Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Hikoki777
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE

Příspěvek od Hikoki777 »

Přečtěte si nejdřív, co jste, pane recenzente, ve svých reakcích na mou adresu napsal, a pak se bavme o invektivách.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

"DR alba se pohybuje mezi 3 a 4, coz...znaci zvuk zprasenej na maximum."

"samotna hodnota DR nevypovida nic o kvalite zvuku"

Vyznam druheho vyroku dokonale popira vyznam prvniho vyroku a vice versa. Merhaut je na tomhle poli zrejme onen "nelaik" :-D .

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

merhaut píše:
17 lis 2017 18:03
Já reagoval na ty, kteří se tuná ohánějí hodnotou DR jako kyjem ve stylu menší DR = horší zvuk. Takže nepodsouvat. A invektivy vynechat. Děkuji.
Vzdyt to same tvrdis ty, viz citat v mem predchozim prispevku pochazejici z odkazu od Hikoki777. Tzn. reagujes na sve vlastni vyroky, abys sam sobe vysvetlil, ze jsou nesmyslne?

Hm... :-D
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 17 lis 2017 18:12, celkem upraveno 1 x.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Omyl, chtělo by to přečíst celou debatu, kde jsem reagoval na kecy o skvělé, ba úžasné dynamice u alba s DR 3-4. Ty vynechávky podstaty sdělení v útržkovité "citaci" jsou trapné a pro podsunovače Pitrse příznačné současně.

Má reakce totiž byla: "DR tohoto alba se pohybuje mezi 3 a 4, což pro audiofila značí zvuk zprasenej na ultimum, de facto bez dynamiky.
V éře semletého cokoliv to ale může v někom vyvolat pocit skvělého zvuku s úžasnou dynamikou:-)" A nic bych na ní neměnil...
Naposledy upravil(a) merhaut dne 17 lis 2017 18:35, celkem upraveno 5 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Bla bla...

Obsah zbytku debaty nic nezneni na tom, ze to, co svym radoby mentorskym stylem pises, si dokonale odporuje.

Neni nic spatnyho na tom, ze v tomhle tematu zcela plaves. Nikdo uceny z nebe nespadl. Co je detinsky hloupe je tahle snaha to marne okecavat a "maskovat".

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Evidentně nemáš tucha, o čem je řeč:-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Diky za tenhle neprustrelny argument :-) . Ja jen vychazim z predpokladu, ze clovek, ktery vi, o cem pise, se nedopousti dokonalych protimluvu, jak se to stalo tobe.

Bude stacit, kdyz si protentokrat zapamatujes, ze DR je podstatnym objektivnim (meritelnym) atributem kvality zvuku, jednim z nekolika. A ze sam o sobe neni dostatecny pro celkovy vysledek, kdyz je jednim z nekolika, je jaksi implicitne dano podstatou veci...

Je to jako bys s tou samou pompou oznamil kucharum, ze absolutni mnozstvi soli v jidle nevypovida o jeho celkove chuti nebo motoristum, ze max rychlost auta nic nerika o celkovych jizdnich vlastnostech.

Drtiva vetsina fora je znalostmi a zkusenostmi davno za podobnymi banalitami.

Howgh

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Potvrdils, nemáš:-)

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Je skvělé se dočíst tolik věcných informací k tématu. :roll: Jako vždy... Škoda. Já sám nemám k tématu žádnou zkušenost, takže jsem taky mimo téma, ale nedá mi to...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

K Bluesound Node2 vs Pioneer N-50AE není co extra dalšího psát, Node 2 mám doma, Pioneer byl opakovaně v našem audio studiu. Bluesound má výrazně přívětivější ovládací aplikaci, plus zvládá MQA per Tidal. Pioneer je zažitější v Česku, umožňuje Casea D/A upgrade. Zvukově jsou pro mě plus minus nastejno, o fous vyhrál Bluesound, proto je doma v sousedství elektronkového Pro-Ject Stream Box RS.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Nechápu, proč se to musí zvrtnout do osobní roviny... Merhaut - máte schválně možnost poslechnout tu zmiňovanou verzi v CD formátu a porovnat ji s tím HiRes z Tidalu, který jste zmiňoval? Je to jen čistě moje zvědavost. Pro moje uši v tomto konkrétním vydání nic zvukově nechybí, hraje to super a je to jen obyč. 16 bit, 44kHz... Vůbec tím nechci říct, že HiRes nemůže být přínos, ačkoliv u řekněme rockové muziky to z mojí zkušenosti nebývá tak zásadní...

Odpovědět