Digitální distribuce a hudební průmysl

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digitální distribuce a hudební průmysl

Příspěvek od terahera »

Tidal bych určitě doporučil *thumbs up* Původně jsem začal Tidal používat jen jako informační službu,tedy že si pustím album a když se mi bude líbit,tak si jej koupím buď na LP nebo CD.Nyní zjišťuji,že už vlastně poslouchám už jenom Tidal ;)Kvalita pro mě v pohodě,mraky hudby a hlavně komfort ovládání.Nejsem žádný hudební expert,takže až tak neřeším vydání,prostě buď se mi album líbí a uložím do oblíbených,nebo se mi nelíbí a dál jej neřeším.Ještě se mi líbí,že postupně nacházím interprety o kterých jsem ani nevěděl že existují a tím si vlastně rozšiřuju obzor ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já to mám podobně, sbírka CD/LP je víceméně už "jen" na čumendu a hmatandu:-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tidal jsem zkousel nekolikrat a kvalitativne u mne bohuzel nevyhovi. Uz bezny flac ve foobaru ho pobije. Mozna jedine zkusit pres roon a do HQ playeru a tam upsamplovat do dsd a poslat do RME. Radil to nekde p.Ott. Placeny roon mme ale odrazuje. Zkousel to nekdo?
Tidal a spotify mam jen na podkres a zjisteni jestli je neco ok a mam shanet. Pravda, nemam (u sebe) vyzkouseny nativni MQA mod. Menit dac jen kvuli tomu neplanuju.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A nezapomněl jsi otočit pojistku?

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Mám to podobně, jen informační sdělení, jinak jim nevěřím ani to logo. :) :)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

4000000 alb okamžitě k dispozici v CD a vyšší kvalitě není jen nějaké "informační sdělení". Je to neuvěřitelně komplexní zdroj k hudebnímu sebevzdělávání a potěše ducha. Samozřejmě jen pro vnímavé.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

kychtax píše:
02 pro 2018 16:48
Tidal jsem zkousel nekolikrat a kvalitativne u mne bohuzel nevyhovi. Uz bezny flac ve foobaru ho pobije. Mozna jedine zkusit pres roon a do HQ playeru a tam upsamplovat do dsd a poslat do RME. Radil to nekde p.Ott. Placeny roon mme ale odrazuje. Zkousel to nekdo?
Tidal a spotify mam jen na podkres a zjisteni jestli je neco ok a mam shanet. Pravda, nemam (u sebe) vyzkouseny nativni MQA mod. Menit dac jen kvuli tomu neplanuju.
Čiastočne máš pravdu ale to iba u niektorých titulov to z foobaru je o máličko dynamickejšie ako v Tidal aplikácii. Ú niektorých zase to hrá v Tidale lepšie. Foobar nehrál zle ale je pre mňa bol taký surový. To som ešte porovnal keď som nemal Audirvanu. Teraz cez Audirvanu Plus to hrá lubivejšie a je to detailnejšie. Výhoda je aj že nemusím prehadzovať Foobar (HDD) a Tidal. V pc som nemohol mať spustené obe naraz kôli ovládaniu sa nedali naraz ovládať. Teraz v Audirvane plus je Tidal priamo v nej a ten problém prehadzovania odpadá. Aj Tidal hrá lepšie v Audirvane ako v aplikácii od Tidalu. V Audirvane je MQA ale iba softwerovo implantovane a možno aj preto sa zdá že to hrá lepšie. Nemám vyskúšané ako by to hralo z DACom s MQA. Ale zatiaľ nemám ten pocit že mi MQA v DACe chýbalo. Možno by to mohlo byť ešte lepšie neviem a možno nie. Ale som spokojný takto.
Roon som neskúšal ale lepší ako Audirvana Plus myslím že nebude. Toľko moje postrehy.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dik, zkusim tu audirvanu. Myslel jsem si, že je jen pro Mac. Nevím proč. Dík.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Myslím, že netopýři ucho je negativně laděno už kvůli názvu Tidal a faktu, že jde o stream ale ať si každý poslouchá co chce a jak chce. Hlavně když to přinese pozitivní emoci. *sunglases*

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Pokud posíláte bitperfect data, už tu zase plácáte povídačky naší Kačky. Pokud jeden z těch playerů dělá např. DSD128 upsampling, pak ten rozdíl ve zvuku opravdu je.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

merhaut píše:
02 pro 2018 18:10
4000000 alb okamžitě k dispozici v CD a vyšší kvalitě není jen nějaké "informační sdělení". Je to neuvěřitelně komplexní zdroj k hudebnímu sebevzdělávání a potěše ducha. Samozřejmě jen pro vnímavé.
Naprostá pravda. Nepřekonatelná věc k poslechu a poznávání nové muziky. Nepřemýšlím, zda je CD lepší, poslouchám a nacházím skladby, co jsem kdysi dávno slyšel a nevěděl, jak se jmenují a od koho jsou.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Moc dík za tip na Audirvanu. Začal jsem zkoušet Tidal a měl jsem trochu pochybnosti o kvalitě přehrávání v nativní Tidalovské aplikaci ve Windows, po nainstalování Audionirvany je už vše OK. Takže pokud se rozhodnu Tidal předplatit, Audionirvanu určitě koupím jako přehrávač.

A mmch, někde jsem viděl, že po zakoupení Audionirvany je Tidal zdarma na první 3 měsíce...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Hřebíku, poslouchám přes tu Audirvanu věci na lokálním disku a myslím, že foobar pobije.
Zvukovka Xonar Essence STX a sluchátka Fostex T50 RP mk.3. Co na ní říkáš? (Když tak klidně do SZ.. )

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

To jsem zatím tak rychle nezkusil. Hledal dnes dnes hlavně jinou než nativní tidalovskou aplikaci, ve které lze přehrávat Tidal. Foobar to neumí, Jriver, co mám, asi jednoduše taky ne. Audirvana OK. Určitě dojde i na porovnání souborů z disku Foobar2000 vs. Audirvana... Jen mi zas začíná pracovní kolotoč, tak to nebude žádná velká rychlost...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

A ještě dotaz k Tidalu: Audirvana vs Amarra zkoušel někdo?
Audirvana: https://audirvana.com/
Amarra: http://www.sonicstudio.com/amarra/amarra4.php#product

Už po chvilce musím říct, že Tidal z Audirvany (která jede přes Wasapi, ve Windows 10) zní fakt hodně dobře... Tidal předplatím, to už je jasné, spousta hudby, fakt skvělá databáze. Trochu problém bude, že zas budu často poslouchat do pozdních hodin :) Jen dořeším, v čem budu přehrávat. Audirvana konečně OK. Amarra zatím nevyzkoušeno.

Odpovědět