Ahojte,
riešim akustiku v prenajatom byte. Narazil som na problém, ako vhodne uchytiť bloky akustickej peny tak, aby som nemusel pri odchode z prenájmu opravovať omietky a maľovať.
Robil som si v tejto veci pomerne rozsiahli prieskum a najčastejšie odporúčanie smerovalo k použitiu "klincov":
https://www.staples-3p.com/s7/is/image/ ... 7?$splssku$
http://soundacoustics.com.au/installati ... nd-velcro/
Pokiaľ to bude dávať zmysel, potreboval by som zakúpiť nastreľovaciu pištol (aký typ/model?) a tie T-klince (ako sa to prosím prekladá správne?).
Máte s tým prosím nejaké skúsenosti? Prosím o akékoľvek názory, rady či odporúčania.
Ďakujem
Upevnenie zvukovej peny
Re: Upevnenie zvukovej peny
To by zajímalo i mne. .zkoušel jsem oboustrannou pásku a toho se vyvaruj. Katastrofa. Zatímco akustická pěna z toho padala. Páska lezla dolů s omítkou.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To asi bez vrtání závěsu do zdi či nalepení na omítku jen tak snadno nepůjde.
Můžeš si vyrobit ze dřeva lešení (kostru) a na to zavěsit akustické prvky a lešením pak šoupat po bytě dle libosti, ale to riskuješ převrhnutí dítětem či úderem vysavače našich drahých poloviček
Můžeš si vyrobit ze dřeva lešení (kostru) a na to zavěsit akustické prvky a lešením pak šoupat po bytě dle libosti, ale to riskuješ převrhnutí dítětem či úderem vysavače našich drahých poloviček
Napadlo mě nalepit panely na sololitovou desku a tu pak pověsit na zeď jako třeba obraz
Opadávání s omítkou se nemusí týkat každého bytu. Pokud není vrstva barvy veliká a barva na zdi drží, není problém přilepit montážním lepidlem, většinou ho firma od které máš panely doporučuje.
U pěny je žádoucí nechat vzduchovou mezeru mezi panelem a zdí, jinak si snižuješ účinnost.
Tak potom je asi nejlepší tomu stvořit nějaké konzole a upevnit to normálně na hmoždiny. Dovedu si představit spojit hmoždinu + vrut z jedné strany a z druhé strany použít plastový široký šroub do polystyrenu, jen vymyslet to spojení.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja to v predchozim byte vyresil normalne hmozdinkou do zdi (prumer tusim 5 mm), do hmozdinky hrebik, kterej jsem nechal dostatecne trcet ven. Po zatluceni hrebiku jsem mu ustip hlavicku a na trcici torzo napichnul penu. vymezeni vzdalenosti od zdi zajistily nahore ty hrebiky, dole kousek molitanu vlozenej mezi penu a zed. Prace na 3 minuty, vysledek funkcni a esteticky bez vad .