Technics SL-DD33

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Technics SL-DD33

Příspěvek od cas »

Dobrý den, známý mi daroval gramofon AIWA PX-E800, když jsem si pak doma poslechl desky, které mi ležely spoustu let pod postelí, byl jsem z toho tak nadšený, že jsem se rozhodl pro nákup lepšího stroje. Vybral jsem tedy na inzerát na torzo SL-DD33, prý v dobrém stavu, jen nekompletní - chybí přenoska, slipmat a krycí plexi. OK. Pak jsem udělal chybu, že jsem si pro něj osobně nedojel, ale nechal se ukecat na zaslání poštou. Gramofon dorazil v na první pohled dobře zabaleném balíku, po rozbalení to zprvu vypadalo ok. Gramofon zvrchu trošku poškrábanej, ale zespoda dostal ránu, spodní kryt je rozbitej a hoooodně neodborně poslepovanej, po roztočení talíře trochu hází nahoru-dolu, nebude to asi ani milimetr, zřejmě následek té rány. Dále se mi nezdá mechanismus rozpoznání velikosti desky, ten vnitřní zobáček je bez desky vylezlý a ten vnější zalezlý. Po roztočení talíře bez desky v jedné poloze vnější zobáček na chvilku vyleze, o něco cinkne a zas zaleze, po chvilce se gramofon sám vypne. Zřejmě je tam něco ulomené. Pokud tam dám desku tak ramínko normálně najede jakoby na začátek desky. V manuálu asi funguje OK. Bohužel jsem žádný lepší gramofon neměl tak nevím co je a co už není normální...

Prodejce samozřejmě o ničem nevěděl, vše mu přišlo normální a funkční, žádné praskliny si nevšiml. Po pár vyměněných SMSkách jsem mu dal negativní hodnocení. Na to reagoval tím, že prý mi žádný gramofon neprodával, všechny inzeráty vymazal a ode dneška už vesele inzeruje na jiném telefonním čísle.

A teď to nejdůležitější, poraďte prosím začátečníkovi, má cenu do takového gramofonu dál investovat? Docela se mi jinak libí, nikde nic nedře, na první pohled ani žádné vůle...

Děkuji...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics SL-DD33

Příspěvek od lechos »

chyba, v balíku zasílat pečivo, koláče ne jemný aparát ! jen kontrolní poslech, osobní odběr, cesta vyplatí se, tady je výsledek...
no nezoufej, přenoska je maličkost, výběr veliký, slipmat ? chybí origoš z fabriky nebo přídavný ? ten je zbytečný, plexi dekl, to je problém...zkoušej dál, renovovat ano, ten gramec prodával hojně u nás Tuzex, šance tu nepatrná je, dodavateli pohrozit obchodní inspekci ale bez kupní smlouvy
asi houno to řeší, aspoň bude mít méně klidu
Naposledy upravil(a) lechos dne 14 říj 2016 13:48, celkem upraveno 1 x.

cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cas »

Díky za povzbuzení, teď už to samozřejmě vím :) Momentálně mě asi nejvíc trápí ten spodní kryt s nožičkama, ten je na kaši...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Posílal jsem gramofony přes celý svět, při dobrém zabalení se jim nic nestane. I v tomhle případě mu prodejce poslal rozflákaný křáp už před zabalením. A ajk chceš posílat obchodní inspekci na prodejce z inzerátu je mi taktéž záhadou.
cas: Je mi to líto ale já bych se pokusil sehnat třeba nefunkční nepoškozený kus a pokusil se udělat ze dvou jeden nebo bych to zahodil.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

CAS takhle jsem před léty koupil na burze krásnej zesilovač. Pán mi ho šel i vyzkoušet na místo, kde bylo 220V. Pak zjistil, že vlastně nemá žádný funkční zdroj zvuku a že to tedy nemá jak vyzkoušet.
Cena byla příznivá, zesilovač krásnej a mechanicky mu nic nebylo. Tak jsem to risknul. Doma jsem vytáhl pokusnej reproduktor a začal jsem zkoušet.
Toho reproduktoru je mi celkem líto, měl jsem je v páru.
Jeden kanál děsně zkresloval, druhej byl uplně v háji, ven šla jedna polarita napájení.

Tak asi takhle se nakupují věci bez vyzkoušení :(

cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cas »

S chybějícíma věcma jsem počítal. To mi nevadí.. Přenosku buď zkusím sehnat origo, protože novou jehlu mám nebo koupím jinou novou. Slipmat chybí ten origo z fabriky s dvěma dírama na systém rozpoznání velikosti desek, tam jsem si říkal že použiju ten z Aiwy.. Ale pokud seženu také origo bránit se tomu nebudu... Plexi zatím neřeším... Spíše se tedy přikláním k renovaci.. K tomu házení talíře... Myslíte si že nějaký nepatrný pohyb talíře nahoru dolu je u tohohle typu gramce spíš normální a nebo je to způsobeno tím jak došlo k poškození toho spodního krytu. A neměl by někdo foto mechanizmu rozpoznání velikosti desek zespodu? Mám pocit že je tam něco ulomeného. Moc děkuji za pomoc.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

náhradní plexi kryty na gramofony vyrábí u nás firma Koplast s.r.o. ale kusovka něco stoji, budou potřebovat vzorek nebo výkres a ten asi není k dispozici...no možná že mají rozměry uložené v databázi, ten model gramce není nikterak raritní, řekl bych že bude pasovat kryt Technics SL-BD22 nebo SL-BD20 či SL-QD22, oslovit je mailovým dotazem to je zadačo

cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cas »

Jarda69: taky smutnej příběh :(
Lad2000: manuály bylo první co jsem na internetu hledal a stahoval, ale děkuju *thumbs up*
Lechos: plexi zatím řešit nebudu, ale taktéž děkuju, bude se to hodit do budoucna *thumbs up*

cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cas »

Gramofon posílám do vinilového nebe. Prosím o smazání.

Kovy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovy »

Chci se zeptat na Vas stary problem jak jste ho vyresil? Dekuji.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Takhle: "Gramofon posílám do vinilového nebe."

cas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cas »

Prodal jsem ho na náhradní díly za symbolickou cenu a pořídil si SL-Q3. A spokojenost.

Odpovědět