Digitální distribuce a hudební průmysl

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digitální distribuce a hudební průmysl

Příspěvek od pbaudis »

Takže koupím rok a on mi někdo vytvoří účet a pošle mi přihlašovací údaje, ty si změním a mohu nakupovat?

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ano, koupis rok a zaroven budes mit od nej predplatne na rok, vytvori ti tvuj ucet a pak te nejspis prida do nejakeho family uctu. Akorat jak jsem psal, je to dycky jen na par mesicu a on to pak musi prodlouzit, nebo je nutny se mu pripomenout. Nebo ho proste ignorovat a platit si to sam. Nicmene mesicne to stoji neco kolem 15EUR a tady od typka to mas za 40EUR na cely rok, takze to je takto dost vyhodne. Ja ale zadny kamose v zahranici nemam, tak mi nebylo lito dat tech 40EUR jen i za to zalozeni uctu a par mesicu fungovani. Pak uz se mi to nechtelo pres toho typka furt resit a prodluzovat, tak si to platim sam.

Jenom nevim jak je to s tim nakupovanim - jakmile mas zalozeny ucet, tak by to pak uz melo jit platit tvoji kartou nebo paypalem, stejne jako to predplatny. Otazka je, jestli jde takto nakupovat i kdyz treba nemas aktivni predplatny, to nevim.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jenom nevim jak je to s tim nakupovanim - jakmile mas zalozeny ucet, tak by to pak uz melo jit platit tvoji kartou nebo paypalem, stejne jako to predplatny. Otazka je, jestli jde takto nakupovat i kdyz treba nemas aktivni predplatny, to nevim.
Vyzkoušel jsem a jde to - platil jsem přes CZ Paypalu z CZ platební karty. Myslím, že zatím jediný okamžik, kdy něco kontrolují, je u registrace.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

jardalukas píše:
26 dub 2022 10:41
2x jsem si koupil měsíční předplatné Qobuz na eBay a záhy jsem zjistil, že Tidal stačí...
Vlastně o opuštění Qobuz taky trochu uvažuji.

Měl jsem nějaký čas TIDAL (nemám podporu MQA), teď pár měsíců používám Qobuz a pro rodinu platím Spotify, kde sám využívám jeden účet.
Aniž bych nějak kriticky porovnával stejnou skladbu (a řešil zda je opravdu stejná, u Spotify by to stejně nešlo), tak z pohledu celkové spokojenosti (ne že by tam nebyly i zvukové "mrtvoly") s kvalitou zvuku je Qobuz u mne jednoznačně na prvním místě. Spotify na místě posledním - a to do té míry, že si svou oblíbenou hudbu na Spotify v hlavním systému nepouštím, nebaví mne to poslouchat - ale jako poslech k další činnosti je to OK.
Tidal je zvukově lepší než Spotify, ale uživatelsky asi jako Qobuz - teda nic moc. Qobuz mne navíc štve občasným náhodným přeskočením na další skladbu před dokončením aktuálně hrající a nepodařilo se mi vypátrat, zda je problém někde u mne anebo u zdroje.
Uživatelsky mi Spotify sedí nejvíce - pokud se dočkám Spotify HiFi, tak to nakonec bude pro mne možná ta nejlepší volba, uvidím, snad.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Vela sa o tom nehovori - ale celkom zaujimava alternativa je Apple Music - dobry katalog, vsetko Lossless kvalita, pre mna osobne s pridanym bonusom obsahu v Atmos 3D. Sikovna rychla appka.

Spotify pouzivam v autach [mam auta co podporuju nativne Spotify,nie len cez Apple Car Play], cize pre mna je super automaticka aktualizacia playlistov/podacastov atd. Do auta Ok.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Preco sa o tom nehovori? Kamarat to pouziva a tvrdi ze je to dobre. Tym ale ze sa nevedia, uz dost dlhu dobu zhodnut aj odborna verejnost, ci je MQA objektivne lepsi ako Tidal HiFi vo flac, tak sa asi tak rychlo tiez nedoberieme pravdy ani v pripade Apple music ci je skutocne lossless alebo nie. Alebo sa mylim? Akurat zatial podporu Apple Music nemaju pokial viem skoro ziadne streamery (ak sa mylim ma opravte). Streamery myslim: Aurender, Lumin, Auralic,… teda nie apky v TV a roznych set-top boxoch

