Audiostreamer Volumio

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
karfik
Kontaktovat uživatele:

Re: Audiostreamer Volumio

Příspěvek od karfik »

hřebík - Problém je v HW, kdy RPi má nějak sdíleno USB s LAN, přesně to technicky nevím, lze vygooglit. Ale i přes I2S je ten výstup horší a aby se to dalo použít, musí se používat speciální přídavné karty, které dělají reclock. Ale to jsem nešlyšel, takže nemohu srovnat.
FS - +- stejně je u mě tak, že změna zvuku je zanedbatelná a nelze určit, co je vlastně lépe. Ono když se všichni chvástají, že je to bitperfect, tak by to mělo hrát stejně. Je taky možné, že je zvuk nějak upraven, frekvečně, fázově, ... a pak se může zdát, že některá verze hraje lépe. Vždyť to tak bylo i u některého toho přehrávače ve Windows, který se všem líbil nad Foobarem a nakonec se zjistilo, že upravuje zvuk a není tak úplně bitperfect. Ucho jde velmi lehce oklamat, ale na druhou stranu je zase ucho špičkový "přístroj", kterému některé změny ve zvuku vadí.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Mě se líbí nový USBridge signature kvůli tomu, že zachovává všechny výhody RPI a zároveň odstaňuje známé problémy se sítí a i s napájením ( z nápajení jsou odstraněny spínané prvky) Na první pohled to vypadá jako kopie streamboxu od Projectu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Nový Zen Blue od iFi náhodou někdo nezkoušel? https://ifi-audio.com/products/zen-blue/

Na mém Signature transportu mi chybí právě optický výstup a tohle by mohlo být řešení tam, kde ho potřebuju. Od integrovaného DACu moc neočekávám, ale jako streamer s dig. výstupem třeba postačí, cena rozumná.

Odpovědět