Upevnenie zvukovej peny

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Odpovědět
JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Upevnenie zvukovej peny

Příspěvek od JohnyTR »

Ahojte,
riešim akustiku v prenajatom byte. Narazil som na problém, ako vhodne uchytiť bloky akustickej peny tak, aby som nemusel pri odchode z prenájmu opravovať omietky a maľovať.

Robil som si v tejto veci pomerne rozsiahli prieskum a najčastejšie odporúčanie smerovalo k použitiu "klincov":

https://www.staples-3p.com/s7/is/image/ ... 7?$splssku$

http://soundacoustics.com.au/installati ... nd-velcro/

Pokiaľ to bude dávať zmysel, potreboval by som zakúpiť nastreľovaciu pištol (aký typ/model?) a tie T-klince (ako sa to prosím prekladá správne?).

Máte s tým prosím nejaké skúsenosti? Prosím o akékoľvek názory, rady či odporúčania.

Ďakujem :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Upevnenie zvukovej peny

Příspěvek od kychtax »

To by zajímalo i mne. .zkoušel jsem oboustrannou pásku a toho se vyvaruj. Katastrofa. Zatímco akustická pěna z toho padala. Páska lezla dolů s omítkou. :oops:

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

To asi bez vrtání závěsu do zdi či nalepení na omítku jen tak snadno nepůjde.

Můžeš si vyrobit ze dřeva lešení (kostru) a na to zavěsit akustické prvky a lešením pak šoupat po bytě dle libosti, ale to riskuješ převrhnutí dítětem či úderem vysavače našich drahých poloviček :)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Napadlo mě nalepit panely na sololitovou desku a tu pak pověsit na zeď jako třeba obraz ;)

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Opadávání s omítkou se nemusí týkat každého bytu. Pokud není vrstva barvy veliká a barva na zdi drží, není problém přilepit montážním lepidlem, většinou ho firma od které máš panely doporučuje.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

U pěny je žádoucí nechat vzduchovou mezeru mezi panelem a zdí, jinak si snižuješ účinnost.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tak potom je asi nejlepší tomu stvořit nějaké konzole a upevnit to normálně na hmoždiny. Dovedu si představit spojit hmoždinu + vrut z jedné strany a z druhé strany použít plastový široký šroub do polystyrenu, jen vymyslet to spojení.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja to v predchozim byte vyresil normalne hmozdinkou do zdi (prumer tusim 5 mm), do hmozdinky hrebik, kterej jsem nechal dostatecne trcet ven. Po zatluceni hrebiku jsem mu ustip hlavicku a na trcici torzo napichnul penu. vymezeni vzdalenosti od zdi zajistily nahore ty hrebiky, dole kousek molitanu vlozenej mezi penu a zed. Prace na 3 minuty, vysledek funkcni a esteticky bez vad ;-) .

Odpovědět