"Pán" budem asi ja, tak zareagujem - nevylučujem že môj deck má nejakú vadu, už som to spomínal vyššie, nechcem sa stále opakovať. Má už nejakých 14 - 15 rokov bez údržby, tak by som sa nedivil keby niečo nefungovalo na 100%. Otázka je prečo to tak počujem aj na ďalšom decku (ktorý je ale ešte starší) a pokial si dobre pamätám tak som to počul tak aj vo walkmane.liboraudiotechnika píše:Co se mi ale nezdá je to porovnávání kazety nahrané s dolby a přehrávané bez dolby - pán má buď rozhašený deck, nebo originálku co už má to nejlepší za sebou, a nebo je zvyklý poslouchat s korekcemi ohulenými na doraz - ne na nule, jak by to mělo být...
Aj keď vlastne neviem kde je problém - ja som sa nesťažoval že je niečo zle, len som sa podelil o moju skúsenosť, že mi posluch bez Dolby vyhovuje viac. A či je za tým nejaká porucha vo mne, alebo v prístroji (prípadne v oboch) je už vedlajšie.
Ak sa nemýlim tak už neviem kto tu napísal že to počuje rovnako a tak isto počúva bez zapnutého Dolby.
No a s tými korekciami - to snáď nemyslíš vážne! Teda nie že by som sa celkom vyhýbal ich používaniu - mám nastálo iba jemne zdvihnuté výšky (pri zvukovom charaktere mojich bední sa mi to tak žiada) a pri niektorých LP, hlavne vydaných v našich končinách, občas pridám bas lebo sú nahraté tak na hovno že ak chcem počuť basovú linku tak mi iné neostáva ako krútiť gombíkom. Inak na to nesiaham.
Kde si prosím ťa vyčítal že sa korekcie majú byť na nule? V ideálnom prípade ano, pokial si celok dokonale sadne, prečo nie, ale pokial niečo trčí, či chýba nevidím dôvod na to nesiahať. Samozrejme s citom. Stretol som aj človeka čo mal všetky korekcie na maxime a ešte mal zapnutý aj loudness a bol celý happy ako mu to festovne hrá . To je už opačný extrém.
Ale to už celkom nesúvisí s páskami.