Cambridge Audio DacMagic 100

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio DacMagic 100

Příspěvek od pompo »

Je to o vkusu a možná i o zbytku řetězce. Kdyby jsi měl možnost to poslechnout na různých sestavách a viděl to i změřené tak možná o nějakém dragonfly red ani nemukneš. A s tou neutralitou má ZdenekJR obávám se pravdu.

Ale Cantusy *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Jak Dagmagic tak i Dragonfly zkoušen osobně na více sestavách a musím souhlasit s Koudym,Dagmagic si ani neprdne ;) vedle něj.Měření naštěstí neposloucham a za mě je Dagmagic to nejhorší,co jsem v segmentu DACanu kdy slyšel.Je to pouze můj názor a nikomu nevnucuji,pouze má osobní zkušenost ;)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-terahera

To je v pořádku já ti to vůbec neberu.

Ale předně: ZdenekJR psal o tom že DacmagicPLUS +! má oproti dragonfly red neutrálnější zvuk. Což ale stejně nejspíš nebude v rozporu s tím co píšeš ,mě osobně (především na první dojem) většina DAC také zní lépe - právě z tohoto důvodu. Žádný z těch Lépe znějících převodníků ale rozhodně nelze označit jako zvukově vyrovnanější ,protože to prostě rozhodně nejsou. ZdenekJR si toho zřejmě na určité hudbě povšimnul taky a TAKY tu krvavou vážku s líbivým zvukem ve vedlejším vlákně už prodává :
potrebuji-poradit/zostava-do-14k-zvukov ... 19858.html.

ale možná je opravdu důvodem jen to že nemá ten koaxialní vstup :) , mě by toto také zásadně vadilo (z principu totiž NEMUSÍM USB). Možná to máme podobně i ve více aspektech já a ZdendaJR :D

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Pompo
Kulantne a velice slušně napsáno od tebe *thumbs up* Je to věc preferencí každého,proto vždy platí,100 lidí 100 chutí.Co se někomu vyloženě nelíbí,tak druhý zas preferuje,takže vlastně nelze objektivně říct,co je dobře a co špatně.Proto jsem napsal pro mě a z mé zkušenosti ;) Škoda,že není většina přispěvatelů tak slušných jako třeba ty,vypadalo by to zde úplně jinak a možná by konečně měli diskuze i nějaký smysl,ale teď už jsem OT ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ja se taky bavil o DacMagic+. Jak napsal Terahera, jsou ruzne tabory a ja patrim do mozna libivejsiho, ne tak neutralniho, ESS Sabre. Doporucuji zkusit poslechnout jeste AudioGD, to je zase trochu jiny cena DACanu a zdejsi clenove je take vlastni ;).

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ze své zkušenosti bych taky DacMagic+ označil za neutrálnější než Dragonfly Red.

Osobně si myslím, že nejen chip dělá výsledný zvuk DACu, ale i jeho implementace. Momentálně mám doma 3 různé DACy se třemi různými chipy: Burr-Brown PCM1798, PCM1795 a AK4490EQ. Každý z nich znatelně jiný zvuk.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

JJ Dragon Fly je ostřejší proti (+) a pořízením 100 velikou chybu neuděláš.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jasne, ze zalezi na celem navrhu DACu, ale vzdy to byly zalozene na ESS Sabre :), cili nemam duvod menit.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A tady je srovnání DacMagic 100 a Dacu za 1000 liber, holt horní konec :

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

copak je to za DAC "za 1000 liber" ? p.s. DacMagic 100 hral v primem porovnani pred lety podstatne hur nez muj prastary Musical Fidelity V90 a proti stejne drahemu iFi iDSD nemel vubec sanci

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Novější DACy hrají mnohem více "přesněji", a proto také velice záleží na kvalitě nahrávky...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Nejsem expert na převodníky ale od toho C.A. se tady toho zamotalo víc,avšak jak tu psal sonofstars : Mezi DacMagic 100 a DacMagic plus je taky obrovský skok.
Myslím že má recht - ty převodníky jsou od stejné firmy CA ale podobně jen vypadají.
K tomu se váže i to co tu psal PavelDosko : porovnával zvukově tu 100-vku např s Fidelity V90 ten je ale právě ve stejné lajně "ref.třídy" jako ta vážka , Benchmark DAC 1a2 ,Musical Fidelity M1 SDAC ,Cambridge Audio Dac Magic Plus ,Music Hall DAC 25.3 atd... tam se ale ta 100vka od CA nedostala.

Já chtěl jen potvrdit to co psal ZdenekJR ohledně té PLUS verze protože ji náhodou mám a hrál jsem tu i jiné převodníky i laděné karty které hráli a hrají o poznání jasněji (brilantněji,nabroušeněji,detailněji- dosaďte si svoje) a ten DAC mag.+ zněl vedle toho zastřeně,zadekovaně atd. ano je to tak. Proto se nehádám. Vypozoroval jsem ale ,že na MÉ SESTAVĚ a PŘI HLASITOSTI kterou dávám a na NAHRÁVKÁCH co poslouchám se většina takových převodníků už neposlouchá dobře - na muj vkus to pak zní vyslověně ostře až uřvaně. Ten magic plus (možná i tím jak všechno natvrdo převádí výš) hraje i v těchto případech stále hladce a řekl bych vyrovnaně.

Takže shrnuto uvědomuju si že ta vážka je vysoce hodnocená a hraje výborně čistě jemně atd... pro spoustu lidí lépe ,jen právě ta vyrovnanost o které psal ZdenekJR bude spíš na straně CA+.

S tou rudou vážkou bych byl při běžné hlasitosti i na mé sestavě spokojen a napadá mě jak málo vlastně nakonec (dnes už) stačí k solidnímu zvuku, plošný spoj cca 10x40 mm. pár švábů,1konektor USB na vstupu, 1jack na výstupu a hotovo. Další součástky a technologie už mohou být zbytečné ,případně jen zvyší šanci na nějakou poruchu. Jenže je to převodník té nejjednod. konstrukce - je to CÍLENĚ přenosné zařízení k dalším přenosným zařízením chytr.tel. atd... Se zvukem to nijak nepracuje, konektivita nulová.
Nevím osobně mě to táhne spíš k zařízení jako: TEAC NT-503 , 505.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pokud pokukuješ po tomhle Teacu, vyzkoušej i RME ADI-2 DAC nebo Pro.
Osobně jsem doma neměl nic lepšího... *thumbs up* .

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Už jsem i pokukoval :)

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

A zas to ujíždí trochu jinam, ale to nevadí, děkuji za názory k zamyšlení.

Já o DACu UVAŽUJI pro zlepšení kvality poslechu z počítače, pokud to ale zlepší i kvalitu ze starého cdp tak to už není uvažování ale hotová věc.

Vím že DacMagic 100 není žádná spása, ale do budoucna se snad dostanu k něčemu lepšímu. Člověk se taky musel propracovat od Trabanta k Audině, od garzonky k baráku ...

Odpovědět