Cambridge Audio Dac Magic Plus

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
harrysoumen
Kontaktovat uživatele:

Cambridge Audio Dac Magic Plus

Příspěvek od harrysoumen »

Zdravím, máte někdo zkušenost s použitím tohoto převodníku, jako sluchátkového zesilovače? Konkrétně, jak si sedí s AKG k 701?? Díky

pudil
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio Dac Magic Plus

Příspěvek od pudil »

Ahoj, Dac Magic Plus mam a pouzivam spolu s Sennheisery HD555 - s temi sedi nadherne, s AKG jsem ho bohuzel neslysel. Se sluchatkovymi zesilovaci zas tak moc zkusenosti nemam, porovnavat mohu jen s Carat Ruby, oproti kteremu ma podle me CA "sytejsi zvuk". Nevim jak je to papirove, ale v porovnani s Ruby mi prijde CA silnejsi, napriklad Koss Porta Pro, ktere hraji na Ruby dobre mi na CA znely prebuzene. To povazuji pro sebe spis za vyhodu.

Nicmene je fer rict, ze 80% casu pouzivam Dac Magic jako USB DAC prevodnik pro prehravani Flacu z PC.

harrysoumen
Kontaktovat uživatele:

Díky, to vybuzení vypdadá pozitivně. Tohle právě K701 potřebují. Už jsem toho vystřídal více, ale nikde to nemá opravdový "drive". Dnes si jdu Magic plus poslechnout, tak snad si ho hned nedovezu :-)

harrysoumen
Kontaktovat uživatele:

Díky, to vybuzení vypadadá pozitivně. Tohle právě K701 potřebují. Už jsem toho vystřídal více, ale nikde to nemá opravdový "drive". To je mi právě líto, protože jsem investoval do sluchátek a na všech zdrojích mi doma Porta pro hrají lépe. Sice jsou přebasované a nemají detail, ale baví mě je poslouchat.... Dnes si jdu Magic plus poslechnout, tak snad si ho hned nedovezu :-)

Schcip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schcip »

Zdravím, přemýšlím o stejné kombinaci Cambridge Audio Dac Magic Plus a AKG K701, Koupil jsi nakonec ten DAC? Jak jsi byl spokojený se sluchátkovým zesilovačem při poslechu?

pudil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pudil »

Zdravim,

panove po porizeni Pioneeru N50 jsem se rozhodl poslat DACmagic do sveta, takze kdyby byl pro nekoho z vas zajimavy:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -do-12-13/

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Zdá se to být neskutečně výborná koupě za 10tis protože si ho do svých sestav zvolili profesionálové se 30-ti letými zkušenostmi v audio oboru jako je BVa a PMA. Měření má prý vynikající, osazen špičkovými DACy chipy Wolfson WM8740 24-bit DACs a upsamplingem od Anagram Technologies ATF2 24-bit/384kHz.
Máte ještě někdo další poslechovou zkušenost s CA Dac Magic Plus? Porovnání na slušné sestavě s konkurenčními dig. zdroji? Rád bych si ho vyzkoušel na své sestavě abych si udělal svoji představu.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Úvod tohoto článku také mluví dost jednoznačně: CA DACMagic Plus - Ken Rockwell Review Intro

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

RedBaron
Ano, autor článku nadšeně popisuje o jak skvělý přístroj jde ale nezmiňuje jediný konkurenční přístroj se kterým by Magic Plus porovnával.
Měl si možnost ho porovnat např. s tvým SPaudio D1 ?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Mně zaráží, že například recenzenti německých HIFI periodik AUDIO a STEREO ho hodnotí dobře ale v rámci cenové kategorie do 1tis EUR (ale takových DACů je tam více např. Audiolab M-DAC, Rega DAC, Arcam irDAC, .. ):
AUDIO: 115b (140b je max)
STEREO: 79% (100% je TOP reference)

ale samozřejmě komerční periodika jsou placené z reklamy takže třeba nejsou úplně objektivní.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

... "Arcam rDac (lepší ako Cambridge Audio Dac magic Plus - priame porovnanie)"
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 7153-rdac/

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Jestli jiri budes chtit porovnat CADacMagic+ s tvym prevodnikem tak patrne zjistis, ze hudba ztratila prostor a detaily. Je to takove pod dekou.

Pokud ho vsak budes srovnavat s konkurenci do 1tis EUR tak je za ty penize vyborny.

Pokud ho budes provozovat jako ja se sestavou kterou jsem mel (Tedy napr CA840aV2, repro Wharfedale nebo treba Mermaid apod), tak budes stastny jak blecha. Hraje to skvele.
😉👍

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Srovnání máme s Chord Qutest. Za ty peníze je DacMagic velmi povedený. Můžeme samozřejmě zapůjčit viz http://www.rothaudio.eu/Cambridge-Audio-DacMagic-plus
Rothaudio

Odpovědět