VINCENT PHO 8

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
vintage
Kontaktovat uživatele:

VINCENT PHO 8

Příspěvek od vintage »

Máte někdo zkušenosti?
Obrázek
Typ zesilovače: Tranzistorový
Vstupní úroveň: 6,8 / 0,58 mV
Přenoska MC: ANO
Přenoska MM: ANO
Vstupy RCA: 1
Výstup PRE OUT: ANO
Kmit. rozsah: 10 - 20 000 Hz
Zkreslení: < 0,02 %
Odstup od šumu: > 84 / 71 dB
Šířka: 2 x 115 mm
Výška: 2 x 60 mm
Hloubka: 2 x 135 mm
Hmotnost: 2,7 kg

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: VINCENT PHO 8

Příspěvek od Peer »

Žádná možnost nastavení...
Salsa má výstup 0,38 mV.
Vincent má vstupní napětí 0,58 mV.
To nebude stačit.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To se tak nedá brát.
Salsa má výstupní napětí 0,38mV a maximální vstupní napětí toho Vincentu je pro MC 0,58mV (při zesílení 60dB to odpovídá výstupnímu napětí 580mV)
pokud do toho poleze 0,38mV, tak je to pouze 3,7 dB pod plným vybuzením. To je naprosto OK. Vyřeší to velmi mírné pootočení knoflíku "VOLUME" doprava.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Slyšel jej Efičák:

prý to ma velmi dobrou dynamiku. Doufám, že sem napíše víc.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

No mám už na poli phono zesilovacu favorita od Peera, na toto jsem nahodou narazil, nikdy jsem o tom neslysel (na žadnym cz foru o tom neni nikde zminka, což me zarazilo) preci jenom Vincent je znamejsi znacka mam s ni dobry zklusenosti a zajimalo by me jak hraje tohlecto :-)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já měl tu zkušenost, že se musel zesilovač o dost víc vytáčet. Záleží také na zesilovači a na jeho výkonu.
A nedá se tam nic nastavovat, což z dlouhodobého hlediska není nejvhodnější...
Časem si bude chtít třeba koupit jinou přenosku a přeci jenom ty lepší MC přenosky nemají ani takové zesílení jako Salsa
a potřebují přizpůsobit zátěž. To neplatí u Dynavectoru v jeho rozšířeném módu.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tím jsem nechtěl ale říct, že Vincent hraje blbě.
Naopak si myslím, že na poli levných phono zesilovačů nebude mít hned tak konkurenci...
Jenom si každý musí zvážit co chce a kam se bude ubírat.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

no ta nemožnost nastaveni by asi časem nevytacela jen zesilovac ale i me :D je to škoda že to tam neni :-( v každym pripade by me zajimaly Eficakuv dojmy...

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Vincent PHO 8 se mi líbí!!!

Dynamika!!!

Mám tu pár jiných přenoskových zesilovačů. V MM sekci se mi líbí nejvíce.
Rád bych zkusil více přenosek, než Vallencii a Pick It 1H.
MM bude dobré řešit kabelem s doporučenou hodnotou pF.
V MC bych rád zkusil Ortofon Dance. Myslím, že by to mohlo sedět, jako s Renownovým předzesilovačem Luxmanem.
Mám tu Actidump IV. a Vincek je lepší.
Oba mají oddělené zdroje.
Černý je krásný.

http://www.hifionline.cz/gramofonni-zes ... ent-pho-8/

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

vintage píše:No mám už na poli phono zesilovacu favorita od Peera, na toto jsem nahodou narazil, nikdy jsem o tom neslysel (na žadnym cz foru o tom neni nikde zminka, což me zarazilo) preci jenom Vincent je znamejsi znacka mam s ni dobry zklusenosti a zajimalo by me jak hraje tohlecto :-)
Máš ho? Napiš o něm prosíííím.
Diablo je v cenové hladině 40t. To se asi nedá k 7t. PHO 8 srovnat. Díky Melisse, je levnější, než Německu.
Spíše jde o kvalitu akustiky a aparátu, zda je připravena tuto kvalitu vyzářit.
Za stávající kompromisní akustiky, se domnívám, že u mě je přenoska za 20t., navíc bez phona kvality Diablo, naprosto nevyužitá a nevyužitelná. Jo, Audio Research Phono5, Audionet, Canor s step up trafem, to by bylo něco.
V okamžiku, kdy vrátím bedny na hroty, malý trpaslík je s kouzelným výrazem povalí a řekne "bááádlááá. :(

