.... Idealne to nebude, ale isto nie si jediny, kto ma takto riesene posluchove miesto a urcite sa to zlepsit da.
Mně právě podle reakcí zdejších členů přijde, že každý má ideální místnost. tj ukázkových rozměrů, rozestavění komponent a perfektně akusticky upravenou. K tomu je to samozřejmě vkusně zařízené a žena hýká blahem ...případně dle libosti přehazuje strany, hýbe vším jak se mu zlíbí
Já potřebuju ze současného stavu udělat trochu solidně znějící DK, občasné stereo. Do místnosti přijdou ještě do francouzského okna závěsy, do okna záclony a přibude knihovna....a stále jsem přesvědčený, že absorbér za repro/do rohu může současné akustice jen prospět (zkusím tam nastrkat nějakou matraci, molitan nebo peřinu .... )
A k tomu proměření místnosti od profíka - klidně zainvestuju, nějaké doporučení/zkušenosti na firmu / jedince v Brně a okolí??
díky všem
Úprava akustiky obývacího pokoje
Re: Úprava akustiky obývacího pokoje
Áno, môže sa to tak zdať, ale v reálnom živote väčšinou platí, že pes, ktorý najviac šteká nehryzie. Chápem, že si sem prišiel po radu od "odborníkov", ale väčšinou sa to zvrhne k meraniu vieš čoho...
S tou perinou je fajn začať a následne si to porovnať zmeraním pred a po. Uvidíš sám, že posun tam bude, ale pravdepodobne veľmi malý, až bezvýznamný. Na tú knihovňu by som skôr stavil.
Držím palce.
S tou perinou je fajn začať a následne si to porovnať zmeraním pred a po. Uvidíš sám, že posun tam bude, ale pravdepodobne veľmi malý, až bezvýznamný. Na tú knihovňu by som skôr stavil.
Držím palce.
AHoj, mas pravdu - DK ma uplne ine poziadavky ako stereo, a nejako sa tak predpoklada, ze bude umiestnene v obyvacke alebo inom nie uplne idealnom prostredi. Staci ti mat nejaky normalny dozvuk a DRC sa postara o zvysok, co v normalne zariadenej stredne velkej miestnosti by nemal byt problem.emes16 píše: ↑29 srp 2020 10:08.... Idealne to nebude, ale isto nie si jediny, kto ma takto riesene posluchove miesto a urcite sa to zlepsit da.
Mně právě podle reakcí zdejších členů přijde, že každý má ideální místnost. tj ukázkových rozměrů, rozestavění komponent a perfektně akusticky upravenou. K tomu je to samozřejmě vkusně zařízené a žena hýká blahem ...případně dle libosti přehazuje strany, hýbe vším jak se mu zlíbí
Já potřebuju ze současného stavu udělat trochu solidně znějící DK, občasné stereo. Do místnosti přijdou ještě do francouzského okna závěsy, do okna záclony a přibude knihovna....a stále jsem přesvědčený, že absorbér za repro/do rohu může současné akustice jen prospět (zkusím tam nastrkat nějakou matraci, molitan nebo peřinu .... )
A k tomu proměření místnosti od profíka - klidně zainvestuju, nějaké doporučení/zkušenosti na firmu / jedince v Brně a okolí??
díky všem
Az ti mozem poradit:
1) to umiestnenie co mas je OK, tiez si neviem zivo predstavit, ako by si to otocil, aby sa tam dalo normalne existovat
2) 210 * 290 cm trojuholnik je uplne OK, myslim ze aj 210*350 je v pohode
3) asymetriu prveho odrazu by som riesil nejakou kniznicou do priestoru [tam kde su dnes rozhadzane hracky] -> tak cca 120 cm by malo stacit, bude to aj pekne
4) sub vytiahni z rohu a daj ho napr. k pohovke, na pravu stenu
5) zniz deliacu frekvenciu na sub co najnizsie - mas 2 stlpy vpredu, nepotrebujes 80Hz
6) na zadnu stenu medzi efekty si hod nieco pekne od artnovionu
7) ten koberec daj blizsie /vymen za vacsi
8) na absorber do rohu sa vykasli, to neni problem, ked ti to duni, zacpi nasreflexy a dolad to DRC
9) pohraj sa so smerovanim repro [ak mas paskace], nech s ti stretavaju tak 50 cm pred hlavou
Ale na druhej strane, ti musim povedat aj svoj nazor -> to co mas doma nie je DK, ale televizor s lepsim zvukom.
65ka televizor, na ktoruu pozeras z 3 metrov, to neni DK. Kup si nejaky UST projektor, a daj tam aspon 110 platno, a budes uplne inde.
* co to je za program co ti měří tu akustiku ? A dělá ten graf ?