Cambridge CXC - levný dobrý transport?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Cambridge CXC - levný dobrý transport?
A jaky ma CD transport fakticky opodstatneni a prinos v sestave, na ktere se stejne streamuje digitalni muzika. Neni lepsi za onech 15 tis. nakupovat CD (ty nagrabovat na HDD) nebo hi-res muziku a ty pak streamovat z HDD (bez chyb cteni CD transportu)?
Protože ve mně hlodá nový červík..
Když jsem do pujčeného levného DVD přehrávače (ale zvukově slušného) strčil CDčko a proti němu pustil stejný FLAC stažený z netu, tak to z toho CD hrálo líp..
DVD - koax - DAC - ....
Jo, jsou to jedničky a nuly a ty jsou stejné.. blablabla.. nemusíme to dále rozvíjet. Ale toto zkrátka slyším.
Takže můžu uvažovat o streameru nebo ještě upravit moje PC (tady odhaduji, že může vznikat ten rozdíl a i tady začnu, protože je to nejmenší investice) nebo se praštit přes kapsu a koukat po něčem, jako je Aurender nebo zkusit ještě lepší transport, co se bude dít, bude to ještě lepší..?
Ještě zkusím udělat rip toho CD a ten 1:1 porovnávat s točícím se cd. Toto jsem zatím nezkusil..
Když jsem do pujčeného levného DVD přehrávače (ale zvukově slušného) strčil CDčko a proti němu pustil stejný FLAC stažený z netu, tak to z toho CD hrálo líp..
DVD - koax - DAC - ....
Jo, jsou to jedničky a nuly a ty jsou stejné.. blablabla.. nemusíme to dále rozvíjet. Ale toto zkrátka slyším.
Takže můžu uvažovat o streameru nebo ještě upravit moje PC (tady odhaduji, že může vznikat ten rozdíl a i tady začnu, protože je to nejmenší investice) nebo se praštit přes kapsu a koukat po něčem, jako je Aurender nebo zkusit ještě lepší transport, co se bude dít, bude to ještě lepší..?
Ještě zkusím udělat rip toho CD a ten 1:1 porovnávat s točícím se cd. Toto jsem zatím nezkusil..
Můžeš prosím být konkrétní, co při tom hraní z CD bylo lepší? Basy, výšky, prostor, drajv, zvuk celkově? Já už víc než deset let hraju jen z počítače a přímo jsem neporovnával, ale není to poprvé, co to slyším.
Také mám tu zkušenost a zvuk z cd mi přijde lepší,asi záleží na tom kterém transportu a zbytku sestavy(Sony x777 vítězí nad pc)
Špatně se to popisuje, ale jakoby tekutější nebo spojitější zvuk, lepší textura. Tony výraznější, možná je tam míň balastu? Zvlášť u jednoduchých zvuků.
Ještě raději udělám pokus s tím ripem. Třeba ten původní stažený z internetu je slabší kvality.. Tzn. neberte mne prosím zatím za slovo.
Taky mne nahlodal ten kamarád, co mi ten dvd player půjčil. Pro něj je to hotová věc. CD bude vždy lepší než cokoliv z PC/streameru. Ale zas je to muzikant a moc se nepohybuje v PC audiu. Má klasickou sestavu..
Ještě raději udělám pokus s tím ripem. Třeba ten původní stažený z internetu je slabší kvality.. Tzn. neberte mne prosím zatím za slovo.
Taky mne nahlodal ten kamarád, co mi ten dvd player půjčil. Pro něj je to hotová věc. CD bude vždy lepší než cokoliv z PC/streameru. Ale zas je to muzikant a moc se nepohybuje v PC audiu. Má klasickou sestavu..
Za FLAC přímo z CD bych se taky přimlouval. Jaký jinak používáš přehrávač v PC? A s jakým výstupem a nastavením? Předpokládám nějaký "bit-perfect" WASAPI, ASIO...? A nepřevzorkováš v PC třeba?
