Tapety

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
krokodyl
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapety

Příspěvek od krokodyl »

Vlákno je sice letitý, ale třeba to někomu pomůže..
Podle mě zajímavý řešení při holých stěnách.
http://www.colortap.cz/

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

krokodyl píše:Vlákno je sice letitý, ale třeba to někomu pomůže..
Podle mě zajímavý řešení při holých stěnách.
http://www.colortap.cz/

To nebo taky NOMADECOR tj. asi to samé v modrém obsahem je surová bavlna s příměsí nějakého tapet.lepidla rozmíchaná ve vodě.Vsadil jsem na to,no moc levné to není a práce s tím je fakt kur_ _ská.Ale špatně to nevypadá a na vyšších kmit.určitě přínos.
http://www.nmc-czech.cz/menu-produkty/d ... ni-omitka-

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Hm, půl kila za 8 stovek :shock: Na kolik metrů čtverečních to vystačí? Ale věřím, že to má něco do sebe, asi by se mi to zvukově líbilo.

krokodyl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krokodyl »

Mám to teď objednaný. Ten nejlevnější Colortap ( mají tři cenové hladiny) stojí 499,- a měl by stačit na 3,5 až 4m čtvereční.
Katalog se vzorkama mi poslali snad i zdarma. K tomu mám objednány stříbrné flitry (třpytky).

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

Tak jak to dopadlo? Pomohlo to na zvuku? Pohrávám si s myšlenkou, hodit to na stěnu za sedačkou, aby se snížil odraz. A byla s tím opravdu ku****ká práce? :)

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Čo myslíš akú to bude mať účinnosť pri hrúbke 2 mm?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Opticko/psychologická účinost může bejt, ale značná...
kabelguru.cz

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

bubuxin píše:Čo myslíš akú to bude mať účinnosť pri hrúbke 2 mm?
no právě :) ... navíc se tam píše koeficient okolo 0.1 což je prd ... ale i ty 2 mm jsou lepší než třeba sklo

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Zdravím,poslední dobou se zajímám a řeším tekuté tapety.Je to esteticky zajímavý,cenově dostupný a je tam spousta možností.Zítra mám dostat technický listy.Je to vše přírodní materiál.Jen to pořešit s manželkou :) a bude.Chci to zrealizovat co nejdříve.Potom písnu co a jak.Zatím mám informace,že se to dává do uměleckých škol,dokonce se tím řeší i akustika kostelů.Mluvil jsem s pánem,co to má doma kvůli domácímu kinu a je nadšený.Udajně se to hojně používá v Polsku na základní řešení akustiky všude,kde je něco kolem zvuku.Pokud máte někdo zkušenost,jistě bude vítána,nejen mnou...

c0rruptcz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od c0rruptcz »

Už jsi ty tekute tapety vyzkoušel? Taky nad tím přemýšlím, zrovna ted koukám na NomaDecor 720g.
Nemám prachy, chuť ani moc prostor pro rozsáhlejší rekonstrukci nějakými akustickými deskami atd. Tak by mě zajímalo jak moc tekute pomůžou. Nějaké dojmy, postřehy, jak tlustou vrstvu atd.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Tak mám hotovo.Esteticky je to vážně pěkné,má to i skvělé vlastnosti,nejen kolem zvuku.Nicméně...spokojenost.Stálo to za to.A to nemám použitý maximální,hrubý povrch.Pokud bych měl všude ten "tlustý" vzor , bylo by to jistě ještě lepší.Ale nechtěl jsem riskovat.Je to pořád obyvák a asi nejsem tak postižený,abych si z toho udělal doupě :D A taky jsem to nechtěl přehnat a "přetlumit to". Blbě se to popisuje,ale tlesknutí v místnosti před a po , je velký rozdíl.A při poslechu? Asi takto...po dokončení se žena ptá , "tak co ?" "Nevím,právě to chci pustit a zjistit." ...při poslechu slyším..."hmm,takto ti to nikdy nehrálo , seš spokojenej?" Odpovídám -ANO. Je to znát i při běžné komunikaci.Jistě,panely atd. , prostě profi řešení bude vždy dál,ale to jedině v případě,že budu mít svoji poslechovku.Tu nemám.Je to kompromis.Zatím asi ten nejlepší,co jsem udělal.Vřele doporučuji.Já použil firmu PolDecor , 100% přírodní produkt.Jsem docela schopný a šikovný malíř s dlouholetou zkušeností,proto jsem se díval i na složení.PolDecor má hodně bavlny,ze zvukového hlediska super.Aplikaci jsem si udělal samozřejmě sám.Všichni výrobci tvrdí,jak je to snadný,i malé dítě to zvládne....Jsem jiného názoru za předpokladu,že chcete mít estetickou lahůdku....což se od toho očekává.Budu tvrdit,že i cena je akceptovatelná,pokud zvážím veškeré okolnosti.Dnes bych se nebál si "tlustého" vzoru dát více....ikdyž už teď to mám malinko v plánu,že si cca 3m2 dodělám velmi brzy *thumbs up*
Jen podotýkám,že mám vskutku problematický prostor dispozičně i členitě. Přesto to pomohlo.Věřím,že běžná místnost bude ve výsledku s lepším a větším rozdílem,než ta má.

ondra1975
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra1975 »

Můžete sem prosím dát pár fotek té vaší tapety? Dal jste to na všechny stěny i strop? Škoda že nemáte video se zvukem, před a po. Také o ní uvažuji, právě kvůli té akustice. Na kolik metrů čtverečných vám vyšlo jedno balení? Já jsem zkusil jedno balení Colortap. Prý je to podobné jako Poldecor nebo Nomadecor. Jedno balení mi mělo vyjít na cca 3 - 4 metry. I když jsem se snažil o tenkou vrstvu, dalo mi to sotva na dva metry. Uvítal bych i případné další odkazy od nadšenců, kteří také zkusili tuto tapetu a jsou z hlediska akustiky spokojení. Na Youtube jsem našel jen jedno pochybné video.

Odpovědět