Cambridge Audio 840C
Cambridge Audio 840C
Cambridge Audio Azur 840C (34 990 Kč)
Máte někdo zkušenosti s tímto CD playerem? Má symetrický XLR i normální RCA výstup.
Digitální vstupy, tak se dá použít i jako DAC např. poslechu z PC atd.
Máte někdo zkušenosti s tímto CD playerem? Má symetrický XLR i normální RCA výstup.
Digitální vstupy, tak se dá použít i jako DAC např. poslechu z PC atd.
Re: Cambridge Audio 840C
Ještě pohledy zezadu
Ta stříbrná verze je nějaký první testovací kus, chybí jí jeden optický vstup, XLR výstupní konektory má samice místo samců, stejně jako u konektoru RS232
Ta stříbrná verze je nějaký první testovací kus, chybí jí jeden optický vstup, XLR výstupní konektory má samice místo samců, stejně jako u konektoru RS232
Je to jeden z přehrávačů, které vlastním. Zvuk jsem detailně nehodnotil, jednak jsem neměl příliš času a jednak jsem na zvuku nenašel nic co by mi vadilo, naopak, za tuto cenu neobvykle solidní přístroj. Celkové provedení na mne působí velmi solidním dojmem.
Příjemné překvapení Zůstává doma
Příjemné překvapení Zůstává doma
Hmm, jediný příspěvek majitele a rok a čtvrt mrtvo, to nikdo jiný osmsetčtyřicítku nemá? Koncepčně se mi ten stroj dost líbí, ale neslyšel jsem ho. Jak si sedne s integrovaným Vinckem, zkoušel to někdo?
tohle by byl dotaz na p. Holcnera z Melissy, má jak CA tak Vincent.
Zdravím všechny a hlásím se jako majitel tohoto CDP. Bohužel mě začal zlobit, asi rok fungoval perfektně a byl jsem max. spokojen - nedávno však začal vypadávat zvuk, na pár vteřin je ticho, první výpadek nastane až třeba ve třetí skladbě, ale potom se jejich počet zvyšuje. Někdy to ale přehraje bez jediné chyby i 4 CD za sebou, aby to při dalším spuštěním začalo vypadávat. Nevím co s tím. V záruce už není, koupen z druhé ruky. Poradí někdo ?
Vzhledem k tomu, že se počet chyb zvyšuje ve skladbách ke konci disku , vypadá to na problémy se zaostřováním a čtením laseru (na vnějším okraji disku při vyšší rychlosti a menší stabilitě). Zkus nechat odborně seřídit laser.
Přes řeku do stínu stromů.
nemusí to být laserem - možná blbne uchycení disku - čím víc od středu, tím větší vibrace, a laser pak chudák ztrácí nit...
Jo,jo, tak nějak. Možna to chce seštelovat i ten unašeč.
Dík za rady. Znovu jsem to zkusil, na novém CD Sting - If on a winters night, jež je mimochodem prostě skvělé, a které Azur přehrávál ještě nedávno zcela bezchybně : 1.skladba bez chyb, ve 2. asi 4 krátké výpadky, ve 3. asi 5x a ve 4. skladbě to už prakticky nechtělo hrát, jeden výpadek za druhým, stopnul jsem a dal znovu 1.skladbu - po 30 s výpadek a rychle další.
To nevypadá na problém s vyšší vibrací na vnějším okraji disku, nevím.
Kde jsou dostatečně odborní pro opravu ?
To nevypadá na problém s vyšší vibrací na vnějším okraji disku, nevím.
Vybírám nový přehrávač.Mám tyto dva kandidáty.CAMBRIDGE AUDIO Azur 840 C vs NAD C565BEE .Můžete nějaké vaše názory?Zesik je NAD C370 a repro Wharfedale Pac Evo II-30.Vím,že je nejlepší osobní poslech,ale nemám možnost přímého srovnání.Bud mají NADy a nebo CA.
V autorizovaném servisu pro tuto značku. Pokud seznam pro ČR nemáš, zkus se poptat u některého z našich prodejců CA.Darby píše:Dík za rady...
Myslím, že p.Šulc z TYKONU ani Valda z Havířova nekoušou a poradí, případně pomohou zprostředkovat. Možná i Renown by do něj mohl kouknout,co?
...koupeno z druhé ruky...
