuku pro DLNA zařízení.
Vyberte formáty (FLAC/APE, ALAC/AAC, OGG a AIFF) nepodporované vaším zařízením DLNA, abyste umožnili jejich přehrávání.
Pokud chcete zlepšit kompatibilitu mezi vaším zařízením DLNA a vybranými formáty, zaškrtněte možnost Převzorkovat zvukové soubory na nižší kvalitu pro lepší DLNA kompatibilitu.
Klikněte na možnost OK.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já zase nevím, jestli to bylo pochopeno dobře od tebe
Můj dotaz zněl na streamování z NASu po síti pomocí aplikace DS Audio (tovární od Synology, stejně jako NAS).
Když si otevřu tuto aplikaci, tak v jejím nastavení je pouze možnost konverze do MP3 nebo WAVu.
Nikde jsem nenašel možnost konverzi vypnout a pouštět do DACu po síti jen syrová data.
V přístupu přes PC do NASu jako takového jsem v nastavení audia také nic nenašel.
Možná jen špatně hledám, nevím...
Můj dotaz zněl na streamování z NASu po síti pomocí aplikace DS Audio (tovární od Synology, stejně jako NAS).
Když si otevřu tuto aplikaci, tak v jejím nastavení je pouze možnost konverze do MP3 nebo WAVu.
Nikde jsem nenašel možnost konverzi vypnout a pouštět do DACu po síti jen syrová data.
V přístupu přes PC do NASu jako takového jsem v nastavení audia také nic nenašel.
Možná jen špatně hledám, nevím...