VINYL vs. CD

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: VINYL vs. CD

Příspěvek od S499_1023 »

lidumil: http://www.hajenka-kersko.cz/index.php?url=uvod
To víš, že jo, vždycky tak jednou ročně se tam stavím. Ale jedině se šípkovou!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak to tu rovnou prejmenujme na: SÍPKOVÁ vs. ZELÍ!!! :lol:

(Podobnost ciste náhodná :?: ) ;)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

S499_1023: Bomba. Dám si tam daňčí roládu - mňam.

Včera jsem si udělal pěkný večer a porovnával jsem mimo jiné Supertramp MFSL + Japan vinyl + MFSL CD Crime of the Century a kupodivu lepší bylo CD. Supertramp MFSL Breakfast hraje i o trochu hůře než Japan vinyl. Nemá takovou dynamiku. Tak nevím. *headbang*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ono to porovnání není možné i když máte doma jakoukoliv sestavu, z jednoduchého důvodu-převodníky vs analog prostě jsou něco jiného, CD bude vzdy hrát jinak než LP, ve stejné cenové relaci bych asi upřednostnil CD,analog je jak již bylo psáno výš závislý na mnoho okolnostech, ale ať už je to tak nebo tak, nevím proč, je to asi o preferencích, u mne byl vždy gramofon nr.1, no a teď, když vše můžu poslechnout na RPM10.1 ani nemám potřebu pouštět CD, samozřejmě v situacích, kdy mám nahrávku na obou nosičích, LP desky jsou pro mne život a né jen tak ledajaký, prostě skvělý u kterého se člověk odreaguje-žije a užívá si ;-)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

No ono tie LP-čka v pravom slova zmysle analog nie su. Pretože ako je vidieť tu -> http://www.youtube.com/watch?v=8k4hfYtp ... page#t=220
Najskôr sa hudba digitalizuje a potom sa lisujú LP.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Proto kupuji původní LP, ono by bylo vhodné alespoň investovat v tomto případě do opravdu kvalitního CD přehrávače...
Je docela smutné, že stačí poslat datový záznam po internetu, doufal jsem, že se posílají originál pásy, takhle to je opravdu marné :-(

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

jj, původní vydání je v tomhle ohledu jistota. Ale první vydání se blbě shání a stojí dost peněz.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

bud tu ide o klasicky zle pouzity vyraz alebo nechapem pojmu dynamika alebo je to normalne, ze sa pouziva ten vyraz zle a vsetci okrem mna to vedia:

Mikrob:
Porovnával jsem si například CD Olympic Ulice z roku 1992 a 2007. Vydání z roku 2007 má méně jak poloviční dynamiku a opravdu zní hůře než vinyl

Aby sa niekto nenasral ja nerypem len som z tohoto uz dlho zmateny, to sa obcas na hififore stane, ze clovek zapochybuje aj o tom o com doteraz ani nerozmyslal ze by mohlo byt nespravne

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

dynamika je vlastně rozdíl v hlasitosti nejtišších a nejhlasitějších tónů v nahrávce. Prostě když tam někdo zašeptá, tak to musí být o hodně tišší než když potom třískne do bicích. proto nahrávky s velkou dynamickým rozsahem musíš dát víc nahlas, abys ty tiché zvuky slyšel. Když je nahrávka bez dynamiky, jsou ty nejtišší zvuky stejně hlasité jako ty (v reálu) nejhlasitější .Tiché jsou vytažené a hlasité ořízlé ... Když takové CD dáš do přehrávače a pustíš, tak to musíš hned ztišit, protože to řve sotva otočíš knoflíkem .
Doufam, že mně tu nejaký lepší technik nerozcupuje

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Pesi píše:dynamika je vlastně rozdíl v hlasitosti nejtišších a nejhlasitějších tónů v nahrávce. Prostě když tam někdo zašeptá, tak to musí být o hodně tišší než když potom třískne do bicích. proto nahrávky s velkou dynamickým rozsahem musíš dát víc nahlas, abys ty tiché zvuky slyšel. Když je nahrávka bez dynamiky, jsou ty nejtišší zvuky stejně hlasité jako ty (v reálu) nejhlasitější .Tiché jsou vytažené a hlasité ořízlé ... Když takové CD dáš do přehrávače a pustíš, tak to musíš hned ztišit, protože to řve sotva otočíš knoflíkem .
Doufam, že mně tu nejaký lepší technik nerozcupuje
nechcem sa Ta dotknut ale podla mna sa mylis