Jinak z PC leze přes USB kde co... Jestli máš možnost přehrávat přes stejnou krabičku (SU-1), vyzkoušel bych porovnat i:
CD přehrávač > koax > krabička (SU-1) > DAC... šlo by to nějak? (s tím, že bys třeba i odpojil USB od počítače)
versus
PC > USB krabička (SU-1) > DAC...
Třeba se něco ukáže...
Jinak z PC leze přes USB kde co... Jestli máš možnost přehrávat přes stejnou krabičku (SU-1), vyzkoušel bych porovnat i:
CD přehrávač > koax > krabička (SU-1) > DAC... šlo by to nějak? (s tím, že bys třeba i odpojil USB od počítače)
versus
PC > USB krabička (SU-1) > DAC...
Třeba se něco ukáže...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V principu je přehrávání CD v přehrávači méně kvalitní než načítání dat z disku. CD přehrávač dělá při čtení chyby, počítač ne. Jenže samotné načtení je jedna věc a celá signálová cesta za tím je věc druhá. Tzn. je možný, že cesta s CD přehrávačem/transportem může znít jinak nebo lépe nebo hůře než cesta s počítačem. Roli hraje přehrávač a jeho nastavení, zpracování výstupních a vstupních obvodů pro různé typy datových přenosů (USB, koax, optika...), roli může hrát nevhodný kabel. Když se to sejde blbě....
Jinak na srovnávání s FLACem staženým z netu se vybodni. Bůhví, co soubor obsahuje, jak a z čeho byl vytvořenej. To si radši vyrob svůj ze svého CD za pomocí Exact Audio Copy, abys měl 100% jistotu, že aspoň zdrojová data pro porovnání jsou shodná.
Jinak na srovnávání s FLACem staženým z netu se vybodni. Bůhví, co soubor obsahuje, jak a z čeho byl vytvořenej. To si radši vyrob svůj ze svého CD za pomocí Exact Audio Copy, abys měl 100% jistotu, že aspoň zdrojová data pro porovnání jsou shodná.
FLAC (z akehokolvek zdroja) je dobre preverit cez Accuraterip databazu.
Díky, ten exact audio copy zkusím taky..
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přesně jak píše Pítrs, vezmi si doma jedno naposlouchané CD a v EAC (Exact Audio Copy) si ho převeď do FLACu. Jen pozor, EAC musí být správně a korektně nastaven. Zde je návod: http://www.svethardware.cz/exact-audio- ... avod/12133
Jedině potom máš stoprocentní jistotu, že porovnáváš dva totožné zdroje a že FLAC takto vytvořený bude perfektní! To je základ, pak se dá dále laborovat s kabely a podobnými věcmi.
Jedině potom máš stoprocentní jistotu, že porovnáváš dva totožné zdroje a že FLAC takto vytvořený bude perfektní! To je základ, pak se dá dále laborovat s kabely a podobnými věcmi.
Tak co je nakonec lepší? novej transport nebo starý ripování?
Ukaž mi jakýkoli transport, který přehraje stream z dobrého zdroje s dobrým převodníkem,jsem moc zvědav,a než se rozjede jakákoliv diskuse,zkusil bych paralelní test.Neni problém klidně i u mě
Bez toho chichotání jo? Do Valmezu se nechystám, hihi
Udělal jsem si včera poctivý rip v tom EAC a soubor je skoro 2x větší při stejném rozlišení, než co jsem stáhnul z netu.
Pak jsem přepínal mezi CD a digitálem z PC. Mno.. docela zajímavé srovnávání..
Udělal jsem si včera poctivý rip v tom EAC a soubor je skoro 2x větší při stejném rozlišení, než co jsem stáhnul z netu.
Pak jsem přepínal mezi CD a digitálem z PC. Mno.. docela zajímavé srovnávání..
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A výsledek?