Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
marasten
Kontaktovat uživatele:

Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE

Příspěvek od marasten »

Tak jsem byl již rozhodnut koupit streamer Bluesoud Node2, nicméně jsem zaregistroval streamer Pioneer N-50AE a začal ve mě hlodat červíček.
Samozřejmě je tu cenový rozdíl cca 9tis, ale i další rozdíly.
1: rozdíl na první pohled patrný - vzhled a provedení Node2 malá plastová krabička vs N50AE klasický komponent, AL panel 3,5" displej + klasické dálkové ovládání
2: ovládací aplikace u Node2 vypadá lepší než u N-50AE
3:N-50AE se dá použít jako D/A převodník
4: vnitřní provedení - Node2 v malé krabičce zdroj, vlastní přehrávač a převodník, N-50AE těží z většího prostoru, rozdělení na tři části, zdroj, přehrávač a převodník mají vlastní sekce jasně oddělené a k tomu dva klasické transformátory.
Musím poznamenat, že elektronice moc nerozumím, ale N-50AE se mě líbí vnitřním provedením více (ale třeba je to obráceně).
5: převodníky - zde se přiznám, že nejsem schopen říci co má větší potenciál a co bude zvukově lepší (předchozí verze N-50A zvukově nabyl vůbec špatný). Nepočítám, že se mě povede si poslechnout oba přístroje na jednom místě a porovnat je mezi sebou.

A tedy jak ? Co vzít, vyplatí se připlatit na ten Pioneer či ne. Má zde někdo nějaké zkušenosti z provozu, které by mě pomohly v rozhodování.

ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE

Příspěvek od PítrsPraha »

Zapůjčit oba, doma na své aparatuře důkladně poslechnout a porovnat, vybrat vhodnější.

:-)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Neslyšel jsem ani jeden,ale ten Pioneer vypadá víc hifi :)
Nepřemýšlel jsi jít cestou pasivního compu a externího DACu?
Podle mě je streamer takový jakože brzdící komponent,myslím jako dnes dobrý,zítra začne hlodat červík a není se kam posunout.U compu můžeš měnit software dle libosti a Dac můžeš měnit dle preferencí také

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Ten Node, jak se dívám, má zřejmě spínaný zdroj ...nebo že by ten malý prcek vpravo dole bylo trafo?
Já bych si vybral Pioneer. Výhoda obou je, že ušetříš za další síťový kabel a za signálové propojení ...a je li Pioneer celý v kovu, je lépe stíněný proti rušení.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

PítrsPraha píše:
15 říj 2017 21:29
Zapůjčit oba, doma na své aparatuře důkladně poslechnout a porovnat, vybrat vhodnější.

:-)
Tak to máš pravdu, ale nevím jestli jsem schopen to zkoordinovat, aby se sešly oba u mě doma.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

terahera píše:
15 říj 2017 21:31
Neslyšel jsem ani jeden,ale ten Pioneer vypadá víc hifi :)
Nepřemýšlel jsi jít cestou pasivního compu a externího DACu?
Podle mě je streamer takový jakože brzdící komponent,myslím jako dnes dobrý,zítra začne hlodat červík a není se kam posunout.U compu můžeš měnit software dle libosti a Dac můžeš měnit dle preferencí také
Pasivní comp + DAC nechci, jelikož tomu nerozumím (PC), tak bych si ho nemohl postavit sám a musel to někomu zadat a ve finále by to levněji stejně nevyšlo.
A z hlediska streameru jako brzdy si to nemyslím, lepší DAC se dá taky připojit jako u compu a co se týká nových formátů, tak si nejsem jist, že v dohledné době příjde formát, který převálcuje současně používané. Neříkám, že nebude, jen si myslím, že jeho případné rozšíření (že je něco lepší ještě neznamená, že se prosadí) bude v dohledné době masivní a vytlačí současně používané.
Pro mě je ideální řešení prostě streamer.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

To byl pouze návrh,ne levnější řešení,ale variabilnější.A nemáš pravdu vtom,že formát se nemění!!!Za posledních pár měsíců se rozlišení čím dál víc zvětšuje,a trend u digitalu půjde dál,takže věřím že dnešních nějakých 384khz bude za pár mesicu zase aspoň na 768khz a půjde to dál ;) Proto mi PC,primárně dělané na přehrávání audia připadá schůdnější než streamer,který se prostě dál moc neposune. Toť můj názor,nechci nic vnucovat,pouze říkám,jak to vnímám já a proto comp a externí Dac,větší flexibilita a nejsem na ničem závislý,vše jde krásně prispusobit trendu ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

už len nájsť formát hudby, ktorý prekročí 100kHz na kanál. Či len tomu zle rozumiem?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Já bych to zase s tím překotným rozvojem nových formátů neviděl tak dramaticky. Za posledních pár měsíců se určitě neodehrálo nic nového. Za posledních pár let přibylo jen MQA, které ale k plnohodnotné funkčnosti potřebuje nový hardware. Jinak je tu pořád, CD, SACD, v hi-res pak dominuje 96/24. 192/24 je minoritní, 384/24 už úplně minoritní. Není trend k dalšímu nárůstu rozlišení, reálný (slyšitelný) přínos by byl marginální, náklady obrovské.

U computer audia je potřeba se vypořádat s celou řadou problematických bodů, je třeba experimentovat, nastavovat, instalovat, zkoušet. Někoho to baví, jiného ne. Pro druhou skupinu je streamer ideální - je to odladěný finální hotový plug and play produkt, stejně jako třeba CD přehrávač.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Bluesound Node 2 mám doma, má nejlepší ovládací aplikaci co znám. Navíc zvládá MQA, takže pro Tidal ideální partner. Pioneer N-50A jsme měli na firmě, je to víc klasika, dá se vylepšit u Casea, nicméně MQA nemá, takže pokud je Tidal prioritou, tak bych upřednostnil Bluesound. Spínaný zdroj se u Node 2 nějak negativně neprojevil, zvuková kvalita převodníku je slušná, nicméně občas hraju per optiku a Pro-Ject Stream Box RS.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 20 říj 2017 13:48, celkem upraveno 1 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Z MQA bych nedělal mantru,můj převodník i transport je sice umí,ale neslyším žádný markantní rozdíl při přepínání mezi MQA ,pouze mi display DACu píše větší hodnotu v kHz ;)
Co se týče obsluhy tak musím uznat,že některé streamery to mají fakt uživatelsky vychytane *thumbs up*
Sám jsem teď trochu na zcesti,koupil jsem k domácímu kinu Oppo a tam třeba aplikace na streamování je fantastická

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nejde o mantru, ale o nejlevnější hi-res online. A rozdíl oproti CD verzi slyšet lze, například u novýho Planta. Už má Oppo košer gapless?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Mal som možnosť robiť s Node 2 a tá aplikácia je fakt premakaná. K DAC-u veľa povedať neviem, lebo sa používal externý, ale viem si predstaviť, že to žiadna sláva nebude.

S Pioneerom som sa ešte nestretol, ale osobne (z internetu) sa mi ten produkt veľmi pozdáva.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tak jsem již vyřešil co vybrat a koupit.
Vítězem se stává LUMIN D1 *hura* *hura* *hura*

Odpovědět