málo známé gramofony TESLA
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: málo známé gramofony TESLA
To su krasne kusky.
Udivuje ma na tej MC400 ze motorcek je umiestneny zo strany ramienka. Pri prehravani vnutornych drazok neindukuje sa z neho bordel do prenosky?
25cm je klasika 10" format platne, sam mam doma niekolko takychto platni, bud to boli Picture Shaped SP/EP alebo normalny format (najnovsi mam myslim 10" SP Iron Maiden - Reincarnation of Benjamin Breeg).
Udivuje ma na tej MC400 ze motorcek je umiestneny zo strany ramienka. Pri prehravani vnutornych drazok neindukuje sa z neho bordel do prenosky?
25cm je klasika 10" format platne, sam mam doma niekolko takychto platni, bud to boli Picture Shaped SP/EP alebo normalny format (najnovsi mam myslim 10" SP Iron Maiden - Reincarnation of Benjamin Breeg).
No zatím se mi nikde nepovedlo sehnat jakékoliv schéma. Kdysi jsem začal něco překreslovat a je to docela zajímavé. Krystal na otáčky tam asi nebude, protože nastavovat to podle doutnavky, která bliká podle kolísající frekvence síťového napětí, by byla úplná blbost že. a krystal by tam byl celkem na h...o.kemo87 píše:Tak to čumim, pač jsem myslel že mám doma jedině DD od Tesly. Čím dál tim větší překvapení. Zajímalo by mě, jestli je to elektronicky tak šíleně složitý jako MC600. Předpokládám že řízení není dělané krystalem ale manuálně pomocí strobo, takže by teoreticky nemělo. Nebo se pletu?
Nevím jestli jsem to uváděl, ale ty elektomagnety jsou buzeny pomocí NF integrovaného konce tuším MDA2020(10), kde je vinutí cívky toho magnetu zapojené místo repráku. No a kolem toho je spousta tipuju generátorů a klopných obvodů, které generují asi fázově posunuté impulsy tak, aby došlo k roztočení talíře. No a je to vlastně taky plnoautomat, stejně jako MC600. Asi to byl jeho předchůdce. No kdyby se někomu válelo někde schéma aspoň 600/popř. 400, tak bych ho asi uvítal
tožtak to jsou věci ....
edit: tak jsem už nějaká schémátka sehnal z oldradio.cz, ale o mc500 ani slechu či vidu ...
Já ji neměřim /23/3Zdeny píše:Míry?Věk?Prsa?kemo87 píše:Ty kráso, tak jsem nikdy neviděl. Paradá.
Vyměnim za ženu...tmavovláska, 170cm, stavěná tak akorát,přítulná a umí vařit
PS: možná bych se přijel kouknout:-)))
Sežen mi MC500 a můžem se bavit
Dovolím si oživit toto téma. Píšete tu o řadách úspěšných tesláckých gramců. V roce 1987 brácha koupil polytechnickou stavebnici Tesla hifi HC 43, kterou mám dosud. Právě prochází potřebnou renovací. Co si myslíte o tomhle stroji? Byl to šunt anebo mám být rád, že jej mám? Chystám se k panu Zatloukalovi na jeho seřízení, tak ať vím, zda u něj nemám rovnou koupit M600Q...
Tesla NC430 chassis HC43 (také se vyráběl pro vývoz jako Lenco L-435) plně vyhoví, případně nová přenoska Ortofon OM B5 nebo Audio Technica AT91...jednoduchý mechanický a bezproblémový aparát. MC600Q je vyšší liga ale moc složitý, bývá poruchový. Nicméně, na reference p.Zatloukala můžeš dát.
NC430 jsem zprovozňoval u kamaráda a souhlasím s Lechos. Je to jednoduchý a v rámci Tesly poměrně slušný gramec. Snad jen výčtu vložek bych ještě doplnil AT95E a Music Hall Tracker, se kterýma mám dobrou osobní zkušenost. S tím upgradem je to docela složitější věc. Ceny lepších modelů než je NC430 (např. 440,450,500, MC600q,MC400..) jsou překupníky (ale také poptávkou, že?) vyhnány do nebeských výšin. Je tudíž otázka, jestli se takový upgrade vyplatí, protože za podobné ceny seženeš například pěkného Duala. Pokud yb to měl být sběratelský nebo snad nostalgický důvod, tak proti tomu rozhodně není co říct. Pokud by sis ale chtěl polepšit zvukově, tak je tam opravdu velká otázka jestli je to rentabilní.
MC600Q mám doma, a pokud bych se do ní já blbec nehrabal tak by fungovala doteď. Nyní už je po generálce od pana Zatloukala, má nový talíř, vyměnené elyty, seřízená. Hraje výborně a funguje opět na jedničku. Pan Zaloukal má zlaté ruce, a zaplať pán bůh za něj.
MC600Q mám doma, a pokud bych se do ní já blbec nehrabal tak by fungovala doteď. Nyní už je po generálce od pana Zatloukala, má nový talíř, vyměnené elyty, seřízená. Hraje výborně a funguje opět na jedničku. Pan Zaloukal má zlaté ruce, a zaplať pán bůh za něj.
Dík za odpovědi, u mé HC43 proběhlo díky Renownovi nové předrátování na Projecty včetně výměny káblu s pětikolíkem za Project cinche a výměna vložky za AT95. Pan Zatloukal mi poslal dřevěný skelet, plechovou základnu s nožičkama a víko, má to i originální potisk Tesla NC 430. Poslední věc co chybí je mechanické seřízení (sám si netroufám), proto se chystám osobně do Litovle. Jsem rád, že investice do tohoto stroje nebudou vyhozenými penězi
To co jsou pro jednoho dobře investované peníze, může být pro někoho mrhání. Na to bych nedával. Hlavní je že máš z toho ty radost.
Koukám že jsi to vzal z gruntu a 430 bude jak nová.
Koukám že jsi to vzal z gruntu a 430 bude jak nová.
... nejsem tu často. rád bych sem hodil fotky té NC 502, u které debata počala, ale nevím jak. poraďte mi jak vložit foto. dík............
[img]<a%20href="http://2i.cz/752e5872a1"%20onclick="ret ... a"%20/></a>[/img]
fotodisk.cz napriklad
1, 2 - Kliknes na "Najit v pocitaci", a pak na uploaded information:
3 - link vlozis primo do fora (netreba klikat na img), link uz tagy obsahuje...
(pokud by ten "navod" zde vadil, tak ho samozrejme smazte)
1, 2 - Kliknes na "Najit v pocitaci", a pak na uploaded information:
3 - link vlozis primo do fora (netreba klikat na img), link uz tagy obsahuje...
(pokud by ten "navod" zde vadil, tak ho samozrejme smazte)