Úprava akustiky obývacího pokoje

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
emes16
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava akustiky obývacího pokoje

Příspěvek od emes16 »

.... Idealne to nebude, ale isto nie si jediny, kto ma takto riesene posluchove miesto a urcite sa to zlepsit da.

Mně právě podle reakcí zdejších členů přijde, že každý má ideální místnost. tj ukázkových rozměrů, rozestavění komponent a perfektně akusticky upravenou. K tomu je to samozřejmě vkusně zařízené a žena hýká blahem :mrgreen: ...případně dle libosti přehazuje strany, hýbe vším jak se mu zlíbí :roll:

Já potřebuju ze současného stavu udělat trochu solidně znějící DK, občasné stereo. Do místnosti přijdou ještě do francouzského okna závěsy, do okna záclony a přibude knihovna....a stále jsem přesvědčený, že absorbér za repro/do rohu může současné akustice jen prospět (zkusím tam nastrkat nějakou matraci, molitan nebo peřinu :mrgreen: .... )

A k tomu proměření místnosti od profíka - klidně zainvestuju, nějaké doporučení/zkušenosti na firmu / jedince v Brně a okolí?? :idea:

díky všem *thumbs up*

harmasan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od harmasan »

Áno, môže sa to tak zdať, ale v reálnom živote väčšinou platí, že pes, ktorý najviac šteká nehryzie. Chápem, že si sem prišiel po radu od "odborníkov", ale väčšinou sa to zvrhne k meraniu vieš čoho...
S tou perinou je fajn začať a následne si to porovnať zmeraním pred a po. Uvidíš sám, že posun tam bude, ale pravdepodobne veľmi malý, až bezvýznamný. Na tú knihovňu by som skôr stavil.

Držím palce.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

emes16 píše:
29 srp 2020 10:08
.... Idealne to nebude, ale isto nie si jediny, kto ma takto riesene posluchove miesto a urcite sa to zlepsit da.

Mně právě podle reakcí zdejších členů přijde, že každý má ideální místnost. tj ukázkových rozměrů, rozestavění komponent a perfektně akusticky upravenou. K tomu je to samozřejmě vkusně zařízené a žena hýká blahem :mrgreen: ...případně dle libosti přehazuje strany, hýbe vším jak se mu zlíbí :roll:

Já potřebuju ze současného stavu udělat trochu solidně znějící DK, občasné stereo. Do místnosti přijdou ještě do francouzského okna závěsy, do okna záclony a přibude knihovna....a stále jsem přesvědčený, že absorbér za repro/do rohu může současné akustice jen prospět (zkusím tam nastrkat nějakou matraci, molitan nebo peřinu :mrgreen: .... )

A k tomu proměření místnosti od profíka - klidně zainvestuju, nějaké doporučení/zkušenosti na firmu / jedince v Brně a okolí?? :idea:

díky všem *thumbs up*
AHoj, mas pravdu - DK ma uplne ine poziadavky ako stereo, a nejako sa tak predpoklada, ze bude umiestnene v obyvacke alebo inom nie uplne idealnom prostredi. Staci ti mat nejaky normalny dozvuk a DRC sa postara o zvysok, co v normalne zariadenej stredne velkej miestnosti by nemal byt problem.

Az ti mozem poradit:

1) to umiestnenie co mas je OK, tiez si neviem zivo predstavit, ako by si to otocil, aby sa tam dalo normalne existovat
2) 210 * 290 cm trojuholnik je uplne OK, myslim ze aj 210*350 je v pohode
3) asymetriu prveho odrazu by som riesil nejakou kniznicou do priestoru [tam kde su dnes rozhadzane hracky] -> tak cca 120 cm by malo stacit, bude to aj pekne
4) sub vytiahni z rohu a daj ho napr. k pohovke, na pravu stenu
5) zniz deliacu frekvenciu na sub co najnizsie - mas 2 stlpy vpredu, nepotrebujes 80Hz
6) na zadnu stenu medzi efekty si hod nieco pekne od artnovionu
7) ten koberec daj blizsie /vymen za vacsi
8) na absorber do rohu sa vykasli, to neni problem, ked ti to duni, zacpi nasreflexy a dolad to DRC
9) pohraj sa so smerovanim repro [ak mas paskace], nech s ti stretavaju tak 50 cm pred hlavou

Ale na druhej strane, ti musim povedat aj svoj nazor -> to co mas doma nie je DK, ale televizor s lepsim zvukom.
65ka televizor, na ktoruu pozeras z 3 metrov, to neni DK. Kup si nejaky UST projektor, a daj tam aspon 110 platno, a budes uplne inde.

elMuerte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elMuerte »

* co to je za program co ti měří tu akustiku ? A dělá ten graf ?

Odpovědět