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

nstar:
Chcem ťa poprosiť o tvoj názor na to čo je dynamika. Povedzme, že Pesi popísal dynamický rozsah nahrávky.
Ja sa pripájam k tvojej otázke a pýtam sa čo to je dynamika v hudbe a dynamika nahrávky, nemám šajn. Snažil som sa to vyčítať aj na slovanete, niektorí sa stotožňujú s názorom Pesiho a aj fundovaní ľudia, ale celé moje bádanie skončilo na konštatovaní Veľkého Boba, napísal niečo v zmysle, že DR nie je dynamika ako taká a že kľudne postačuje aj povedzme DR7-8 a nahrávka je super ( teda ak som to ja správne pochopil, vyšlo mi, že ide o dva samostatné pojmy). Ak som sa spýtal blbosť, tak vy to pochopte správne :lol:

Inak práve počúvam LP http://dr.loudness-war.info/album/view/29528, ak je CD lepšie tak klobúkom dole :D , neskutočne kvalitný zvuk, vrelo odporúčam všetkým vinylo skeptikom - na taký základný oboznamovací posluch.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Zappík měl vždy kvalitní nahrávky. Ty hrály dobře i na starých aparátech za našeho mládí. *palec*

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

kite19 píše:nstar:
Chcem ťa poprosiť o tvoj názor na to čo je dynamika. Povedzme, že Pesi popísal dynamický rozsah nahrávky.
Ja sa pripájam k tvojej otázke a pýtam sa čo to je dynamika v hudbe a dynamika nahrávky, nemám šajn. Snažil som sa to vyčítať aj na slovanete, niektorí sa stotožňujú s názorom Pesiho a aj fundovaní ľudia, ale celé moje bádanie skončilo na konštatovaní Veľkého Boba, napísal niečo v zmysle, že DR nie je dynamika ako taká a že kľudne postačuje aj povedzme DR7-8 a nahrávka je super ( teda ak som to ja správne pochopil, vyšlo mi, že ide o dva samostatné pojmy). Ak som sa spýtal blbosť, tak vy to pochopte správne :lol:

Inak práve počúvam LP http://dr.loudness-war.info/album/view/29528, ak je CD lepšie tak klobúkom dole :D , neskutočne kvalitný zvuk, vrelo odporúčam všetkým vinylo skeptikom - na taký základný oboznamovací posluch.
pozri sa, nerad by som Ta urazil ale mam to chapat ako atak? Ja mam velmi nizke EQ takze skutocne neviem ci si to myslel vazne alebo ironicky. Mam dojem, ze je to atak pretoze ja som sa na nieco pytal a ty mi odpovies otazkou, v ktorej mam akoze "ukazat svoje vedomosti". Ak sa mylim budem rad

napisal som toto:
Aby sa niekto nenasral ja nerypem len som z tohoto uz dlho zmateny, to sa obcas na hififore stane, ze clovek zapochybuje aj o tom o com doteraz ani nerozmyslal ze by mohlo byt nespravne

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Pro klid vašich duší, Pesi má pravdu ;-)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

nstar:
určite to nebolo myslené ako atak, normálne som sa spýtal. O niečo vyššie píšeš, že si zapochyboval o tom čo je dynamika, preto sa pýtam aj na tvoj názor(pred zapochybovaním), určite neútočím. Ty nesúhlasíš s Pesim a aj preto sa pýtam na tvoj názor, ale útok to nie je. Je to otázka.
Sám pre seba som mal dynamiku vyriešenú, až kým som nenarazil na názor veľkého boba a preto sa zaujímam. Bolo tam napísané niečo ako, že sa nemieni s každým vybavovať o tom čo je dynamika a hotovo.

Odpovědět