Přesně - a výsledek? Ještě napiš, jak máš řešen přenos z PC do DACu... Optikou, asynchronním USB...?kychtax píše:Bez toho chichotání jo? Do Valmezu se nechystám, hihi
Udělal jsem si včera poctivý rip v tom EAC a soubor je skoro 2x větší při stejném rozlišení, než co jsem stáhnul z netu.
Pak jsem přepínal mezi CD a digitálem z PC. Mno.. docela zajímavé srovnávání..
Cambridge CXC - levný dobrý transport?
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Cambridge CXC - levný dobrý transport?
Téma zní Cambridge CXC.Jevilo by se mi smysluplnějším srovnání s jinými transportem nebo cdp.Nehodlám ripovat stovky cd a dál je coby starej blb hodlám kupovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Cambridge CXC je výborný transport,SPDIF výstup s minimálním jitterem.Leckteré křupanské leštěnky za statisíce strčí hravě do kapsy.
No a po spojení s Meitner MA 1 máte jeden z nejlepších CD přehrávačů na planetě
No a po spojení s Meitner MA 1 máte jeden z nejlepších CD přehrávačů na planetě
Dekuji, zajimava info.!
terahera píše:
Ukaž mi jakýkoli transport, který přehraje stream z dobrého zdroje s dobrým převodníkem,jsem moc zvědav,a než se rozjede jakákoliv diskuse,zkusil bych paralelní test.Neni problém klidně i u mě
Svět audia
citace z recenze Aurender N 100
Při hodnocení různých streamerů nebo převodníků se obvykle recenzenti rozplývají nad tím, jak si daný produkt poradí s přehráváním hi-res audia zakódovaného v PCM nebo alternativně 1bitového DSD záznamu. Většina hudby je ovšem v praxi dostupná v kvalitě CD a v nejbližší době se v tomto ohledu zřejmě nic měnit nebude. Osobně je pro mě mnohem důležitější, jak si vede řetězec při přehrávání ripů CD nebo stažených alm v rozlišení 16-bitů/44,1kHz. Právě toto rozlišení bývá v případě streamerů a převodníků často kamenem úrazu. Stačí si velmi rychle srovnat libovolný mainstreamový hudební streamer se stejně drahým přehrávačem fyzických nosičů CD a budete mít pravděpodobně hned jasno. Stejně tak překvapivá může být zkušenost po připojení špičkového CD transportu C.E.C. ke kvalitnímu D/A převodníku. Teoreticky by měly mít streamery díky absenci čtecí mechaniky a maximálně přesnému čtení z pevných pamětí navrch, ale praxe ukazuje jiný výsledek.
Ukaž mi jakýkoli transport, který přehraje stream z dobrého zdroje s dobrým převodníkem,jsem moc zvědav,a než se rozjede jakákoliv diskuse,zkusil bych paralelní test.Neni problém klidně i u mě
Svět audia
citace z recenze Aurender N 100
Při hodnocení různých streamerů nebo převodníků se obvykle recenzenti rozplývají nad tím, jak si daný produkt poradí s přehráváním hi-res audia zakódovaného v PCM nebo alternativně 1bitového DSD záznamu. Většina hudby je ovšem v praxi dostupná v kvalitě CD a v nejbližší době se v tomto ohledu zřejmě nic měnit nebude. Osobně je pro mě mnohem důležitější, jak si vede řetězec při přehrávání ripů CD nebo stažených alm v rozlišení 16-bitů/44,1kHz. Právě toto rozlišení bývá v případě streamerů a převodníků často kamenem úrazu. Stačí si velmi rychle srovnat libovolný mainstreamový hudební streamer se stejně drahým přehrávačem fyzických nosičů CD a budete mít pravděpodobně hned jasno. Stejně tak překvapivá může být zkušenost po připojení špičkového CD transportu C.E.C. ke kvalitnímu D/A převodníku. Teoreticky by měly mít streamery díky absenci čtecí mechaniky a maximálně přesnému čtení z pevných pamětí navrch, ale praxe ukazuje jiný výsledek.
Co povídáte ne tento digi. transport CXUHD?
http://www.tykon.cz/novinky/prehravac-c ... cxuhd.html
Konečně to udělali bez převodníku .
(ano, je to sice Blu ray - nechtěl jsem zakládat další vlákno)
Má ho někdo vyzkoušený? Nebo v plánu?
http://www.tykon.cz/novinky/prehravac-c ... cxuhd.html
Konečně to udělali bez převodníku .
(ano, je to sice Blu ray - nechtěl jsem zakládat další vlákno)
Má ho někdo vyzkoušený? Nebo v plánu?
uuuu tak na niečo také som čakal. Ako to vyzerá s mechanikou? Je to nejaký lacný čínsky šunt alebo ide o poriadneho macka? Nedočítali ste sa nikde?
Má Oppo dobrú konkurenciu?
Má Oppo dobrú konkurenciu?
Tady kok-yan povídá, že je to dobrý transport.
Za to tady tomu dal pán méně, protože to nemá DAC a analog out...
https://www.techhive.com/article/323596 ... eview.html
Neumí to SACD (jinak než přes HDMI)
Používá to (stejně jako oppo) nějaký upravený OS linux. Zajímavé.
Za to tady tomu dal pán méně, protože to nemá DAC a analog out...
https://www.techhive.com/article/323596 ... eview.html
Neumí to SACD (jinak než přes HDMI)
Používá to (stejně jako oppo) nějaký upravený OS linux. Zajímavé.
No za tu cenu se dal koupit stroj se všemi výstupy a převodníkem- CXU. TeĎ jsme sice dostali UHD stroj za stejný peníz, ale už jen transport. Očesáno. Minimálně stereo výstup by mi tu chyběl. Asi se tu už počítá jen s majiteli zesilovačů s DAC.
Ocesano... Ja to teda spis beru jako plus, ze tam neni prevodnik (a analog out). Asi uz je to u mne zvyk nebo predsudek, ale digital, transport, streamer, pc, cokoliv smichat s prevodnikem beru jako krok zpatky. Proto se mi toto libi.
..Ma to sve napajeni, stineni/ruzna chasi, min si to mezi sebou "povida"?
..Ma to sve napajeni, stineni/ruzna chasi, min si to mezi sebou "povida"?