Tak se s dovolením hlásím, jako čerstvý majitel tohoto CD kombajnu. Dlouho jsem zvažoval, zda nepořídit některý z levnějších CD z produkce Cambridge Audio, ale po návštěvě poslechového studia tito levnější konkurenti (po prvním srovnávacím poslechu) přestali být středem mé pozornosti. Je to až s podivem, jak velký přínos může mít CD přehrávač do celého řetězce – 840C o sobě dává vědět více než vydatně. Zvukově není nikterak zabarvený, všechno servíruje s takovou grácií, že jsem se hned první den rozhodl provést přímé srovnání s analogem. Proti sobě stál:
team 1) ortofon rondo bronze ––> 9cc Evolution ––> Pro-Ject 2 Xperienc ––> Luxman C-02 ––> Luxman M-02 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 2) Cambridge Audio 840C ––> Luxman C-02 ––> Luxman M-02 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 3) Cambridge Audio 840C ––> Audionet SAM V2 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 1. fungoval jako čistě analogová reference, podle které jsem srovnával team 2. a 3. Srovnával jsem na identických a kvalitativně velmi podobných nahrávkách.
Nebudu zde rozepisovat drobné detaily a postřehy, ale rovnou si to shrnu: Cambridge Audio 840 C dodal celému řetězci krmenému z gramofonu další úroveň. 840C začal jen tak mimochodem pumpovat signál do předzesilovače. Ortofon rondo bronze sice bojovala jako lvice, ale nestačil ji dech. Zvuk 840C je jedním slovem "analogový" a když k tomu přidám to nejlepší co může CD naservírovat máme zde vítěze. Azur 840C dodal nahrávkám z CD kvanta nových detailů, scéna a prostor se rozšířila a dokonale oddělila jednotlivé nástroje a zvuky, příjemné výšky, dokonale čitelné středy a besy zcela bez rozmazání – jako namalované tlustým štětcem. Ještě teď se mi vrací některé poslouchané pasáže – mám chuť utéct z práce a poslouchat
Byl jsem zvědavý, jak dopadne srovnání Audionetu a strřičkého Luxmana. Původně jsem byl přesvědčený o to, že SAM prostě nejde přehrát přístrojem z roku 1980, ale omyl. dělený luxman byl celkově lepší, SAM se zdál být vedle něj lehce mimo formu – trošku nás to překvapilo, ale rozdíl porvrdily 3 páry uší.
Vrátím se k 840C
plus
+ příjemný analogový charakter obohacený o to nejlepší co CD může nabídnout
+ čisté podání prostoru
+ u nahrávek se "zvedne opona"
+ špičkové materiály a provedení / vypadá opravdu luxusně
+ poměr ceny/výkon
+ nádherné podání celého pásma
mínus
- udaje a prvky na monitoru by mohly být lépe a čistěji graficky provedené
- nejspíš potřebuje padnoucí zesilovací část
- nebezpečí nevěry vůči sbírce LP desek
celkově tleskám
team 1) ortofon rondo bronze ––> 9cc Evolution ––> Pro-Ject 2 Xperienc ––> Luxman C-02 ––> Luxman M-02 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 2) Cambridge Audio 840C ––> Luxman C-02 ––> Luxman M-02 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 3) Cambridge Audio 840C ––> Audionet SAM V2 ––> Wharfedale Evo2 - 10
team 1. fungoval jako čistě analogová reference, podle které jsem srovnával team 2. a 3. Srovnával jsem na identických a kvalitativně velmi podobných nahrávkách.
Nebudu zde rozepisovat drobné detaily a postřehy, ale rovnou si to shrnu: Cambridge Audio 840 C dodal celému řetězci krmenému z gramofonu další úroveň. 840C začal jen tak mimochodem pumpovat signál do předzesilovače. Ortofon rondo bronze sice bojovala jako lvice, ale nestačil ji dech. Zvuk 840C je jedním slovem "analogový" a když k tomu přidám to nejlepší co může CD naservírovat máme zde vítěze. Azur 840C dodal nahrávkám z CD kvanta nových detailů, scéna a prostor se rozšířila a dokonale oddělila jednotlivé nástroje a zvuky, příjemné výšky, dokonale čitelné středy a besy zcela bez rozmazání – jako namalované tlustým štětcem. Ještě teď se mi vrací některé poslouchané pasáže – mám chuť utéct z práce a poslouchat
Byl jsem zvědavý, jak dopadne srovnání Audionetu a strřičkého Luxmana. Původně jsem byl přesvědčený o to, že SAM prostě nejde přehrát přístrojem z roku 1980, ale omyl. dělený luxman byl celkově lepší, SAM se zdál být vedle něj lehce mimo formu – trošku nás to překvapilo, ale rozdíl porvrdily 3 páry uší.
Vrátím se k 840C
plus
+ příjemný analogový charakter obohacený o to nejlepší co CD může nabídnout
+ čisté podání prostoru
+ u nahrávek se "zvedne opona"
+ špičkové materiály a provedení / vypadá opravdu luxusně
+ poměr ceny/výkon
+ nádherné podání celého pásma
mínus
- udaje a prvky na monitoru by mohly být lépe a čistěji graficky provedené
- nejspíš potřebuje padnoucí zesilovací část
- nebezpečí nevěry vůči sbírce LP desek