Digitální distribuce a hudební průmysl

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
LUK

Re: Digitální distribuce a hudební průmysl

Příspěvek od LUK »

Já taky a sám jsem jedním z nich. Obecně už nechci dál podporovat jakýkoli hudební streamovací služby. A v případě tidalu bylo jedním z těch hlavních důvodů proč jsem u nich zrušil účet právě i všechny ty jejich lži kolem a MQA a jeho protlačování.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Služba je zajímavá. Sám používám MQA Master Tidal, ale jestli je Qobuz kvalitnější, tak bych klidně přešel. Ale mám jednu otázku, jak je to na Qobuzu s českou tvorbou ve srovnání s Tidalem? Dá se říct, že co je na Tidalu, to najdu i na Qobuzu, nebo tím, jak tato služba tu není k dispozici, tak českou hudbu tam moc nenajdu? Diky

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Mě připadá Qobuz kvalitnější. Nemusím řešit umělé problémy s MQA. Co se týká českého výběru a srovnání s Tidalem nemohu odpovědí posloužit, doporučuji vyzkoušet.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Souhlas. Neodolal jsem a koupil na odkazu zde z fóra roční předplatné. Českou produkci jsem porovnal, to co jsem hledal, bylo jak na Tidalu, tak na Qobuzu. A pak jsem půl víkendu strávil zkoušením Tidal/Qobuz. A ano, Qobuz je lepší, ty jejich Hi-Res streamy znějí fakt dobře. Za pár dní mi končí měsíční Tidal, takže už ho neobnovím. Z Qobuzu jsem nadšený. Jediný co, tak to mám francouzsky a nejde stáhnout aplikace pro iPhone, ale tu úplně nepotřebuju. Takže za mě jednoznačně bye bye MQA Tidal

PHgh95612
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PHgh95612 »

blesk666 píše:
27 dub 2022 18:26
poznam ludi co si zrusili ucty v Tidal kvoli MQA principialne
Napriklad ja. Skusal som MQA ale neviem ci mam zle usi alebo na tom nieco naozaj je, nieco mi na tom MQA vadilo zvukovo. Nepatral som co a preco ale jednoducho som zrusil ucet a presiel na Apple music. So zvukom som spokojnejsi ovela viac. Zajtra idem do AT tak skusim urobit ucet na Qobuz a uvidim ci zostanem na Apple alebo zmenim na Qobuz.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

jediny problem s Apple Music [rovnako aj so Spotify] je u mna to, ze neposkutyju API, cize ja napriklad musim hrat cez Apple TV a HDMI, co ma az tak nebavi. V principe pouzivam Apple Music len na SPatial Audio nahravky a ako taky lepsi YouTube, ked si sem tam chcem pozriet nejake video.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Při dotazu Jackala,co znamenají filtry v jeho marantzi,jsem si vzpomněl na svůj Topping D90LE,,který používám ke svému hudebnímu počítači.LE verze je vlastně SE verze bez MQA,zato tam má přidanou simulaci tranzistor a lampa,což je vlastně zvýšené zkreslení 2 a 3
harmonické,u lamp víc.Topping má 7 digitálních filtrů x3 simulace je 21 možností.Nikdy jsem to ani včechno nevyzkoušel :D
Obrázek
Obrázek

Odpovědět