CD přehrávače s možností vyššího převzorkování
CD přehrávače s možností vyššího převzorkování
Určitě spousta z Vás vlastní CD mašinku s přepínačem pro převzorkování signálu. Já mám například možnost na 24/192. Zajímalo by mě jaký poslech při přehrávání standardních cédé preferujete, jestli normál nebo s nějakým výběrem pro "vyšší rozlišení". Já rozdíl slyším minimální, ale vyhovuje mně spíše nastavení 24/192. A co na to publikum
Re: CD přehrávače s možností vyššího převzorkování
Převzorkování by nemělo v žádném případě nahrávce ublížít, spíše naopak, by ji to mělo malinko vylepšit, ale rozhodně to nebudou veliké rozdíly, spíše na hranici rozeznatelnosti....
Nikdo se už nepodělí o preference vlastního poslechu originálních cd? Jak máte nastaven převodník (pokud to dovoluje) v CD nebo spíše v před a zesilovačích s DAC nebo v samotných DAC?
Mám několik přehrávačů a s nastavením vzorkování mám Lyngdorf CD1. Rozdíly mezi sebou nejsou nijak velké, ale pokud z nejvyššího rozlišení přepnu na nejnižší, tak je to slyšet dost.
Osobně jsem se, po mnoha poslechových testech, nakonec sám sebe přesvědčil, že se mi nejvíce líbí rozlišení 24/96. Prubováno samo na těch nej nahrávkách. Nevím, ale vyšší se mi zdá, asi proti logice, na výškách zrnitější.
Osobně jsem se, po mnoha poslechových testech, nakonec sám sebe přesvědčil, že se mi nejvíce líbí rozlišení 24/96. Prubováno samo na těch nej nahrávkách. Nevím, ale vyšší se mi zdá, asi proti logice, na výškách zrnitější.
Nějakej testér (už nevím v jaké recenzi) preferoval klasiku (myslím tím poslech bez dalšího převzorkování) pro trochu přirozenější zvuk. Já když do vypnu, tak mám pocit větší ostrosti. Je to ale opravdu o chlup. Bude to asi všude jinak dle komponentů v sestavě. Proto to tam výrobci zřejmě nabízejí, aby si to člověk nastavil dle svého (pokud si teda myslí, že na to má ušiska) ale v mnoha případech tím prakticky uvedou posluchače v určitou pochybnost co je správné nebo lepší.
To Boxer...umí nějaký tvůj převodník upsampl na 16/176? Existuje vůbec takový Dac? Mám na mysli přehrávání CD.
Můj ne a nevím o takovým. Navíc si myslím, že jsou důležitější ty bity než Hz.
Má to i CD Box RS od Project Audio Systems
Sonic2 Scrambling od švýcarské firmy Anagram Technologies
Renown píše:Má to i CD Box RS od Project Audio Systems
Mně by se právě líbila myšlenka, že by si Dac nic nevymýšlel, pouze by použil celý násobek frekvence a potom by to prohnal patřičným filtrem. Tím by se lépe odfiltroval digi bordel, bez omezení audio signálu. Ale třeba se to tak vůbec nedělá.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co konkretniho si DAC "vymysli" pri resamplingu na 192 oproti resamplingu na 176?
Renown, nevieš či neplánuje urobiť Pro-Ject ten RS-kový CD player aj s SACD?
Neplánuje, ale výrobky s DSD over PCM nebo nativním DSD už máme a budeme jich mít více.
Co znamená "DSD over PCM"? Dík za vysvětlení.
Takto aktivované se mi to jeví příjemnější.