Jde jen o ovlivnění výsledku předzesilovačem, že.
Podobnou dynamiku, ve spojení s Ortofon Alpha, znám z poslechu Phono Boxu SE2.
Nemůžeme požadovat, aby k přenosce za 20t., vyhovoval předzesilovač za 5., popřípadě za 7.t.
MC HO má lehounce nervnější podání na středech, ale rock, symfonie a orchestrální bigband, je přes Pick It požitek!
Direct dynamika, separace na spodcích, jejich rychlost a nekulhající dynamika v celém pásmu, činí poslech gramofonu přes PHO 8 radost i ve srovnání s vynikajícím tuněným CD.
Výměna za jiné, levnější phono, mě upoutá zjemnění zvuku a jeho dynamické kvality. Pro posouzení MC vstupu vyhradím neutrální stanovisko. Na základě nesouladu jediné přenosky, nemohu dát minus.
Tango, Salsa a Samba by měla právě umět lépe. Vytočení pro dostatečnou hlasitost se nebojím, šum se nedostavil.
I když je Valencia také jen 0,34 mV.

Mám podobně drahé DIY phono s překrásným provedením, teflonové pozlacené Cinch, a oddělený zdroj. Jeho zvuk pro MC LO je nádherně zabarvený a poutavý. Ušlechtilost použitých materiálů, se projevuje hloubkou scény a procítěným podáním středů. Práce s rozvojem tónu koncertního křídla, bych srovnal s nejlepším elektronkovým phonem. Pro dynamickou a neutrální přenosku Ortofon Rondo Bronze, je jejich spojení exkluzivní. Peer správně píše, že přenoska a phono si musí sednout.

Kamarád Densenista dadaft, našel na polských fórech stesky, že zesilovače Densen, si vynucují připojení firemních komponentů.
Polsko je trh, kde se Densen udržel po celou dobu existence firmy a má spoustu spokojených uživatelů, kteří po čase jen přešli na vyšší modely, anebo k jiné značce, právě pro vybíravost jejich charakteru.
Moje analogová neuroza je jen můj problém, způsobený snahou doladit Beat faktor Beat B-100.
Věřím, že s normálním, zpětně vazebním zesilovačem, bez specifických sudých harmonických kmitočtů, bych PHO 8 koupil.
Je vynikající, za výbornou cenu.
Černá mu sluší, jako všem Vincentům.
Klidně bych jej doporučil k opraveným Teslám, Debutům, Xpressionum, RPM-kám a slibuji, že pokud je přenoska a seřízení dobře, bude radost z nákupu Vincentu PHO 8 dluohodobá. A pokud se stanete nositeli zmutovaného viru gramofonosa neurosa, učiníte šťastného kupce vašeho PHO 8.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

eficak píše:Vincent PHO 8 se mi líbí!!!

Dynamika!!!

Mám tu pár jiných přenoskových zesilovačů. V MM sekci se mi líbí nejvíce.
Rád bych zkusil více přenosek, než Vallencii a Pick It 1H.
MM bude dobré řešit kabelem s doporučenou hodnotou pF.
V MC bych rád zkusil Ortofon Dance.
Ortofon Dance je řada Tango, Salsa a Samba.
Díky za opravu Renownovi.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

to eficak:
No pokukuju po Dynavector P 75 mk II. http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... f05de5be4e
Hodlam koupit na ebay pouzity, coz muze chvilku trvat než se neco vyskytne... Zatim asi koupim PJ Phono Box SE II z druhe ruky, ted tu nekdo nabizel za 2900, posleze za ty prachy lehce prodam... Nebo pojedu jeste s MM prenoskou rovnou do Luxmana, ale s PJ bych mel aspon nejaky "referenční" stroj. Diky za rozsahlou recenzi, moc pekny ;) Stejne me ale ta nemoznost ladeni MC odrazuje :( Urcite si srovnaval Vincka s Phono Boxem SE II, je v tom velky rozdil? Jaky mas DIY phono? vlastni konstrukce nebo si nekde stahl nejaky "planek" :-)

Igor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igor »

Má tady někdo zkušenosti s porovnáním Phono MM vstupu u HK970 a Vincent PHO 8 ?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

sice tu zkušenost nemám, ale troufl bych si to tipnout.
Jelikož HK970 je velmi levný integráč, tak by jej měl Vincent (ještě navíc s odděleným zdrojem) jednoznačné smést. Ale je to jen můj předpoklad. Vincent jsem nikdy neslyšel a HK970 jsem sice slyšel, ale ne jeho MM vstup.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Igor píše:Má tady někdo zkušenosti s porovnáním Phono MM vstupu u HK970 a Vincent PHO 8 ?
Osobne si myslim, že jakykoli phono predzesilovac v téhle cenové třídě je úplně nekde jinde než jednoduchy phono preamp integrovanýho zesilovače. Tyhle zesilovače ho tam mají jen aby měly bod navíc :-) Zvuk bude asi takový jako z nejlevnejsich phono preampu za par stovek. Videl bych to jen jako dočasný řešeni :-) Jinak nic proti HK970 nemam, je to za ty prachy povedeny silič :-)

Odpovědět