Gramofony od J. A. Michell Engineering
Re: Gramofony od J. A. Michell Engineering
Já bych se ani těch Japonců nebál. Naopak.
Sám to tak používám.
Jen je potřeba dobře vybrat...
Sám to tak používám.
Jen je potřeba dobře vybrat...
Prozatím pojedu na Denon DL-304, než našetřím na nějakou lepší /nebráním se třeba, na tomto foru tak propagované, Ortofon Bronze./ Teď se jenom modlim, aby gramofon dorazil z Anglie bez újmy na zdraví.Renown píše:to fox :
ten gramofon je vzhledově fantastický. Linn je pojem. Gratulace !
Efičák navrhnul Denon DL-304, co se týká vzájemného sladění, tak ano, rezonanční kmitočet bude 10 Hz, což je optimální.
Já bych ale na anglický gramofon nepoužil japonskou přenosku. Abych nebyl podezříván ze zaujatosti pro Ortofon nebo Sumiko, což jsou mé oblíbené značky, tak bych navrhnul třeba Goldring Elite.
Chci si dát původní gramofon Pioneet PL-L1000 do mé vintage cimry mezi staré pionýry / bude připojen na zesilovač Pioneer SA-9800, který má předzesilovač jak pro MM, tak pro Mc./ Chci se zeptat, jakou mu dát přenosku za solidní peníz?
Mám doma ještě starší Sumiko Pearl.
Včera jsem náhodou při procházení webu objevil obrázek s vysvětlením samomazné funkce ložiska u gramofonů Michell Gyrodec, Orb, také i mého Mycro. Dle mého, velmi poučné.
javascript:%20editovat(4280958);
javascript:%20editovat(4280958);
Omlouvám se, obrázek šel vložit až na třetím serveru

Černá...?

...nebo bílá ?

Mám rád Skotskou, proto obojí !

...nebo bílá ?
Mám rád Skotskou, proto obojí !
Foxi, přenádherný gramofon včetně raménka SME V.
Už jen pořádnou přenosku a nemá to chybu.
Nádhera.
Už jen pořádnou přenosku a nemá to chybu.
Nádhera.

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu pěkné kousky oba. Ten spodní dobře znám, vrchní jsem probíral v pátek.
Peere i přenoska bude, něco japonského už je na cestě
Foxi
Peere i přenoska bude, něco japonského už je na cestě

Foxi

Ahoj Foxi,opravdu krásný kousek gramofonu nádherně sleděného!!!!!! Gratuluju
Ještě by to chtělo pořádnou přenosku a nemá to chybu.
Posílám odkaz na gramo Orbe co se momentálně draží na anglickém ebay
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %26otn%3D1
Zdraví Miles

Posílám odkaz na gramo Orbe co se momentálně draží na anglickém ebay
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %26otn%3D1
Zdraví Miles
Uvidíme, až kam se jeho cena vyšplhá.
Je to krásný přístroj i když trochu staršího data.

Je to krásný přístroj i když trochu staršího data.
Peere, teď mě napadá. Co kdyby jsi dal svůj plonkovní kříž pod akrylovou základnu a tím zdvojil šasi. Musel bys asi přikoupit delší věže na Orbe.
Nic japonského aleMark Levinson píše:Opravdu pěkné kousky oba. Ten spodní dobře znám, vrchní jsem probíral v pátek.
Peere i přenoska bude, něco japonského už je na cestě![]()
Foxi
Ale ještě není doma. Potuluje se někde po světě.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Foxi to je paráda ! Už se nemůžu dočkat,až ty krasavce uslyším naživo 

Ahoj
Klobouk dolu ,dotahl jsi sveho krasavce do apsolut top analogoveho zdroje .
Kurna ta černa je fakt sexy .Ivoši
Doufam ze Benz micro prenoska dojde v poradku.
Jak jsi slysel u mne Benz wood je vyborna prenoska.Mne bude zajimat jak ti sedne k tve sestavě.
Mam stejny phono predzesilovac a le Benz wood s jinym vystupnim napetim ,tak jsem zvedav jak ti to bude hrat
Uz si skousel tu Sumiko
to mi treba napis na email
Klobouk dolu ,dotahl jsi sveho krasavce do apsolut top analogoveho zdroje .
Kurna ta černa je fakt sexy .Ivoši

Doufam ze Benz micro prenoska dojde v poradku.
Jak jsi slysel u mne Benz wood je vyborna prenoska.Mne bude zajimat jak ti sedne k tve sestavě.
Mam stejny phono predzesilovac a le Benz wood s jinym vystupnim napetim ,tak jsem zvedav jak ti to bude hrat
Uz si skousel tu Sumiko
to mi treba napis na email
Sumiko Blue Point no.2 si rozumí s phonem Dynavector P-75MKII a hraje výborně. Mám ji namontovanou na gramu Pioneer Pl-l1000.
berka:
Zbyňku, zvuk Sumika, jak jsme u tebe zkoučeli, je oproti Benz Wood posazený trochu níže. Myslím si, že "jasný" zvuk Benzky bude mému gramofonu jenom ku prospěchu, protože nasazením talíře Orbe se vše posunulo jakoby o oktávu níž. Výšky se zpřesnily a uklidnily, ale zdá se mi, jako by jich nepatrně ubylo.
Včera večer jsem poslouchal Pink Floyd a zjistil jsem, že výměnou talíře se rozšířil a prohloubil prostor nahrávky.
peere:
Šroubovací klamp na novém talíři, je výborná věc. Taky používám prstenec pod LP. Opravil jsem nastavení přenosky podle šablony, přiložené k ramínku SME V. Zvuk při použití prstence byl usedlý, ale opravou nastavení se vyjasnil. Je pravda, že přitažením klampu, se z LP a talíře stane jeden kompaktní celek.
Zbyňku, zvuk Sumika, jak jsme u tebe zkoučeli, je oproti Benz Wood posazený trochu níže. Myslím si, že "jasný" zvuk Benzky bude mému gramofonu jenom ku prospěchu, protože nasazením talíře Orbe se vše posunulo jakoby o oktávu níž. Výšky se zpřesnily a uklidnily, ale zdá se mi, jako by jich nepatrně ubylo.
Včera večer jsem poslouchal Pink Floyd a zjistil jsem, že výměnou talíře se rozšířil a prohloubil prostor nahrávky.
peere:
Šroubovací klamp na novém talíři, je výborná věc. Taky používám prstenec pod LP. Opravil jsem nastavení přenosky podle šablony, přiložené k ramínku SME V. Zvuk při použití prstence byl usedlý, ale opravou nastavení se vyjasnil. Je pravda, že přitažením klampu, se z LP a talíře stane jeden kompaktní celek.