Digitální distribuce a hudební průmysl

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digitální distribuce a hudební průmysl

Příspěvek od terahera »

Já mám možnost obou variant,ale zvukově se mi zdá lepší ta druhá,která je asi uživatelsky horší,tak jsem vytáhl z šuplíku starý telefon,nainstaloval appku a nechal jen na přehrávání tidalu do Oppo.Takže jsem si ze starého telefonu vlastně udělal hifi telefon určený primárně na přehrávání hudby :)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

terahera píše:
03 led 2019 21:47
Jj,chápu,ale i když pouzivas telefon jen jako dálkový ovladač,tak jej přeci nevypinas a po skončení alba znovu nezapinas,znovu pripojujes k síti,znovu spustis appku,jen abys mohl pustit další album,nebo ano :?:
Ne, ale třeba odejdu na chvíli mimo dosah domácí sítě a nechci se vracet a znovu to zapínat. Baterka je snad taky pochopitelný faktor. Netuším sice, kolik baterky přehrávání spotřebuje, ale nula to není. Proto chci možnost 1a dle klasifikace FS a raději si to předem ověřuju. Pokud by to nebylo možné, nemusím pořizovat v podstatě nic dalšího.

Další důvod, proč nechci, aby to fungovalo ve smyslu 2: Bojím se, že když třeba někdo zavolá, nebo přijde sms či jiná notifikace na nějakém zařízení..., hudba se může přerušit (což běžně zažívám při přehrávání přes BT / AptX, ale tam to mám schválně zapnuté. A nechce se mi a priori mořit s vytvářením dalších notifikačních profilů v tel., ale třeba to tak skončí). Nebo možná jde v těch apkách v telefonu vytvořit výhradní zvukový režim tak, aby žádné další zvuky při přehrávání Tidalu a FS varianty 2 nemohly přerušit stávající zvukový tok? No asi řečnická otázka, to budu řešit vše za chodu... V nejhorším to bude jistit starý tablet výhradně na hudbu.

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnick »

hřebík píše:
03 led 2019 10:31
Pro lidi s lepší DAcem je otázka, jak kvalitní ty dig. výstupy jsou.... Na tohle jsem taky žádné porovnání nenašel. A zajímalo by mě, co jde z digitálu ven, když hraje MQA. Nativní podporu MQA mají všechny, ale při digitálním výstupu do nonMQA DACu to musejí ven poslat nějak jinak - jaký převod v takovém případě aplikují? A aplikují nějaké úpravy, když hraje non-MQA bezztrátový zvuk?
Když NS-6170 přehrává MQA z Tidalu, tak z digitálu (koax) jde ven nada.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Jen pro zajímavost jsem dnes vyzkoušel další aplikaci pro android, a to Box control od Pro-jectu- kromě mého raspberry streameru to našlo na síti i televizi LG, tak by to mohlo fungovat i na ostatní streamery. Tidal mi přes tuto aplikaci jede bez problémů.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

jbajci
výborně a děkuji, mě funguje také, jednoduchá a celkem hezká :), pokud by někdo měl tip na skvěle zpracovanou apku, prosím o sdílení.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zkusil jsem dnes zřídit účet na Qobuz a píše mi to, že pro Českou republiku služba není. Jak jste si u Qobuzu zřídilí účet? No každopádně to smrdí diskriminací. Je to podobné, jako bych já, prodavač, odmítl německy či jinojazyčnému kupujícímu něco prodat.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Je spousta firem, které z různých důvodů neprodávají zboží do zahraničí nebo na nějaké regionem vymezené trhy. Není to diskriminace. Je to svobodné rozhodnutí soukromé firmy, proti tomu nelze nic namítat. Neexistuje nic jako "právo" na koupi podobné služby. Tvé právo koupě končí tam, kde končí právo právo prodávajícího rozhodovat o tom, komu/kam prodá.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

No jo, no. Štve mě to. Zlatý Tidal.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Fidas
pokud máš někoho v zahraničí, použij jeho email, registrace má být mimo ČR, pak už to funguje kdekoli ve světě, tedy i u nás, bez problému.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zkusím v týdnu, mám kamaráda v Rakousku.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Inu není, a podle vyjádření operátora na podpoře Qobuz ani není v plánu :(

Zkus oslovit nějakého hifistu na zahraničním fóru, zda by ti registraci neudělal. Pro založení účtu je potřeba být v podporované zemi (vyzkoušel jsem nějaké VPN, ale neprošlo to) a při registraci účtu poskytnout platební údaje také z podporované země (český Paypal mi to nevzalo, v tomto okamžiku se vůbec nic neplatí). Jakmile je již účet aktivní, lze doplnit platební způsob i z nepodporované země.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

2x jsem si koupil měsíční předplatné Qobuz na eBay a záhy jsem zjistil, že Tidal stačí...

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

FS: už jsem to tady také řešil, moc bych registraci chtěl, protože nabídka je pro mě, více než dobrá. Bohužel nežijeme ve správné zemi. :-(

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Jedna z moznosti je zaplatit si ucet tady: https://qobuz.sellix.io/

Jedna se o francouzskou mutaci. Funguje to, neni to podvod nebo tak neco. Sam jsem to tak udelal. Typek vytvori ucet, kde si pak muzes zmenit heslo, email a mit to proste pod kontrolou, vc. pridani platebni metody a pak si to treba platit sam, nicmene ceny ma dost vyhodne. Jenom ten ucet neudela treba na cely rok, ale jen par mesicu a pak to prodluzuje podle toho na jak dlouho sis to u nej koupil, pripadne se mu musis pripomenout (coz me prestalo bavit, tak si to ted proste platim sam pres paypal)

Odpovědět