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ano Apple a Spotify nepustaju svoje API , jedina alternativa je Airplay/Connect.
Ja Apple music taham digitalne z Apple TV ako transportu do streamera, hlavne teda 90% Spatial Audio, ktoremu som uplne prepadol.
Normalne nativne stereo idem Qobuz, Tidal nechcem, nie kvoli MQA, ale skor Qobuz umoznuje aj kupu a download Hires suborov a su mi sympatckejsi ;-).
Aj ked neviem ako dlho vydrzia, ked ich pocuvaju len same socky, co si ani nemozu dovolit vlastne predplatne a musia sa zdruzovat do "rodin"

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

"Aj ked neviem ako dlho vydrzia, ked ich pocuvaju len same socky, co si ani nemozu dovolit vlastne predplatne a musia sa zdruzovat do "rodin" "

To je ale aj dôsledok toho, že u nás nie je Qobuz legálne dostupný.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ja mozno zijem v inom svete - ale VPNka, alebo na parkovisku v Hainburgu a si zaregistrovany za 3 minuty. Toto neberiem. Takisto ako nezdielam heslo na Netflix zo susedmi, ako je dobrym zvykom.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

V čase, keď som to skúšal cez VPN som skončil na slovenskej platobnej karte, viac sa mi s tým otravovať nechcelo, tak som skončil u nejakého francúza.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

blesk666 píše:
27 dub 2022 09:10
...Tym ale ze sa nevedia, uz dost dlhu dobu zhodnut aj odborna verejnost, ci je MQA objektivne lepsi ako Tidal HiFi vo flac, tak sa asi tak rychlo tiez nedoberieme pravdy ani v pripade Apple music ci je skutocne lossless alebo nie. Alebo sa mylim?
Ja myslel, ze uz je davno prokazano, ze MQA je objektivne a fakticky horsi format nez puvodni zdrojova nahravka ve FLACu. Viz treba znamy test od GoldenSound. To, jestli se to nekomu subjektivne vic libi poslouchat v MQA, uz je neco jineho. MQA krome mensi velikosti souboru u vyssich high-res nahravek neprinasi zadnou vyhodu (coz je v dnesni dobe stejne uz jedno), zato ma spoustu nevyhod.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Napriek tomu, ako aj ty pises, niektori MQA oznacuju za zvukovo prinosne a aj par technicky vzdelanych v obore to obhajuju. Nadakusticky tam skutocne nieco “leze” ci to je ale len primiesany sum alebo nejake inetrpolovane data, to ani oni nevedia povedat (napr Hans Beekhuyzen).

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

len na doplnenie merania co lezie z prevodniku Topping D90SE v nadakustickej oblasti pri MQA a roznych typoch filtrov ktore sa tam daju prepinat:
Přílohy
MQA_meranie1.jpg

LUK

Příspěvek od LUK »

To nic nemění na tom, že MQA nesplňuje to co o něm říká reklama, nepřináší žádnej lepší zvuk, není lepší než FLAC/WAV který už máme léta, MQA je narozdíl do nich ztrátový a přidává do zvuku něco co tam zkrátka nepatří, být tam nemá a co tam před převodem do MQA nebylo. A v neposlední řadě, k čemu nám je takovejhle bez ohledu na cokoli kromě peněženky majitele licence protlačovanej a do alelujá vychvalovanej ultraturbo moderní superformát, když pak do něj plesknou zmrvenou nahrávku s DR6 a navíc když už dávno máme FLAC, kterej je lepší a k tomu zdarma a navíc není k jeho přehrávání potřeba žádnej převodník s extra HW částí, která ho musí nejdřív dekódovat a bez něhož tenhle formát můžeme pouřívat jen na půl.
Prostě MQA nepřináší nic co bychom už dávno předním neměli, naopak je horší než to co už jsme měli před jeho příchodem, ale jen vytahuje lidem prachy z kapes navíc, to je celý.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

poznam ludi co si zrusili ucty v Tidal kvoli MQA principialne

Odpovědět