Digitální distribuce a hudební průmysl
Re: Digitální distribuce a hudební průmysl
Já taky a sám jsem jedním z nich. Obecně už nechci dál podporovat jakýkoli hudební streamovací služby. A v případě tidalu bylo jedním z těch hlavních důvodů proč jsem u nich zrušil účet právě i všechny ty jejich lži kolem a MQA a jeho protlačování.
Služba je zajímavá. Sám používám MQA Master Tidal, ale jestli je Qobuz kvalitnější, tak bych klidně přešel. Ale mám jednu otázku, jak je to na Qobuzu s českou tvorbou ve srovnání s Tidalem? Dá se říct, že co je na Tidalu, to najdu i na Qobuzu, nebo tím, jak tato služba tu není k dispozici, tak českou hudbu tam moc nenajdu? Diky
Mě připadá Qobuz kvalitnější. Nemusím řešit umělé problémy s MQA. Co se týká českého výběru a srovnání s Tidalem nemohu odpovědí posloužit, doporučuji vyzkoušet.
Souhlas. Neodolal jsem a koupil na odkazu zde z fóra roční předplatné. Českou produkci jsem porovnal, to co jsem hledal, bylo jak na Tidalu, tak na Qobuzu. A pak jsem půl víkendu strávil zkoušením Tidal/Qobuz. A ano, Qobuz je lepší, ty jejich Hi-Res streamy znějí fakt dobře. Za pár dní mi končí měsíční Tidal, takže už ho neobnovím. Z Qobuzu jsem nadšený. Jediný co, tak to mám francouzsky a nejde stáhnout aplikace pro iPhone, ale tu úplně nepotřebuju. Takže za mě jednoznačně bye bye MQA Tidal
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Napriklad ja. Skusal som MQA ale neviem ci mam zle usi alebo na tom nieco naozaj je, nieco mi na tom MQA vadilo zvukovo. Nepatral som co a preco ale jednoducho som zrusil ucet a presiel na Apple music. So zvukom som spokojnejsi ovela viac. Zajtra idem do AT tak skusim urobit ucet na Qobuz a uvidim ci zostanem na Apple alebo zmenim na Qobuz.
jediny problem s Apple Music [rovnako aj so Spotify] je u mna to, ze neposkutyju API, cize ja napriklad musim hrat cez Apple TV a HDMI, co ma az tak nebavi. V principe pouzivam Apple Music len na SPatial Audio nahravky a ako taky lepsi YouTube, ked si sem tam chcem pozriet nejake video.
Při dotazu Jackala,co znamenají filtry v jeho marantzi,jsem si vzpomněl na svůj Topping D90LE,,který používám ke svému hudebnímu počítači.LE verze je vlastně SE verze bez MQA,zato tam má přidanou simulaci tranzistor a lampa,což je vlastně zvýšené zkreslení 2 a 3
harmonické,u lamp víc.Topping má 7 digitálních filtrů x3 simulace je 21 možností.Nikdy jsem to ani včechno nevyzkoušel
harmonické,u lamp víc.Topping má 7 digitálních filtrů x3 simulace je 21 možností.Nikdy jsem to ani včechno nevyzkoušel