Nyní se to zažíná rozuzlovávat. Nakonec přes rozsáhlé diskuse i s otcem přítelkyně (chtěla, aby mi půjčil svůj gramofon, tak mi raději přispěje) a budu řešit spíše symetrické propojení tak již skoro vybrán Pro-Ject Debut Evo 2 + Pick It MM EVO a zřejmě bude model (přispěje) Pro-Ject X2 B White + Ortofon Quintet RED. Ať mám rovnou přenosku MC a už to neřešíme.
Máme to vypínat páčkou při dorhání desky a rovnou otočit desku nebo vypnout. A přilepit pro jistotu Project The Q UP koncový zvedáček ramene.
Čím lepším novým a lépe hrajícím nahradit gramofon Tesla NC470
Re: Čím lepším novým a lépe hrajícím nahradit gramofon Tesla NC470
Všem děkuji za rady a názory.
https://ortofon.com/collections/all?vie ... T&model=X2
Dost mi pomohlo i hledání kompatibility přenosek.
Azimut a VTA nastavení.
https://ortofon.com/collections/all?vie ... T&model=X2
Dost mi pomohlo i hledání kompatibility přenosek.
Azimut a VTA nastavení.
Rozuzlení je milé a překvapivě pokročilé. Výborně OHV.
Ramínko se mi líbí tou kombinací uhlíkového materiálu a hliníkové trubky. Elektronická regulace otáček je povinnost, slyšíš - li kolísání tónů.
Plná symetrická cesta od MC přenosky do phona a nejlépe i dále, do symetrického zesilovače (nemusí být) je asi vylepšením slabiny kolotočů - odstup nahrávky od hluku všech vlivů kolem.
Zajisté jde uvyknout už tak dobrému zvuku RCA, ale u většího rozlišení lepších a dražších stereo systémů jde o příjemnou přidanou hodnotu.
Zdá se, že máš hodně velký pokrok od začátku s Teslou a čeká Vás mnoho hezkých chvil s poslechem sbírky elpíček.
Zůstaň tu s námi a nedej se odradit občasným durdivým příspěvkem naší stárnoucí kongregace jež trpí pakostnicí a andropauzou.
Ramínko se mi líbí tou kombinací uhlíkového materiálu a hliníkové trubky. Elektronická regulace otáček je povinnost, slyšíš - li kolísání tónů.
Plná symetrická cesta od MC přenosky do phona a nejlépe i dále, do symetrického zesilovače (nemusí být) je asi vylepšením slabiny kolotočů - odstup nahrávky od hluku všech vlivů kolem.
Zajisté jde uvyknout už tak dobrému zvuku RCA, ale u většího rozlišení lepších a dražších stereo systémů jde o příjemnou přidanou hodnotu.
Zdá se, že máš hodně velký pokrok od začátku s Teslou a čeká Vás mnoho hezkých chvil s poslechem sbírky elpíček.
Zůstaň tu s námi a nedej se odradit občasným durdivým příspěvkem naší stárnoucí kongregace jež trpí pakostnicí a andropauzou.
Eficak
OHV
Dopadne to zrejme dobre, k spokojnosti tazatele, to je nevídaný úspech, s ohľadom na to ako to tu chodí...
Mám z toho radosť.
OHV
Dopadne to zrejme dobre, k spokojnosti tazatele, to je nevídaný úspech, s ohľadom na to ako to tu chodí...
Mám z toho radosť.
Děkuji za reakce, nakonce jsem i já mile překvapen, vývoj výběru byl velký a nakonec i jinak než jsem prvně předpokládal.
Objednáno - Pro-Ject X2 B White + Ortofon Quintet RED
Zatím bez zvedáčku a bude přípojeno do zesilovače Sony TA-F590 ES, později pak symetricky do zvukové karty Burmester (vše symetricky MIC LCT240Pro, Studio V3 Tube MP, Repro Genelec 8020CWM).
Časem budu vybírat symetrický předzesilovač pro gramofon.
Kvalitní poslech, audio mám rád odmalička.
Objednáno - Pro-Ject X2 B White + Ortofon Quintet RED
Zatím bez zvedáčku a bude přípojeno do zesilovače Sony TA-F590 ES, později pak symetricky do zvukové karty Burmester (vše symetricky MIC LCT240Pro, Studio V3 Tube MP, Repro Genelec 8020CWM).
Časem budu vybírat symetrický předzesilovač pro gramofon.
Kvalitní poslech, audio mám rád odmalička.
Stále ještě přemýšlím, zda by byl posun, kdybych pořídil předzesilovač symetrický.
Pro-Ject
Phono Box S3 B
Phono Box DS3 B
Tube Box DS3 B
Tube Box RS
Musical Fidelity MX Vynl
Nebo by to až takoví rozdíl nepřineslo?
Pro-Ject
Phono Box S3 B
Phono Box DS3 B
Tube Box DS3 B
Tube Box RS